Szabadidő

A legtutibb angol sorozat és Michael Bublé uralja a képernyőt a héten

Angol urak és hölgyek veszik be a héten a tévézők szívét a Downton Abbey-ben, miközben Michael Bublé koncertezik a Madison Square Gardenben. Ezt nézd a héten!

Terepen, IV. évad

VIASAT3, február 7., 22:20

A legtutibb angol sorozat, és Michael Bublé uralja a képernyőt a héten

Az amerikaiak pár éve megalkották a 21. század legkiválóbb zsarusorozatát, ami talán nem csoda, lévén a készítők korábban olyan szériákat vittek sikerre, mint a Vészhelyzet vagy a Harmadik műszak. Azonban a Terepen realizmusban sokkal tovább megy, mint az elődei. A rendőri munkát rendkívül dokumentarista módon mutatja be, kézikamerák használatával, és közben végig úgy érezzük, mintha mi magunk is a járőrkocsiban ülnénk. A sorozatot szinte már gerillamódszerekkel forgatják, és mivel Los Angeles legkeményebb, bandák uralta környékén játszódik, képzelhetjük, hogy milyen környéken mozognak. Mindehhez egy egészen kiváló színészgárda párosul (Shawn Hatosy, Michael Cudlitz, Regina King…), ráadásul a IV. évadban Charlie egyik angyala, Lucy Liu is csatlakozott hozzájuk. 

Michael Bublé

m1, február 8., 17:20

A legtutibb angol sorozat, és Michael Bublé uralja a képernyőt a héten

Aki dolgozik, annak érdemes lesz pénteken kicsit korábban elkéredzkedni a munkából a szokásosnál (reméljük, e mondatunk után nem esik túlságosan vissza a magyar GDP), ugyanis a közszolgálati tévé érdekes időpontban, már késő délután levetíti ezt a részben koncertfilmet, részben pedig a színfalak mögött készült egyórás dokumentumfilmet. Ha a voice-os Gájer Bálintot lehetett a magyar szving királyának hívni, akkor Bublét – akire Gájer nem titkolt módon próbál is hasonlítani – nyugodtan nevezhetjük a szving istenének. Ez a film egy 2008-as, Madison Square Garden-beli koncertjét örökíti meg, de jóval több egyszerű koncertfilmnél. A dalok mellett bepillanthatunk a kulisszák mögé, és Bublé mellett megszólalnak a zenekar tagjai és a háttéremberek is. Ha szeretjük Michaelt, akkor ebben a filmben nemcsak a sztárt és a művészt, hanem kicsit az embert is megismerhetjük. Hát nem éri meg ezért korábban hazalógni a melóból?

Agyő, nagy Ő!

TV2, február 8., 21:30

A legtutibb angol sorozat, és Michael Bublé uralja a képernyőt a héten

Ben Stiller vígjátéka egy 1972-es mozi remake-je, és már az alapsztori is ígéretes. Egy fickó pont akkor találja meg az Igazit, amikor épp a nászútját tölti az újdonsült feleségével a napfényes Mexikóban. Hogyan lehet megoldani egy ilyen szituációt úgy, hogy mindenki jól járjon? Lehetséges egyáltalán? Komoly, morális dilemmák ezek, és ettől a filmtől ne is várjunk erre választ, ugyanis az Agyő, nagy Ő-t a Farrelly tesók rendezték, akiknek a Dumb és Dumbert is köszönhetjük. Szóval párkapcsolati dráma helyett itt van patkánysimogatás, a felesége által szexuálisan zaklatott férj és a gyönyörű mexikói tengerpart. Tehát aki romantikát keres, nem itt fogja megtalálni, viszont aki rengeteg nevetésre vágyik, garantáltan jó helyen jár. És mai fejjel azt is nehéz elképzelni, hogy a filmet eredetileg Jason Bateman és Amy Poehler főszereplésével akarták leforgatni.

Downton Abbey, I. évad – Rácz Zsuzsi, a Napi sztori műsorvezetőjének ajánlásával

STORY4, február 10., 20:00

A legtutibb angol sorozat, és Michael Bublé uralja a képernyőt a héten

„Ki ne álmodott volna már arról, hogy egy kastélyban, kiszolgálószemélyzettel éli az életét? Bevallom, én már igen… Néhány részt eredeti nyelven is megnéztem, és már nagyon vártam, hogy magyar szinkronnal is elkészüljön. A sorozat nagy erénye, hogy a személyzet életkörülményeit is gondosan szemügyre veszi, a történetvezetésben végig egyensúlyban van a két oldal. Megtudhatjuk, milyen volt a személyzet valódi élete »odalent«. Beleláthatunk a cselédek, a szakácsnő, a komornyik, a házvezetőnő életébe. A kastély »fenti« részében aztán egy másik világ kel életre, ahol a történet szerinti időben az amerikai pénzemberek lányai házassággal és pénzzel mentették meg a brit arisztokráciát. A szereplőgárda briliáns, elég csak megemlíteni a kétszeres Oscar-díjas Maggie Smitht, aki a napokban épp a Downton Abbey-beli alakításáért kapott újabb Golden Globe-ot. Én minden részt nézni fogok! Tartsatok velem ti is!”

Kommandó

RTL Klub, február 10., 22:30

A legtutibb angol sorozat, és Michael Bublé uralja a képernyőt a héten

„Azt mondtad, engem ölsz meg utoljára.” „Hazudtam.” Ilyen és ehhez hasonló gyönyörű mondatok kerülnek elő Arnold Schwarzenegger ikonikus, nyolcvanas évekbeli akciófilmjében, amit egyfajta bűnös élvezetként ajánlunk, ugyanis az annyira rossz, hogy már jó kategória szülötte. Igazi macsószagú adrenalinbomba, ami jelentős mértékben tehető felelőssé azért a nyolcvanas évekbeli divatért, hogy a hollywoodi akciófilmek hősei egyszemélyes hadseregként számoltak le kisebb magánhadseregekkel. Ebben a filmben Schwarzi számlájára összesen nyolcvanegy hulla írható, pedig ő csak azért indult el, hogy kiszabadítsa a lányát a gazfickók fogságából (Liam Neeson is tanulhatna tőle). Az állig felfegyverkezés új értelmet nyert e mozi után, és az egysoros beszólások terén is bajnoknak mondható. Sokáig úgy volt, hogy készül egy folytatás is, de sajnos ebből semmi nem lett. Sebaj, az eredetivel úgysem bírunk betelni.

Apuka lesz Michael Bublé
Magyarországra érkezik az egyik legelegánsabb sorozat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top