Szabadidő

11 dolog, amit sosem látunk a filmekben

A hollywoodi fimek szereplőinek élete sokkal könnyebb, mint a hétköznapi embereké, egy csomó bosszantó jelenséget úsznak meg, amikkel mi rendszeresen szívunk.

1. Nincsenek telemarketingesek és utcai gyűjtögetők: Miközben a várost járva lépten-nyomon megállítanak minket, hogy adakozzunk, és a vonalas telefonon szinte csak marketingesek jelentkeznek, a filmekben ilyen hétköznapi apróságok nem akaszthatják meg a cselekményt. Hogy is nézne ki, ha Amelie szerelmét egy beteg gyerekeknek gyűjtő képeslapárus szakítaná félbe, miközben lelkesen követi a kék nyilakat, hogy megtalálja a szíve párját?

11 dolog, amit sosem látunk a filmekben

2. Nem jár le az internet-előfizetés: A való világban ismerős jelenet az, amikor egyszer csak nem töltődnek be az oldalak, amikor megnéznénk a mailjeinket, mire dühösen hívjuk az ügyfélszolgálatot, hogy közöljék: nem fizettünk időben. A filmekben viszont mindenki pontosan betartja a határidőket, különben Neo lakására a nyuszitetkós lány helyett a behajtók kopogtattak volna be.

3. Nem kell sorban állni az italért a bárokban: Mindenki tudja, hogy ha egy népszerű helyen szórakozik a barátaival, de nem akar szomjan maradni, akkor már azelőtt el kell kezdenie valakinek a sorban állást, hogy kiürültek volna a poharak. Bezzeg a filmekben bármekkora is a buli, elég a pultra csapni, és máris érkezik a következő koktél, ha el kell kápráztatni egy csinos csajt.

11 dolog, amit sosem látunk a filmekben


4. Nem késnek a buszok és vonatok:
Ha nem késik négy órát egy vonat, amin J. K. Rowling még ismeretlen angoltanárnőként ült, akkor sosem születik meg a fejében Harry Potter-sorozat. A könyvekben és a filmekben bezzeg mindig pontban délelőtt 11-kor indul a Roxfort Expressz a kilenc és háromnegyedik vágányról.

5. Nem csukják be az ajtót: Ha becsönget az FBI, a szexi vízvezeték-szerelő vagy a bocsánatért könyörgő barát, mindig anélkül hívják be a házba, hogy bezárnák mögötte az ajtót. Az akcióhősök sem bajlódnak azzal, hogy bezárják a kocsit, miután lefékeztek a következő hőstettük színhelyén.

11 dolog, amit sosem látunk a filmekben


6. Nincs téves hívás:
Mivel sokunknak munkaköri kötelessége rengeteg számot hívni, időnként előfordul, hogy félretárcsázunk. A filmekben viszont elképzelhetetlen, hogy egy ismeretlen vidéki néni szóljon bele a telefonba, amikor John McClane a feleségét hívja egy utcai fülkéből.

7. Senkinek sem csöpög az orra a hidegben: A függőjátszma című film híres jelenetében Sylvester Stallone két havas sziklacsúcs között rövidgatyában és izomtrikóban függeszkedve próbálja megmenteni a hegymászólány életét. Nekünk biztosan eleredt volna az orrunk közben, de egy akcióhősnél ez szóba sem jöhet. A romantikus, korcsolyázós vagy hóban sétálós jelenetek sem arról ismertek, hogy sok zsepi fogyna az ölelkezések között.

8. Nem húzzák a bőröndöket: A filmekben mindig olyan vagányan húzzák maguk után a gurulós bőröndöket a tűsarkúban tipegő nők, mintha csak plüssállatokat és virágillatot pakoltak volna a nagy utazásra. Nekünk ez sosem megy ilyen elegánsan.

9. Nem akad a ruha ujja a kilincsbe: Törtünk már úgy össze okostelefont, hogy a bő ujjú pongyolánk ujjánál fogva váratlanul visszarántott minket a kilincs. Bezzeg a filmek szereplői sosem rontják el ilyesmivel a belépőjüket, pedig az Amadeus szép nagy kabátujjaiban rengeteg az elvesztegetett potenciál, és Salieri igazán megérdemelt volna egy ruharántást.

11 dolog, amit sosem látunk a filmekben


10. Senkinek sem büdös reggel a szája:
Amikor reggel egymás mellett ébrednek a turbékoló szerelmespárok, ahelyett hogy egy rövid szájrapuszi után diszkréten kisurrannának a fürdőbe, úgy csókolóznak és duruzsolnak egymásnak az ágyban, mintha a reggeli szájszag nem is létezne. Irigyeljük őket.

11. Nem centiznek a benzinpénzzel: Ahogy nőnek a benzinárak, számunkra természetes, hogy nem tankolunk ész nélkül. A filmekben bezzeg mindig tele kérik, és a benzin is csak akkor fogy ki, ha horrorfilmről van szó, és csak egyetlen rozzant motel van az egész környéken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top