Szabadidő

Hódítanak a 18+ könyvek!

A szürke ötven árnyalata című könyv új trendet hozott a szórakoztató irodalomba. Az oldalakból csak úgy csöpög az erotika, és úgy látszik, ezért világszerte megőrülnek a nők – legalábbis erre világít rá a tény, hogy a trilógia és az arra hajazó más könyvek – sorra hódítják meg a sikerlistákat az USA és Európa könyvpiacán is. Mi is összegyűjtöttünk egy csokor friss, 18+ kötetet.

E. L. James – A szürke ötven árnyalata

Sztori nincs, csak szex!

Hódítanak a 18+ könyvek!Kezdjük az „úttörővel”! A szürke ötven árnyalatát azért becézik „felnőtt Twilightnak”, mert ugyanazt a hatást érte el a nőknél, mint Stephenie Meyer könyve a tiniknél: úgy magukhoz láncolta őket, hogy egyszerűen nem hajlandó moccanni a sikerlisták éléről, maga mögé szorítva olyan könyveket, amelyek tényleg eredeti sztorival bírnak. E. L. James regényének ugyanis egyetlen története van: a BDSM, a kötözős, verekedős alárendelt-fölérendelt szex világában való kalandozás – ám sajnos ebbe sem ássa bele magát túl mélyen. A körítés pedig a banalitás maga: a 21 éves, szende, szűz, önbizalom-hiányos, egyetemista Anastasia beleszeret a sötéten jóképű, titokzatos, és természetesen mesésen gazdag Christianba, aki ugyan nem vámpír, de egy szexrabszolgát szeretne, akin kénye-kedve szerint uralkodhat. Két főhősünk több mint 500 oldalon keresztül szexel, küszködik, szenved, és azon vekeng, hogy a kiskorában bántalmazott Christian vajon képes-e valaha megszabadulni beteg lelkének aberrációitól, és normális párkapcsolatban élni. Ezt persze ebben a kötetben nem tudjuk meg – a szerző még két folytatást írt! A regény pozitívuma: noha túl sok dologról nem szól, tagadhatatlanul olvastatja magát, ami azért szép teljesítmény, és ha csak egy kicsit is felpezsdíti a szexuális fantáziáját, érdeklődését annak, aki olvasta, már megérte.

Soma Mamagésa – Tiszta szex

Intim titkok az énekesnő nemi életéből!

Hódítanak a 18+ könyvek!Egyáltalán nem idegen Soma Mamagésától, hogy kinyitja a lelkét – riportalanyként is őszinte, és sosem érdekelte, mit gondolnak mások a cselekedeteiről. Azok után, hogy nemrégiben egy címlapinterjúban bevallotta, neki is, és a férjének is volt már szeretője, talán nem is olyan meglepő új, Tiszta szex című kötete, melyben bátran, kendőzetlenül ír önnön szexualitásáról. Azonban azt vallja, ez a könyv nem meghökkenteni akar, hanem segítséget nyújtani. Soma úgy érzi, az ő szexuális élete rendkívül jó, és mindenekelőtt őszinte, azonban hosszú utat járt be, mire eddig eljutott. Azért írt még az intim részletekről is – hozzáteszem, ízléssel és egyben szórakoztatóan –, hogy rengeteg tapasztalatát megoszthassa azokkal a nőkkel és férfiakkal, akik életében ilyen téren van még mit tökéletesíteni. „Az a célom ezzel a kötettel, hogy gyógyítsak – vallja a szerző. – Hogy általa szabadabbak, boldogabbak, teljesebbek legyünk! És hogyha csak egy icipicit felgyorsul a folyamat, melynek során a végletekből eljutunk szexualitásunkban a minket megillető, méltó helyre, akkor már megérte ez a kitárulkozás.”

Nagy Szilvia és Szabó Anna Eszter – Egyetemista lány támogatót keres!

Ki akar bekukkantani a prostik világába?

