Szabadidő

Hétvégi programok: Mesefesztivál és farsangi készülődés

Már február első hétvégéje van! Kezdődik a farsangi szezon. Mit lehet csinálni a következő pár napban?

Hétvégi programok: Mesefesztivál és farsangi készülődésJégkarnevál

Tessék melegen felöltözni, és jég esetén korcsolyát vinni. Igaz, a Balaton partján szombaton már olyan optimisták, hogy a telet búcsúztatják. Bevalljuk, mi is nagyon várjuk már, hogy a télikabátokat kiskabátra cserélhessük. A lényeg az, hogy Badacsonytomajon szombaton kereplős-dudás felvonulással űzik a telet a strandon, ahol hatalmas máglyát is raknak, és elégetik a kiszebábut. Közben lehet csendesen vagy hangosan vigadni. Aki szereti a Balatont télen, menjen!

 

Hol? Badacsonytomaj
Mikor? Február 2.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: Mesefesztivál és farsangi készülődésVarrlyuk

Katica vagy katona, vagy inkább divatos szuperhős? Ha elakadtál a gyereknek varrt jelmezben, vagy esetleg magadnak varrnál valami igazán menő összeállítást, akkor most pénteken segíthet neked Juli, aki a budafoki varrótanfolyamot vezeti. Ha alaposan felkészültél, akkor küldjél előre terveket, és már kész szabásmintával várnak. Állítólag azoknak is van esélyük, akik nem tudnak varrni. Ki tudja, lehet, hogy lesz egy új hobbid…

 

Hol? Budapest
Mikor? Február 2.
Mennyi? 4500 forint

Dilemma Workshop

Hétvégi programok: Mesefesztivál és farsangi készülődésMegvegyem ezt a házat? Elvegyem ezt a nőt feleségül? Elvállaljam ezt a munkát? Szüljek gyereket? Belevágjak abba projektbe, vagy inkább a másikba? Beiratkozzak az egyetemre? Dilemmák, amelyekkel minden nap szembesül valaki. Aki ismeri Feldmár András pszichoterapeutát, az tudja, ezen a napon egészen érdekesen közelítjük meg a döntésképtelenséget. Feldmár Andrásban szerintünk van valami megnyugtató, és ha elakadtál, talán kaphatsz egy lökést ezen a workshopon.

Hol? Budapest, Feldmár Intézet
Mikor? Február 2.
Mennyi? 14 000 forint

Hétvégi programok: Mesefesztivál és farsangi készülődésTarantino Maraton

Ha Tarantino-fanatikus vagy, és képes vagy öt-hat órát egy helyben ülni, akkor péntek este vidd el a hasonlóan fanatikus barátaidat életre-halálra egymás után megnézni a Ponyvaregényt, a Becstelen Brigantikat, és persze a végén a legújabbat, a Django elszabadult. Aztán ha még beszélgetni is akarsz róla, akkor lesznek ott Tarantino-szakértők, és közben DJ Clairvo pakolja a lemezeket. Nagyon menő!
Ja, és ha beöltözöl Tarantino-hősnek, akkor olcsóbban mehetsz be.

 

Hol? Budapest, Átrium Film-Színház

Mikor? Február 1.
Mennyi? 1200-3000 forint

Hétvégi programok: Mesefesztivál és farsangi készülődésAranyhal Mesefesztivál

Le kell győzni a sárkányt, aztán megmenti a királylányt, csupán ennyi a feladat. Igazi családos program a mesefesztivál, ahol állomásról állomásra új kalandok várják a gyerekeket. A mi kedvencünk a varázsfőzet kotyvasztása a boszorkánnyal lenne. A cukormentes életet kedvelő anyukák pedig elleshetik, hogyan kell cukormentes nyalókát készíteni, olyat, amit még a gyerekek is boldogan szopogatnak. A legizgalmasabb dolog pedig az óriási kívánságfal lesz, ahova bárki felírhatja, mit kíván, és a nap végén egy szerencsés családnak teljesítik a kívánságát.

Hol? Budapest, Savoya Park
Mikor? Február 2.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top