Szabadidő

Exkluzív: Hollywood legidegesítőbb nőjével és legnyugisabb fickójával beszélgettünk

A Szívek szállodája Sookie-ja és a Förtelmes főnökök sztárja együtt egyszerűen kezelhetetlenek. Személyiségtolvaj című új filmjükben arra keresik a választ, létezik-e barátság férfi és nő között? Az exkluzív interjúnk közben csak rájuk kellett nézni, hogy rájöjjünk: igen.
interjú mozi vak

  

A fényűző londoni Dorchester szállodában találkoztam az amerikai vígjátékok jelenlegi két nagyágyújával, Melissa McCarthyval és Jason Batemannel. Illetve találkoznék, ha megérkeznének. Az ajtóban ugyanis csak Melissa jelenik meg, aki elegáns, fekete ruháját egy rózsaszín selyemsállal dobja fel. Az élőben sokkal visszafogottabb színésznő magyarázkodni kezd, hogy miért késik kollégája… 

Névjegy: Melissa McCarthy

A magyar nézők leginkább a Szívek szállodája Sookie-jaként ismerik, pedig a tévében már több sorozatot is sikerre vitt Amerikában. A Nem ér a nevem, valamint a Mike és Molly bebiztosította a helyét a sorozatsztárok között, de tavaly váratlanul Oscarra jelölték a Koszorúslányok című mozifilm mellékszerepéért, és azóta sorra kapja a filmes ajánlatokat. Jelenleg Sandra Bullockkal forgat közös vígjátékot. Nyolc éve boldog házasságban él a színész Ben Falconéval.

Melissa McCarthy: Jasont elhagytam útközben, de nem kell aggódni, mindjárt befut. Amúgy milyen gyönyörűen süt kint a nap! (Nevet.) Amikor mondtam otthon, hogy jövök Londonba, mindenki sajnálni kezdett, hogy biztos köd lesz, meg hideg… Persze! Bár nem sokáig maradunk.

Gondolom, hazautazol a vasárnapi Oscar-gálára. Tudod már, milyen ruha lesz rajtad?

Melissa McCarthy: Fogggalmam sincs. Lehet, hogy ugyanez lesz. (Nevet.) Ezt a részét nem veszem annyira komolyan.

A Személyiségtolvajban egy hitelkártya-hamisítót alakítasz. Azóta, hogy megismerted a trükköket, jobban vigyázol a saját kártyádra?

Melissa McCarthy: Sokkal óvatosabb vagyok. Rengeteget vásárolok online, és be kell vallanom, amikor be kell ütnöm valahová a kódomat, mindig csak reménykedni tudok abban, hogy minden rendben lesz.

Ebben a pillanatban lép Jason a szobába egy laza „hello” kíséretében. Könnyed eleganciával kigombolt zakót és inget visel, egyik kezében egy jókora kávé, a másikban pedig három tabletta. Gyorsan be is kap egyet. Kissé nyúzottnak tűnik.

interjú mozi vakInfluenza vagy jetlag?

Jason Bateman: Csak tictac. Mi volt a kérdés?

A film óta jobban vigyáztok a hitelkártyátokra?

Melissa McCarthy: Sztoriban vagyok, ha hagyod végigmondani.

Jason Bateman: Maximum annyit tudnék mondani, hogy sokszor gyanús kiadások jelennek meg a számlámon, de ezekről talán inkább én tehetek.

Melissa McCarthy: Van egy barátnőm, aki ugyan nagyon híres, de nem illene őt megneveznem. Vele történt tíz éve – amikor még nem volt olyan ismert –, hogy két öltönyös figura jelent meg az ajtajában. Azért keresték a hatóságok, mert valaki az ő nevében Ohióban egy csomó illegális ügyletbe bonyolódott. Szóval létezik ilyesmi a valóságban is.

Melissa, a filmben egy spéci nyaktámadással szereled le a rád támadókat. A valóságban is megy ez? Jason, nagyon fájt?

Jason Bateman: Ügyesen játszottam el, mintha fájna. (Mosolyog.) Jó dolog ilyesmit forgatni. Egy verekedés felüdülést jelent annyi szöveges jelenet után. Viszont bonyolult, mert kell a pontos koreográfia.

Melissa McCarthy: Kívülről mókásnak tűnhet, de amikor azon kapod magad, hogy már tizenhetedik órája forgatsz egy bunyót, és folyton beszólnak, hogy az ütésed túl erős, túl gyenge, túl akármilyen és elered az orrod vére… Azt nem kívánom senkinek. (Ekkor hirtelen áldühös hangon felkiált:) MIKOR SZERZŐDTEM AKCIÓFILMHEZ? HOGY TÖRTÉNHET VELEM MINDEZ?

Névjegy: Jason Bateman
Az ítélet: család című vígjátéksorozat óta ő Hollywood legnyugisabb komédiása. Ha kell egy normális figura egy őrült mellé, őt szerződtetik. Volt már Jennifer Aniston partnere a Sejtcserés támadásban, játszott a Junoban és a Förtelmes főnökökben, Ryan Reynolds-szal komédiázott a Testcserében…2001 óta Amanda Anka, a híres énekes, Paul Anka lányának férje. Két kislányunk van.

