Szabadidő

Eurovízió, 2013 – Örmény rockballada és izlandi viking ByeAlex ellen

Német europop, izlandi viking és a svéd Fluor Tomi... Megnéztük, kik lesznek ByeAlex legfurább ellenfelei. 11 dal a Kedvesem ellen.

Házasodós dal Finnországból

Krista Siegfrids – Marry Me
Ha egy új Katherine Heigl-es romantikus limonádémozihoz vagy egy új tinivígjátékhoz keresnénk betétdalt – melyben egyben feltámaszthatnák Lindsay Lohan karrierjét is –, íme az ideális választás!

Rockballada Örményországból

Gor Sujyan & Dorian – Lonely Planet
Ha lenne külön arcszőrzetbajnokság az Eurovízión, az örmények énekese tuti megnyerné. Azonban nemcsak a frontember zavarba ejtő jelenség, hanem a háttérben andalgó, lagzizenész-fizimiskájú szintis is. És mi még azt mertük gondolni, hogy ByeAlex lesz a „legkülöncebb” figura…

Közel-keleti diszkó Bulgáriából

Elitsa & Stoyan – Kismet
Ez a közel-keleti világzenébe oltott diszkós ritmusú dal magyar füllel értelmezhetetlen, de a „minőségi” táncbetéttel, a dobos elképesztő frizurájával és ujjatlan trikójával, valamint a dudaszólójával már megüti az annyira rossz, hogy már majdnem jó szintjét.

Modern popzene Litvániából

PeR – Here We Go
Ez, kérem szépen, modern popzene a javából! Nagyon groovy, ritmusos, fülbemászó refrénnel, jó kis szövegmondással. Fiatalos, menő, szinte már túl jó is az Eurovízióhoz. Mostantól Litvániába fogunk járni CD-t venni…

Svédország válasza Fluor Tomira

Sean Banan – Copacabana
Fluor Tomit Svédországban beoltották eurodance-szel, és megszületett a végeredmény! Mégis bármiben fogadunk, hogy legjobb hétben lesz a fiú.

Egy viking Izlandról

Eyþór Ingi Gunnlaugsson – Ég á líf
Egy viking metálost szűk öltönybe gyömöszöltek, és adtak neki valami balladát, némi folkos beütéssel. Ennyi. Szerintünk az úr kifejezetten ByeAlex egyik ellenfele lehet.

Hawaii életérzés Máltáról

Gianluca Bezzina – Tomorrow
Nem tudtuk, hogy Málta hasonlít Hawaiira, pedig e dal alapján mindenképpen. Már csak a pulcsikat kéne mintás ingekre cserélni. Azok fogják leginkább szeretni a máltai indulót, akik kedvelik Bruno Mars zenéjét. Nekünk bejön a kissé bugyuta dal.

Ilyen a német europop!

Cascada – Glorious
Még hogy nincs tipikus eurovíziós dal? A németek bizony receptből dolgoztak. Profi, kissé lélektelen munka, a refrénben enyhe Muse-hatással. Ilyet akart írni szegény Janicsák Veca is, csak az övé túl jó lett. Mondjuk nem szép dolog egy már ismert – legalábbis a VIVA TV nézői biztos tudják, ki ő – énekesnővel indulni, de nincs megtiltva.

Egy angyal Hollandiából

Anouk – Birds
A dal hivatalosan csak március 11-én jelenik meg, de Anouk telefonon elénekelte egy rádióműsorban. Hihetetlen, de az énekesnő angyali, már-már túlvilági hangja még zenei kíséret nélkül, recsegve is kiemelkedik a többi közül. Titkos favoritunk.

Unott arcok Horvátországból

Super Klapa – Mizerja
Az év legunottabb arckifejezéssel előadott produkciója fűződik majd ehhez a hat úriemberhez, akik öltönyben, napóleonosan, zakóba dugott kézzel danolásznak, miközben látványosan unják ezt az egészet.

Balatoni diszkósláger Szlovéniából

Hannah – Straight into Love
Fogadásokat mernénk kötni, hogy ezt a számot sokszor fogjuk hallani nyáron a balatoni diszkókban (már aki jár ilyen izékbe). Olyan, mint a Wolf Kati dala volt, csak kissé modernebb hangszereléssel.

Váratlan végeredmény az Eurovízió döntőjében
Hajdú Péter kiakadt az eurovíziós eredményen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top