Szabadidő

Kit szeret a királynő? Árulkodó fotók II. Erzsébetről

Nem mindennapi képek kerültek nyilvánosságra II. Erzsébet Buckingham-palotabeli dolgozó- és fogadószobájáról. Most az is kiderül, hogy mely családtagok, barátok képeivel díszíti szobáját a királynő.

Ez az a szoba, ahol a legtöbb időt tölti az uralkodó. Itt nézi át a kormányától kapott hivatalos papírokat, írja alá a törvényeket, válaszol a leveleire, szignálja például a nagyköveti kinevezéseket, és persze minden héten kedden este itt fogadja a miniszterelnököt is audiencián. 

De ez az a helyiség, ahol a külföldi uralkodókat is fogadja a királynő. A legtöbbjük régi jó barátja Erzsébetnek, ilyen például II. Margit dán királynő, akinek fotója megtalálható a szobában is. De van itt kép II. Erzsébet unokatestvéréről, a norvég királyról, és a norvég trónörökös párról, a jordán uralkodóról és XVI. Károly Gusztáv svéd királyról is.

Persze nem hiányozhatnak a családi képek sem: az íróasztalán ott van a szülei képe, gyermekei, Károly, Anna, András gyermekkori fotója, legkisebb fia, Edward esküvői csoportképe, Vilmos herceg, valamint legidősebb lányunokája, Zara Phillips eljegyzési képe is. Nézd meg az összes fotót, itt!

Kiknek a fotói díszitik II.Erzsébet dolgozószobáját? Nézd meg a galériánkat!
Kiknek a fotói díszítik II. Erzsébet dolgozószobáját? Nézd meg a galériánkat!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top