Szabadidő

Végre nőnap! Ide menj ma!

Hatalmas szabadtéri buli vagy romantikus vacsora! Válogattunk nektek a nőnapi kínálatól!

Pál Dénes

A hangja mellett a tekintetével is hódító Pál Dénes a nőnapot Szombathelyen ünnepli. Nem tudjuk, a pasitok menyire örül majd, ha azt kéritek tőle, hogy Pál Dénes-koncertre vigyen titeket nőnapon, de tehettek egy próbát. Vagy ha inkább barátnőkkel mennétek, azt is megértjük. Péntek este Szombathelyen olvadozhattok Dénes mélyen zengő hangjára, és koncert után találkozhattok is vele. Igaz, nem akarjuk a női szíveket előre összetörni, de a Voice nyertesének a magánéletben nincs sok ideje barátnőre.

Mindenütt nő


A színpadon, a múzeumban, a kávézókban mindenütt nők. Nemcsak Budapesten, hanem sok vidéki városban is. És hogy mi ez az egész? Március hetedike óta hét napon keresztül csak rólunk szól minden.
Nőkről szóló darabokat nézhettek meg, vagy egy latinos tangóestet profi táncosokkal. Beszélgetések is lesznek: érdekes például, hogy hogyan szerepelünk mi, nők a hírekben, vagy Eszenyi Enikő és Ónodi Eszter beszélgetnek arról, hogy milyenek a színpadi hölgyek. Női sorsok, nőalkotók a valóságban és a filmeken is. De annyi minden lesz, nézegessétek a kínálatot, valami biztos megtetszik…

Női sorsok a világban

Fegyverrel a vállukon, telefonnal a kezükben, kendőben vagy kendőzetlenül – nők a világban a Marie Claire fotókiállításán. Természetesen nőnapon kezdődik a nők történetének sokszor kedves, sokszor szívszorító bemutatása a Magyar Fotográfusok Házában. 100 fotó – külföldi és magyar fotósok munkája – mutatja be a nők helyzetét a világban. A galériánk csak egy kis ízelítő a képekből, és ha nem tudod pont március 8-án megnézni, május elejéig még pótolhatod a Mai Manó Házban.

Másmilyen Március


Ha nem piros szegfűt szorongatva köszöntenéd a nőnapot, hanem inkább buliznál egy jót a barátaiddal, akkor menj el péntek este az Andrássy útra, ahol lezárják az utcát, és ingyenes koncerteket tartanak. Fellép az Anna and The Barbies és a Carbonfools is. Ja, és mindez ingyenes lesz. Nőnapon – suli vagy munka után – szabadtéren ünnepelheted a nőnapot. Tánc, móka, kacagás! Hogy mi lesz még, itt megtalálod!

Lányok Napja

Kevés a mérnök és az informatikus csaj kis hazánkban. Erre találták ki a Lányok Napját, ami a nevével ellentétben nem egy napig tart, hanem április 10-ig. Ha van középiskolás barátnőd, lányod, unokatesód, vagy te magad vagy kíváncsi, milyen lehet férfias (vagy manapság annak tartott) foglalkozást űzni, itt utánanézhettek a dolognak. A lényeg, hogy – nemcsak Budapesten, hanem az ország több városában – a női utánpótlásra nyitott cégekhez lehet bekukkantani, kérdezni a mentoroktól, és ismeretségeket szerezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top