Sőt még autós üldözésben is részt vettetek.

Jason Bateman: Az még annak ellenére is jó móka volt, hogy nyáron úgy kellett ülnünk a hőségben, hogy a mikrofonok miatt a klímát nem szabadott bekapcsolni.

Melissa McCarthy: Ráadásul én a furgon hátuljában voltam, ahol aztán végképp nem járt a levegő. Kint a napon volt vagy negyven fok, bent lehetett minimum ötven. Jason sokszor kiszállt, és kintről az árnyékból mutogatta nekem, mennyire fázik. Miközben én élve megsültem…

Igaz, hogy Melissa szerepét eredetileg férfiszínésznek írták?

Jason Bateman: Igen, csak aztán megláttam Melissát a Koszorúslányokban, és rögtön tudtam, hogy ő kell nekünk ehhez a filmhez. Szerencsére mindenki jól fogadta az ötletet.

Melissa, az életed nagyon megváltozott az Oscar-jelölésed után?

Melissa McCarthy: Mindent megkaptam egyszerre, amiről valaha is álmodni mertem. Nem is tudom, hogy lehet kezelni ezt. Én csak próbálok menni előre és minél többet dolgozni. Szerencsés vagyok, mert szinte megszakítás nélkül volt munkám az elmúlt húsz évben, de mindig féltem attól, hogy mi lesz, ha nem keresnek többé. Csodálatos, hogy most hirtelen annyi lehetőségem lett.

A Koszorúslányok után nem érezted, hogy Hollywood beskatulyázott egy szerepkörbe és ugyanolyan szerepajánlatokat kapsz?

Melissa McCarthy: Tudod hány évet vártam arra, hogy ajánlatokat kapjak? (Nevet.) Szinte minden sztoriban olyan nőt kell játszanom, aki másokat idegesít. „Ebben vagy jó!” Mindig ezt mondják. Én meg nem értem, miért… A Személyiségtolvaj ennél jóval több, mert itt egy férfi-női barátság kialakulása áll a középpontban. Ez annyira ritka téma a filmekben, nem igaz?

interjú mozi vakJason, amikor vígjátékot készítesz, mindig párban vagy valakivel. Nem szeretsz egyedül villogni?

Jason Bateman: Én egyszerűen nem vagyok olyan színésztípus. Számomra az a vicces, amikor az emberek kényelmetlenül érzik magukat egymás társaságában. Én inkább lereagálom az őrültségeket. Az ítélet: család című sorozat egy ilyen figurával gyakorlatilag újraindította a karrieremet. Azóta főleg efféle szerepeket kapok, de ez egyáltalán nem zavar, mert ez áll jól nekem. Talán mert a való életben is ilyen vagyok. Egy kissé uncsi, családos emberke, aki az életét nagyrészt úgy próbálja élni, hogy betartja a szabályokat.

És a valóságban is ennyire zavarba jössz, ha valaki kényelmetlen helyzetbe hoz?

Jason Bateman: Engem nagyon könnyű zavarba hozni. Igen, ez is én vagyok. Inkább egy csendes megfigyelőnek tartom magam, aki meghúzódik a háttérben.

Melissa, te is a szabályokat betartva próbálod élni az életedet?

Melissa McCarthy: A húszas éveimben én is próbáltam úgy élni, hogy a többiek jó arcnak és menőnek tartsanak. Betartottam bizonyos szabályokat, hogy mondjuk egy társaság befogadjon. Viszont ahogy az ember öregszik, az efféle dolgok egyre kevésbé számítanak.

És ha már szóba került Az ítélet: család, elkészül végre a mozifilm?

Jason Bateman: Igen, de előtte megalapozunk neki egy újabb 14 részes évaddal, ami májusban debütál. Ezután jöhet a mozifilm. Egy három részből álló történet lesz ez, és ez a 14 epizód lesz az első rész, a film meg a második.

Melissa, a sok filmed mellett jut időd a sorozatodra, a Mike & Mollyra is? Folytatódik?

Melissa McCarthy: Amennyire én tudom, igen. Miért, hallottál valamit? (Nevet.)

Jason Bateman: Eljöttél Los Angelesből, sosem tudhatod.

Mint komikusok, hogy álltok az improvizációhoz?

Melissa McCarthy: Mindketten elég sokat imprózunk, de ezt sokan túldimenzionálják.

Jason Bateman: Most csak szerénykedik. Egészen őrült dolgokra képes. Ahogy a 40 és annyiban játssza a hárpia anyukát… Hihetetlen, ahogy kiosztottad az iskolaigazgató-nőt!

Melissa McCarthy: Ó, az a szegény pára! Ahogy végigmondtam a szitkokat, szinte rögtön el is felejtettem őket. Mintha nem is én lettem volna. (Nevet.) Szörnyen szégyelltem magam.

Jason, a való életben is képes lennél saját magad egy bűnöző után menni, hogy elfogd?

Jason Bateman: Azt hiszem, igen. Főleg ha a családomat és a gyerekeimet fenyegetné.

És volt már erre példa?

Jason Bateman: Amikor én emberek után kajtattam, azt sohasem tisztességes okból tettem…

A Személyiségtolvaj című filmet február 21-től játsszák a magyar mozikban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top