Szabadidő

Vedd fel a fonalat! – családi nap az Iparművészeti Múzeumban

Az Iparművészeti Múzeum Cérnába szőtt évszázad – 110 éves a halasi csipke című kiállításához kapcsolódva családi napot rendez szombaton Vedd fel a fonalat! címmel.

Vedd fel a fonalat! - családi nap az Iparművészeti MúzeumbanLesz csipkeszakértés, kötéstanfolyam, kártyás szövés, csipkebemutató, csipketotó és kulisszatitkok nem csak haladóknak, sőt a helyszínen élő csipkevarrást is láthatnak az érdeklődők. A program középpontjában a sokszínűen és változatosan használható fonal áll, amely számos művészi mesterség alapja. A fonal és a cérna, a textil, a csipke, a kötés és horgolás alapanyaga – számtalan módon képes felületet alakítani. A múzeum vár mindenkit, aki tud vagy egykor tudott kötni és horgolni, vagy mindig is szeretett volna megtanulni – olvasható a múzeumnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A Cérnába szőtt évszázad – 110 éves a halasi csipke című kiállítást tárlatvezetés keretében mutatja be Erdei T. Lilla kurátor. Csipkebotanika címmel a csipke természetábrázolásait ismerhetik meg a gyerekek Pataki Judit múzeumpedagógus vezetésével. Lesz kitűző- és fülbevaló-készítés csipkéből, megtudhatják, hogy mi fán terem a csipkeverés, és aki erre kíváncsi, ki is próbálhatja. Kártyás szövéssel karkötőt, nyakláncot, díszzsinórt készíthetnek Krasznai Judit irányításával. A csipketotót helyesen kitöltők között a rendezvény végén ajándékokat sorsol ki a múzeum.

Vedd fel a fonalat! - családi nap az Iparművészeti MúzeumbanEzen a napon megnyitja kapuit az Iparművészeti Múzeum épületének Kinizsi utcai szárnyában működő Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Textil Tanszékének egyik részlege, ahol exkluzív vezetéseken a szövőműhely gépeit, a textiltervezés folyamatait, az ott zajló munka színes eredményeit ismerhetik meg a látogatók.

A csipkés program családi jeggyel is látogatható. Aki megkezdett kézimunkával (kötés, horgolás) érkezik az Iparművészeti Múzeumba, az kedvezményes jegyet válthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top