Hódítanak a 18+ könyvek!Szókimondó, meghökkentő, nagyon mai, nagyon igaz. A két szerző hónapokon át követte négy fiatal, egyetemista nő mindennapjait, akik abból finanszírozzák a megélhetésüket, hogy mellékállásban prostituáltak. A mély beszélgetésekből nemcsak az rajzolódik ki, miért dönt ma Magyarországon úgy egy nő, hogy a testéből éljen, hanem képet kaphatunk arról, egy ilyen „munka” során mi játszódik le a lelkekben. A négy egyetemista prostituált lány élete számtalan titkot rejtett, s mivel nem volt kivel megosztaniuk ezeket a bűnös történéseket, a két riporter kérdésáradata könnyen megnyitotta azt a bizonyos csapot, amiből csak úgy áradtak a történetek pesti swingerklubokról, vidéki masszázsszalonokról és „külföldi kiküldetésekről”. A könyv regényszerűen sodró, meghökkentő szókimondással vezeti végig az olvasót egy olyan világon, ami tagadhatatlanul mindenkit érdekel – még akkor is, ha nem valljuk be. Az Egyetemista lány támogatót keres egy lendületes, olvasmányos riportkönyv, bőven fűszerezve arcpirító részletekkel a pénzért árult szexről.

Lakatos Levente: Bomlás

A felnőtt szexkrimi!

Hódítanak a 18+ könyvek!Kár lenne megvádolni Leventét azzal, hogy A szürke ötven árnyalatának sikerén felbuzdulva ő is írt egy szexcentrikus, szókimondó regényt a férfi prostituáltak világáról, hiszen a fiatal író mindig is szerette nevén nevezni a dolgokat, amiért korábban kapott is hideget-meleget. A Love Club és elődje, a Barbibébi sem nélkülözte a pikáns jeleneteket. Hamarosan megjelenő, Bomlás című regényében egy feltörekvő írónőt választott hőséül, aki riportkönyvet szeretne összehozni a pasi prostikról, és a kutatómunka során bizarr kapcsolatba bonyolódik az interjúalanyával. Levente könyveiből természetesen nem hiányozhat a krimiszál sem, így a történetben feltűnik egy korábbi regényéből már megismert karakter, egy nyomozó, akinek napjai összefonódnak az agilis írónőével. A Bomlás korántsem tiniregény, szigorúan 18+! Igazából az első Lakatos Levente-könyv, amelyben a szerző érett gondolatokkal, kifejezetten a felnőttek világához szól. A főszereplők a szex és a halál – bomlottság mindkét fogalom, csak másként, melyekbe óhatatlanul mindenkit belesodor az élet. (Khm… Megjegyzés: sztori is van benne, nem csak szex.)

Sylvia Day: Hozzád kötve

Beteg lelkek szerelme…

Hódítanak a 18+ könyvek!Adott egy férfi és egy nő – mindketten múltjuk sötét démonaival küzdenek. A milliárdos Gideon és az ifjú Eva viharos, szenvedélyes szerelmét bemutató regény elsöprő sikert aratott az USA-ban, népszerűségét az Ötven árnyalat-trilógiáéhoz hasonlítják. Perzselő szexjelenetekben bővelkedik, és a kötetet meg is vették az amerikai olvasók egyetlen hónap leforgása alatt több mint 1 millió példányban. A történet az internetes blogírók kritikái szerint banális a gazdag, érett férfi, fiatal, tapasztalatlan nő felosztása miatt, ám a karakterek és a cselekmény jóval kidolgozottabb, mint világhírű elődje esetében. Sylvia Day a történet során bepillantást enged a lelkek mély bugyraiba, feltárja hőseinek hátterét, elmagyarázza, miért váltak olyan „betegekké”, amilyenek. Már meg sem lepődünk azon, hogy a Hozzád kötve egy trilógia első része – nincs mit tenni, ez a világtrend: sorozatok rántják magukkal a szürke hétköznapokból az olvasni vágyókat. A szerzőt nem mellesleg számos irodalmi díjjal is kitüntették – előző 17 regényének darabjai kapcsán. Ez azért kétségtelenül bizalmat ébreszt a legfrissebb kötetével szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top