Szabadidő

Igazi kirándulóidő lesz vasárnap

Kiránduláshoz tökéletes lesz az idő vasárnap. Számottevő esőre már nem kell számítani. Ráadásul a Mátrában már a parlagfőpollen-terhelés és egész elviselhető.

Igazi kirándulóidő lesz vasárnapA hét utolsó napján, a nappali gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb napsütés a Tiszántúlon ígérkezik, számottevő csapadék már nem valószínű. A sokfelé erős északi, északnyugati szél éjszaka mérséklődik, majd vasárnap napközben inkább csak a Tiszántúlon élénkülhet meg az északkeletire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21, 25 fok között várható.

A parlagfűpollen-terhelés tovább csökkent a héten, de az ország túlnyomó részén még mindig érvényben van a riasztási fokozatok valamelyike. A heti átlagértékek alapján az ország keleti részén sötétbordó, vagyis a 6 fokozatú riasztási skálán a 4. fokozat van érvényben. A parlagfű pollen riasztási rendszerének térképén bordó színnel jelölték, vagyis 3. fokozatú riasztás van érvényben a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén, Veszprém környékén, valamint Tolna és Baranya megyében.

Jelenleg Szombathely környékén, valamint a Mátra térségében és a Jászságban a legjobb a helyzet: az elmúlt heti átlagok alapján már csak a sárga színnel jelzett, figyelmeztető jelzést adták ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top