Szabadidő

Mesék, amelyek még elvarázsolnak idén

Év végéig minden második hétre jut majd egy pompás mesefilm. Drakuláék ezúttal átmennek cukiba, Asterix Britanniában tanítja móresre a rómaiakat, a hobbit pedig megkezdi váratlan utazását.

Sammy nagy kalandja 2.
Bemutató: szeptember 27.
Az európai animációs filmek mostanság ritkán érnek fel hollywoodi társaikhoz, de a belga alkotóknak a Sammy nagy kalandjával sikerült a lehetetlen. A folytatásban a még mindig világutazó kis teknőc már apuka, akit a „nejével” együtt kell kimenteni egy dubaji vízishow rácsai mögül, és ki lenne erre a feladatra alkalmasabb a saját kisteknőceinél?

 

 

Hotel Transylvania
Bemutató: október 4.
A Van Helsing című film egyszer már megcsinálta, hogy összeszedte a klasszikus horrorhősöket egy filmben, csakhogy akkor elkomolykodták a dolgot. A Hotel Transylvania szerint még a rémeknek is kell a pihenés, ezért a Drakula által vezetett Hotel Transylvania számukra maga az ijesztgetésmentes mennyország. Ott pihen Frankenstein szörnye, a múmia és társaik, egészen addig, amíg egy nap egy egyszerű turista is bekopogtat a szálló ajtaján.

 

 

Lorax
Bemutató: október 18.
Akármekkora kultusza van Amerikában dr. Seussnak, a meseszerző nálunk a filmsikerek (A Grincs, Horton…) után sem számít óriási sztárnak. Azért fogadjuk el, hogy évente egy filmadaptáció szinte garantálható, amelyben az elénk táruló cukormázas világ látványától mindig felmegy a vércukrunk. Ezúttal egy fák nélküli, mesterséges világba kerülünk, ahol egy fiú szerelme bizonyítékaként szeretne fát ültetni kiszemeltjének, csakhogy ehhez előbb meg kell szereznie az utolsó magot, amit egy titokzatos vénember őriz. Környezetvédelmi kisokos a Gru alkotóitól.

 

 

Asterix és Obelix – Isten óvja Britanniát!
Bemutató: október 18.
Az Asterix-filmekben egészen fura, hogy magát a címszereplőt, sőt mindenki mást is filmről filmre le lehet cserélni, kivéve persze a kövér Obelixet, akit mindig Gérard Depardieu játszik. A legújabb kalandban a gall páros Britanniába utazik, hogy ott állítsa meg az épp arrafelé terjeszkedő Cézárt. A varázsfőzetnek köszönhetően természetesen senkinek nincs esélye a két gall vitézzel szemben.

 

 

 

Rontó Ralph
Bemutató: november 1.
A Gru és a Megaagy óta tudjuk, hogy a zord külső gyakran érző szívet takar. Főhősünk ezúttal egy videojáték-szereplő, Rontó Ralph, aki már megunja, hogy a játékban mindig csak az a dolga, hogy mindent leromboljon. Hiába jár a gonoszok csoportterápiájára, az sem segít, ezért inkább elszökik, hogy végigjárja a videojátékok birodalmát. Vicces Disney-produkció.

 

 

Az öt legenda
Bemutató: november 29.
Van valami beteg abban, hogy a Mikulás, a Húsvéti nyúl, a Fogtündér és a Homokember (?!) együtt próbálják megmenteni a világot egy nagy, gonosz valamitől, de Hollywood fantáziája régóta nem ismer határokat. A legújabb DreamWorks-mese azért így is kellően betegnek tűnik.

 

 

 

A Hobbit – Váratlan utazás
Bemutató: december 13.
A Gyűrűk Urával ellentétben A Hobbitot Tolkien eleve a kisgyerekeknek írta, így bár kapcsolódik a klasszikus trilógiához, egész más nyelvezettel készült. Kíváncsiak vagyunk, hogy a filmen ebből a játékosságból mi jön majd át, de izgatottan várjuk, hogy Bilbó és a törpök találkozzanak a trollokkal, és a hobbit végre megszerezze az Egy Gyűrűt.

 

 

Frankenweenie – Ebcsont beforr
Bemutató: január 3.
Elvileg csak jövő év elején mutatják be, de karácsonytól már sok premier előtti előadáson láthatjuk Tim Burton modern Frankenstein-meséjét, melyben egy kissrác feltámasztja elhunyt kiskutyáját. A kis zombi kutyus persze egész cuki, és nem olyan, mint aki egyenesen a Kedvencek temetőjéből érkezett, de egy halott kutyus azért mégis kikezdi a környékbeliek lelki világát. A filmet képkockáról képkockára mozgatott bábok segítségével vették fel.

 

 

A mesék gyógyító ereje
Sírógörcsöt kaptak a gyerekek a Disney-mesétől
Tabutémák mesekönyvekben?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top