Szabadidő

Segítség! A pasim egy bankrabló!

Kristen Bell megirigyelte a Jolie–Pitt-párost, és megcsinálta a maga vígjátékát pasijával, a komikus Dax Sheparddel. A gond csak az, hogy a rasztahajú Bradley Cooper ellopja a show-t. Heti mozibemutatók.

Üss vagy fuss!

Segítség! A pasim egy bankrabló!

Sokunk vágya Amerikán átszáguldani egy hatalmas benzinzabálóval, és persze a szerelmünkkel. Annie Beannek megadatik ez a csoda, ráadásul az úti cél a lány új álomállása Los Angelesben. A gond csak az, hogy a pasija egy tanúvédelmi program alatt áll, és nemcsak az általa elárult gengszterek üldözik, hanem a lány expasija és a rendőrség is. A Kristen Bell – Dax Shepard páros házi mókázásában kifejezetten tetszetős, hogy igazi, tét nélküli örömmozi. Bátran használja a road movies akció-vígjátékok legelkoptatottabb kliséit, ugyanakkor a két szerelmes története van annyira fordulatos (egyre többet tudunk meg a srác zűrös múltjáról), hogy még ezeket is megbocsássuk neki. Kár, hogy a pár nem tudott semmit átmenteni a vászonra a hálószobájuk kémiájából. A vásznon nem igazán illenek össze, így a jövőben a vásznon ezt a párost nem kellene erőltetni. Szerencséjük, hogy jön a szinte felismerhetetlen, rasztahajú Bradley Cooper, aki olyan bátran csinál idiótát magából szerencsétlen gengszterként, hogy öröm nézni. Lehet, hogy neki kellett volna a főszerepet játszania Kristen Bell oldalán?

 

 

Rendezte: Dax Shepard, David Palmer
Szereplők: Kristen Bell, Dax Shepard, Bradley Cooper
Eredeti cím: Hit and Run
Korhatár: 16
Forgalmazza: Big Bang Media
Értékelésünk: 3/5

Babycall
A bébifon csodás találmány, ami megszámlálhatatlan anyuka és apuka életét könnyítette meg, ám azt nem sokan tudják róla, hogy kevésbé szerencsés helyzetben lehet rajta fogni a környéken aktív más bébifonok adásait is. Ezzel még önmagában nem is lenne baj, ha nem egy fuldokló, szenvedő kisgyermek hangját lehetne hallani… Anna (a lassan Amerikában is sztárnak számító Noomi Rapace) alapból paranoiás, ám a gyermeke szobájából jövő hangok szép lassan az őrületbe kergetik. Vajon honnan erednek? Vagy csak beképzeli őket? A Babycall egy feszült dráma-thriller az anyai szeretet és féltés határairól és a szeretet betegessé válásáról. A film akár izgalmas is lehetett volna, ha egy percig is együtt tudnánk érezni a főszereplőjével, ám Anna már az első perctől kezdve annyira zavarodott és őrült, hogy képtelenek vagyunk átérezni a problémáit, a zavaros sztori pedig később sem segít. A téma megérdemelt volna egy ennél sikerültebb mozit is.

 

 

Rendezte: Pal Sletaune
Szereplők: Noomi Rapace, Kristoffer Joner, Stig R. Amdam
Eredeti cím: Babycall
Korhatár: 16
Forgalmazza: Cirko Film – Másképp Alapítvány
Értékelésünk: 2/5

Lazhar tanár úr
Kevés szörnyűbb dolgot tud elképzelni egy szülő annál, mintsem hogy gyermeke idő előtt találkozzon a halállal. Az iskola az a hely, ahol többnyire biztonságban tudhatják csemetéiket, így a montreali általánosban mindenkit sokkol a tény, amikor egy kisfiú és egy kislány felfedezi az osztályban a saját magát felakasztó tanárnőjük holttestét. Ezzel a megrázó jelenettel indít a Lazhar tanár úr, és később sem válik sokkal vidámabbá. Az új tanerőnek, az Algériából menekült Lazharnak nemcsak az új környezettel és a múltja sötét titkaival, hanem a gyerekek traumájával is szembe kell néznie. A legtöbb tanár-diák viszonyt bemutató film a tanárok szemszögéből mutatja be a történéseket, viszont a Lazhar tanár úr főhőse valójában két kisdiák, Alice és Simon. A kislányt alakító Sophie Nélisse olyan éretten és érzékenyen játszik, mint a legnagyobb felnőtt színésznők, és a tekintete már-már ijesztően felnőtt. A film pedig egyszerre szép és szomorú. Nem csoda, hogy volt egy Oscar-jelölése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

 

 

Rendezte: Philippe Falardeau
Szereplők: Mohamed Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron
Eredeti cím: Monsieur Lazhar
Korhatár: 12
Forgalmazza: Vertigo Film
Értékelésünk: 4/5

Démoni doboz
Ördögűzős, megszálló démonos horrorokkal mostanában Dunát lehetne rekeszteni, a műfaj rajongói el vannak kényeztetve. A gond csak az, hogy a téma első képviselője, az 1973-as Az ördögűző óta nem sikerült semmit hozzátenni a zsánerhez, és minden film csak gyenge klónnak tűnik a nagy elődhöz képest. Persze a vérhányós speciális effektusok 2012-ben már sokkal élethűbbek, de úgy fest, a dolog mégsem ezen múlik. A Démoni doboz a Parajelenségek, Az ördögűzés Emily Rose üdvéért és Az ördög benned lakozik sajátos keveréke, ami csak annyi többletet nyújt a felsoroltakhoz képest, hogy egész élethűen ábrázolja a válófélben lévő házaspár nyűgjeit, és a család lassú szétesését a furcsa események (pl. az asszony új pasijának fogsora pár másodperc alatt rohad ki a helyéről…) hatására. Amúgy szokványhorror szokványijesztgetésekkel, amit láttunk már párszor, és arra is mérget veszünk, hogy nem ez volt az utolsó mozi a témában.

 

 

Rendezte: Ole Bornedal
Szereplők: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Natasha Calis
Eredeti cím: The Possession
Korhatár: 16
Forgalmazza: Fórum Hungary
Értékelésünk: 2/5

Féltetted már a pasidat a testvéredtől?
Szerezd vissza a fiatal önmagadat!
Álmaink Rómája életre kel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top