Szabadidő

Programajánló: jojóbajnokság és növénymagcsere

Drukkolnál a magyar jojósztároknak, vagy szívesen cserélgetnél növénymagot? Íme, a hétvégi kínálat!

Programajánló: jojóbajnokság és növénymagcsereJojó-Európa-bajnokság

Általános iskolások voltunk, amikor betört a jojóláz az országba, és az iskolai szünetekben nyomtuk a kis rózsaszín jojónkkal. Hétvégén a Petőfi Csarnokban kicsit magasabb fokon űzik majd a zsinóros játékot, ugyanis Európa legjobbjai gyűlnek össze, hogy megmutassák, mit tudnak. Persze lesznek magyar versenyzők is, lesz kinek drukkolni. Ráadásként pedig a Neoton Família direkt erre az alkalomra újrahangszerelte a klasszikus Jojó című slágerét. Kihagyhatatlannak tűnik!

Hol? Budapest, Petőfi Csarnok
Mikor? Február 23–24.
Mennyi? 900–1500 forint

Programajánló: jojóbajnokság és növénymagcsereCserebere, fogadom

A cserélgetés örömét próbáld ki ezen a hétvégén, barátokkal, családdal! A Corvin áruház harmadik szintjén működő Müsziben minden hónap utolsó szombatján megunt ruhák és könyvek találnak új gazdára. Leadod a bejáratnál a cuccokat, cserébe kuponokat kapsz, aztán már csak válogatnod kell, mivel mész haza. Ami még nagyon izgi, így tavasz közeledtével, a magbörze. Hozz magokat, és vigyél haza valami teljesen más növénykezdeményt. Aztán indulhat a palántázás!

Hol? Budapest, Müszi
Mikor? Február 23.
Mennyi? 300 forint

Programajánló: jojóbajnokság és növénymagcsereOrosházi ízek

A húsimádok Mekkája lesz Orosháza a hétvégén, ahol versenyben töltik a kolbászt, látványosan vágják a malacot, és persze a kisüsti gyümölcspálinkák közül is kiválasztják a legjobbat. Ha esetleg külföldi barátaink kíváncsiak a „magyarok istenére”, akkor vigyük őket Orosházára a hétvégén. Kipróbálhatják, milyen a hamisítatlan magyar életérzés, főleg ha megkóstolják a toroskáposztát vagy a csülökpörköltet.

Hol? Orosháza
Mikor? Február 23.
Mennyi? 300 forint

Programajánló: jojóbajnokság és növénymagcsereSkandináv farsang

Itt nem királylányok és pókemberek ropják majd a táncot, hanem vikingek, és talán Nils Holgerssonok. A Gipszkorszak játszóházban északira veszik a figurát, és még mielőtt beköszönt a tavasz, megünneplik a tél végét. Kalandos harcok korát idézik meg, de ígérik, nem lesz félelmetes. Jelmezkészítésben pedig ott helyben segítenek, így nem kell előre készülni, persze lehet. A gyerekek imádni fogják.

Hol? Budapest, Gipszkorszak játszóház
Mikor? Február 23.
Mennyi? Ingyenes

Programajánló: jojóbajnokság és növénymagcsereOrszágos Mézvásár

Ha rá vagyunk kattantva a mézre, mert cukor helyett azt használjuk, vagy mert egyszerűen szeretjük az ízét, vagy akár arcmaszknak is azt használjuk, vegyünk részt Székesfehérváron a hatalmas piaci vásáron, ahol határon belüli és túli méhészek pakolják ki a portékáikat. Nemcsak aranyszínű, folyós méz lesz mindenféle virágból, növényből, hanem mézszappan, propolisz és üvegcsék, mézcsorgatók, ahogy egy mézes vásárhoz illik.

Hol? Székesfehérvár
Mikor? Február 23.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top