Szabadidő

A legjobb filmek a héten – tévéajánló

Heti tévéajánlónkban Joshi Bharat ördögűzős filmet ajánl, Mádai Viven pedig az Alkonyat – Napfogyatkozás tévépremierje apropóján mesél arról, hogy még a barátnői sem tudták Pattinson-fanná tenni.

Gyönyörű lányok

A legjobb filmek a héten – tévéajánló

RTLII, november 30-, 21:00
Az amerikai filmek egyik legsablonosabb kiindulópontja, amikor a nagyvárosban dolgozó csávó visszamegy a szülővárosába, hogy ott aztán újra felfedezze magának a kisvárosi értékeket és visszataláljon a gyökereihez. Ha ezt rosszul csinálják, akkor olyan film lesz belőle, mint az Elizabethtown, ha pedig jól, akkor olyan, mint A régi környék vagy a Gyönyörű lányok. Utóbbi kettőben ráadásul még egy közös pont van: Natalie Portman. A Gyönyörű lányok forgatásának idején még javában gyerek Portmant az azóta sajnálatosan fiatalon elhunyt Ted Demme rendező úgy próbálta elpirulásra bírni, hogy titokban megbeszélte Timothy Huttonnel, hogy váratlanul csókolja arcon a lányt. A meglepetés sikerült, a jelenet bűbájos lett. Ahogy az egész film is az. Téli estékre szívmelengető kikapcsolódás egy önmagát kereső férfiról, a lányok (többek között Uma Thurman, Mira Sorvino…) bűvöletében.

Csak tudnám, hogy csinálja

A legjobb filmek a héten – tévéajánló

m1, december 1., 20:15
Sarah Jessica Parker egyszerűen képtelen elszakadni New Yorktól, de úgy tűnik, a szextől már sikerült megválnia. A Csak tudnám, hogy csinálja című filmben ugyanis egy sokgyerekes anyukát alakít, akinek a férjével való kapcsolata kezd egyre elhalványulni a rengeteg munka (természetesen vezető beosztásban dolgozik) közepette, és amikor egy üzletfél romantikus ajánlatokkal kezdi bombázni, egyre inkább kicsúszik a talaj a lába alól. SJP hosszú idő után végre az életkorának megfelelő szerepet játszik. Kár, hogy Pierce Brosnannel valahogy kevésbé működik köztük a kémia, bár a végkifejlet (amit azért nem akarunk lelőni) szempontjából ez azért valahol érthető. Carrie Bradshaw kalandjai családanyaként!

Ördögűzés Emily Rose üdvéért, Joshi Bharat ajánlásával

A legjobb filmek a héten – tévéajánló

TV2, december 1., 23:35
„Évezredek óta foglalkoztatja az embereket, hogy vannak-e sötét erők, létezik-e a gonosz. Egy halom ilyen film született az Ómen és Az ördögűző óta. Ezek mind arról szólnak, hogy bármikor birtokba vehet minket a gonosz, és én ezzel maximálisan egyetértek. Mindenkiből kijöhet a gonosz. Ezek a dolgok léteznek, de lehet ellenük védekezni. Abban a pillanatban, amikor valaki nagyon gyenge, befolyásolható és az eszközök válogatása nélkül akar célokat elérni, a sötét energiák őt is birtokba veszik. Az indiai kultúrában is léteznek démonok, sötét erők. Leginkább kísértéseknek nevezik őket, és ott is ismert, amikor az ember eladja a lelkét a gonosznak. Léteznek külön szelleműzők, és gyerekkoromban láttam is hasonló szertartást. A szomszédunkban kezdett valaki furcsa hangokon, furcsa nyelveken beszélni, és voltak dühkitörései. Hozzá hívták ki a szelleműzőt, akinek sikerült kigyógyítani őt.”

Alkonyat – Napfogyatkozás, Mádai Vivien ajánlásával

A legjobb filmek a héten – tévéajánló

RTL Klub, december 2., 20:00
„Engem mindig vonzott ez a kicsit misztikus, kicsit spirituális világ, épp ezért a Twilightot is nagyon izgatottan vártam. Én ennél kicsit hagyományosabb vámpírfilmre számítottam, picit nekem gyerekesnek tűnt, de az igaz, hogy a célközönségét tökéletesen kiszolgálja. Elképesztő, amit látok a környezetemben. A barátnőim konkrétan meg voltak vadulva Robert Pattinsonért. Huszonéves lányként posztereket gyűjtöttek róla… Nekem általában azok a fiúk tetszenek, akik a többieknek nem annyira, így legalább nem kellett összevesznünk szegény Roberten. Próbáltak meggyőzni, de én olyan típus vagyok, hogy minél inkább győzködnek, annál inkább ellenállok. Persze azt elismerem, hogy jól megcsinált filmek ezek, nem véletlenül lettek ennyire népszerűek.”

Az amerikai

A legjobb filmek a héten – tévéajánló

m1, december 2., 22:15
Közel kétórásra duzzasztott kávéreklám a végig kifogástalanul öltözködő George Clooney-val, aki varázslatos olaszországi (a színész a legtöbb idejét amúgy is Olaszországban tölti) helyszíneken filozofál az élete értelméről, mellékesen pedig bérgyilkosként dolgozik, és gyönyörű európai színésznőket csábít el. Röviden összefoglalva ennyi Az amerikai, de kicsit hosszabban vesézve ez a film George Clooney válasza Clint Eastwood spagettiwesternjeire, csak kicsit romantikusabb formában. A legenda szerint a rendező azért rágatott rágót folyton Clooney-val, mivel a színésznek alig van szövege a filmben, és a direktor nem akarta, hogy végig csak egy arcot mutasson. Ugyanezt csinálták anno Clint Eastwooddal is, csak neki még dohányt kellett rágnia…

Bellából Kate Middleton lett az utolsó Twilight-filmben
Tévésorozatként folytatódhat a Twilight?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top