Szabadidő

Amikor még a pápa is csajozott

Végre mindenki keresheti a rokonokat/ismerősöket a statiszták között és meglesheti, mit csinált az elmúlt években Jeremy Irons Magyarországon. A Borgiák megérkezett az m1-re. Ezt nézd a héten!

Borgiák

Amikor még a pápa is csajozott

m1, szeptember 18, 22:40
Ha még nem láttad:
1492, Itália. Meghal a pápa, és az egyházfőknek el kell dönteni, ki legyen az utód. Egyértelmű esélyes nincs, ezért óriási harc kezdődik a cím megszerzéséért. Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) leginkább azáltal válik esélyessé, hogy gátlástalanul ígér pozíciókat a támogatóinak, és nem spórol, ha lefizetésről van szó. A Borgiák című sorozat egy velejéig korrupt ember és családja hatalomra kerüléséről, majd a hatalomban elkövetett gaztetteiről szól gyönyörű díszletek és fantasztikus fordulatok közepette. A Vatikán sötét titkaiba (például Rodrigo Borgia rengeteg szeretőt is tartott…) való betekintés több mint izgalmas. Ez még az első rész, most kell bekapcsolódni.
Miért nézd meg?
Bepillantást nyerhetsz a katolikus egyház fennállásának egyik legellentmondásosabb periódusába egy végtelenül kapzsi ember életútján át.
Figyeld!
Furcsa, de a Borgiák pont úgy épül fel, mint a gengsztercsaládokról szóló sorozatok/filmek, csak itt most a Vatikánban járunk…

The Blues Brothers – A blues testvérek

Amikor még a pápa is csajozott

STORY4, szeptember 19, 20:05
Ha még nem láttad:
Úgy tűnik a blues tesóknak hazánkban is van kultusza, hiszen nyáron a margitszigeti szabadtérin Feke Pálék sikerrel vitték színpadra a darabot, de az igazihoz akkor is a filmet kell megnézni, amiben Dan Aykroyd és a néhai John Belushi fekete öltönyben, fekete napszemüvegben és fekete kalapban tanítja meg mindenkinek, milyen az igazi blues. A sztori egyszerű. Jakenek és Elwoodnak pénz kell, hogy megmentsék az árvaházat, ahol felnőttek, ezért megpróbálják összerántani a régi zenekart, hogy egy segélykoncerttel pénzt gyűjtsenek. Közben azonban nyakukon a rendőrség, és a régi partnerek sem állnak könnyen kötélnek. Nem gondoltuk volna, hogy az akciófilm, a vígjáték és a musical ennyire összeillő műfajok, de a Blues Brothers után már bármit elhiszünk.
Miért nézd meg?
A világ leglátványosabb és legviccesebb autós üldözése mellett egy csomó szenzációs, táncra csábító dal vár rád.
Figyeld!
Amikor Aretha Franklin elkezdi énekelni a Thinket, megfagy az ereinkben a vér. Az a nő maga az RNB.

Túl jó nő a csajom

Amikor még a pápa is csajozott

TV2, szeptember 20, 21:20
Ha még nem láttad:
Vajon egy átlagos pasi és egy álomszép lány játszhat egy ligában úgy, hogy a pasi nem gazdag, és még csak nem is egy nagy koponya? Vajon lehet jövője egy ilyen kapcsolatnak? A fenti kérdésekkel akár komolyan is lehetne foglalkozni, de szerencsére a Túl jó nő a csajom nem ebbe az irányba megy el. A film azt mutatja be, ahogy Kirk egyszerűen nem akarja elhinni, hogy egy ilyen lánynak valóban bejöhet, a szerencsétlenkedései pedig elég szórakoztatóak ahhoz, hogy kitöltsék a másfél órás játékidőt. A legviccesebb mégis az, ahogy Kirk családja lereagálja, hogy a lúzernek elkönyvelt fiuk egy igazi bombázóval jár.
Miért nézd meg?
Bár a film végére se hisszük el, hogy Molly és Kirk egy összeillő páros, a szenzációs poénok és a baráti kör pazar beköpései mégis lehengerlően vicces filmélménnyel ajándékoznak meg minket.
Figyeld!
A család reakcióját, amikor Molly elmondja nekik, mennyit keres havonta.

A Zodiákus

Amikor még a pápa is csajozott

Film+, szeptember 22, 22:45
Ha még nem láttad:
David Fincher 2007-es krimije egy valós történetet dolgoz fel. A hatvanas évek végén és a hetvenes években San Francisco-t egy Zodiákusnak elnevezett sorozatgyilkos tartotta rettegésben, aki a médiát felhasználva üzengetett a rettegő lakosságnak és az őt üldöző rendőrségnek. Bár többször a közelében voltak, elfogniuk sosem sikerült az agyafúrt bűnözőt. Ez a film nem kis célt tűzött ki maga elé. Feltárja a zsaruk és egy fanatikus újságíró többéves kutatómunkáját, méghozzá a lehető legizgalmasabb formában.
Miért nézd meg?
Mert a Zodiákus egyáltalán nem szokványos krimi. Nem kínál megoldást, és az izgalmas nyomozás helyett sokkal fontosabb, hogy ez a reménytelen ügy miképpen hat a nyomozók életére.
Figyeld!
Amikor Jake Gyllenhaal elmegy a fő gyanúsítotthoz, hogy jól megnézze magának, de bizonyítékok hiányában nem tartóztathatja le. Az a nézés minden pénzt megér.

Szex és New York

Amikor még a pápa is csajozott

RTL Klub, szeptember 23, 20:00
Ha még nem láttad:
Több évnyi kihagyás után Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda egy mozifilmmel tértek vissza, ami úgy kezdődött, mint egy álom: Big végre oltár elé akarta vezetni Carriet, így a széria nagy románca majdnem beteljesedett. De csak majdnem! A galád csávó ugyanis meggondolta magát, és a legfontosabb pillanatban magára hagyta a lányt, aki ezért teljesen összeomlik. Ám mire valók a jó barátnők? A nászút helyett ők mennek vele Mexikóba, hogy ott aztán kiéljék magukat a pasiktól távol.
Miért nézd meg?
Mert a második mozifilmmel ellentétben itt még elég sokat megőriztek a sorozat bájából és hangulatából. Nosztalgiafröccs a javából.
Figyeld!
Charlotte mexikói hascsikarós balesete egyértelműen a film mélypontja, és nem is illik a Szex és New York szellemiségéhez.

Szakított a Szex és New York Charlotte-ja
Jeremy Irons: „A hírnév mögötti ember érdekel”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top