Szabadidő

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Még hány városban helyszínelnek a Helyszínelők? Hány évadon át kell hanyagolnunk a Hacktiont ahhoz, hogy az m1 végre abbahagyja? Mi történhet még a német autópályákon tizennyolc év után, amit ne láttunk volna eddig?

10. A dél-amerikai szappanoperák

Évadok száma: megszámlálhatatlan

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Igen, tudjuk, hogy Armando összejött Lucisitával. Azt is, hogy Carlos valójában nem Lucisita öccse, hanem az eltitkolt gyermeke. Arról is van fogalmunk, hogy Esteban igazából Armando apja, aki titkos pártfogóként próbálja terelni fia életét, és azon sem lepődünk meg, amikor Lucisita halála után feltűnik a színen a nő egypetéjű ikertestvére. Vajon kié lesz a családi örökség? Valljuk be, ez már senkit nem érdekel! Besokalltunk attól, hogy a szereplők egymás hátához beszélnek, csakhogy a néző egyszerre láthassa mindkettejük arcát, ahogy az összes klisés fordulatot is borzasztóan unjuk. Halál a latin szappanoperákra!

9. CSI: A helyszínelők
Évadok száma: 13 + Miami helyszínelők (10) és New York-i helyszínelők (9)

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Ha az ember este szörföl a tévécsatornák között, meglepően tapasztalhatja, hogy van, amikor egyszerre több helyen is futnak a Helyszínelők, pedig Gary Sinise ide, Laurence Fishburne oda, azért van egy bizonyos határa annak, hányféle bűneset után lehet nyomozni a helyszínelők speciális módszereivel. Hiába a három sorozat változó szereplői és helyszínei, azért az a harminckét (!!!) évad, ami a Helyszínelőkből lement, már sok a jóból. Ezt alátámasztani látszik a lassacskán csökkenő nézettség is, így titkon reménykedhetünk abban, hogy a helyszínelők hamarosan elveszítik munkájukat.

8. NCIS: Tengerészeti helyszínelők

Évadok száma: 10 + NCIS Los Angeles (4)

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Nagyjából ugyanaz, mint a Helyszínelők, csak mindez az amerikai haditengerészet és a hadsereg kötelékében, ráadásul itt is két helyszínen, két különböző szereplőgárdával. Aaaargh!!!!

7. Cobra 11

Évadok száma: 18 (!!!)

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Úgy tűnik, a kölni autópálya-rendőrség tagjának lenni legalább annyira izgalmas elfoglaltság, mint mondjuk egy vegasi helyszínelő munkája, ugyanis nincs olyan bűnténytípus, amivel ennyi évad során ne gyűlt volna meg a bajuk. Közben a szereplők is folyton cserélődnek, és csak egy dolog állandó: minden részben össze kell törni egy-két kocsit a nézők szórakoztatására. Ennek sosem lesz vége…

6. Hacktion

Évadok száma: 3

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Az Infrastruktúra-védelmi osztag hackeres, a 24-et idéző jelenetei láttán meglehetősen keveseknek megy fel az adrenalinszintje, pedig a producer azt nyilatkozta, hogy az évadok száma a széria nézettségétől függ. Ennek függvényében már az első után abba kellett volna hagyni…

5. Star Trek és Stargate
Évadok száma: túl sok

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Tudjuk, per pillanat egyik sorozathoz sem készülnek új epizódok, de ez sajnos nem marad így sokáig. A Star Trek és a Stargate kiirthatatlan. Az első már a hatvanas évektől kezdve folyamatos visszatérő, a másik pedig a kilencvenes évtizedtől borzolja az idegeinket. Amikor a fő sorozatok véget értek, akkor jöttek az ún. spin-offok, amik a főszálhoz kapcsolódó történeteket meséltek el, általában új hősökkel. Amikor spin-off sem volt, akkor jött egy mozifilm. Amikor mozifilm se volt, akkor egy tévéfilm. Amikor tévéfilm se volt, akkor egy DVD-film. Most épp egy Star Trek mozifilmtől félünk. Elég!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4. True Blood + Vámpírnaplók

Évadok száma: True Bloodból 5 már készen van és berendelték a hatodikat, a Vámpírnaplók pedig a 4. évadánál tart

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Az Alkonyat-széria a mozikban novemberben ér véget, és titkon reménykedünk, hogy Robert Pattinsonnal és Kristen Stewarttal együtt az erotikus vámpírtörténetek is kimennek a divatból. Bár most még egyáltalán nem unjuk, a louisianai kisvárosi pincérnő vérszívós kalandjai lassan mégis kezdenek túl hosszúvá nyúlni. Különösen riasztó a gondolat, hogy a szériának alapul szolgáló Charlaine Harris könyvsorozat lassan a tizenharmadik részhez ér, úgyhogy félő, hogy a sorozatot se hagyják abba annyi évadig… A Vámpírnaplók alaphelyzete pedig már annyira emlékeztet az Alkonyatéra (17 éves lány szerelmes lesz a majdnem 200 éves vámpírba…), hogy azt már az elején is csak egy ásítással konstatáltuk.

3. Gyilkos elmék
Évadok száma: 8

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Az FBI Viselkedéskutatási Egységének kalandjait bemutató sorozat azzal próbál különlegessé válni, hogy a nyomozók a bűnözők fejével próbálnak meg gondolkodni. Viszont a tévéképernyőkön annyi különleges képességű nyomozót (van, aki az elhunytak szellemével beszél, van, aki látja a közelmúltat…) láthatunk, hogy egy-egy új szakosodással még nem vesznek meg minket. Persze, aki nem túl agyalós, könnyed esti krimire vágyik, annak bejöhet a dolog, de mi, többiek nem sok könnycseppet hullatnánk érte, ha abbahagynák.

2. Rex felügyelő
Évadok száma: hamarosan forgatják a tizenhatodikat

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Kezdjük azzal, hogy a rendőrkutyák élettartama igencsak véges. Bármennyire is szeretnénk, ritkán élnek tizenhat évig, de ha el is érik ezt az életkort, már rég nincsenek szolgálatban. Folytassuk azzal, hogy az már régen baj, ha egy sorozat olyan hosszú, hogy egyes színészek ki-be járogatnak különböző szerepekben, egyszer bűnözőt, máskor pedig rendőrt alakítva. Említsük meg azt is, hogy Rexnek már számos gazdája volt, így rajta kívül a széria szereplői folyton változnak. Végül, de nem utolsósorban jegyezzük meg azt is, hogy az eredetileg osztrákként induló sorozatból a 11. évadtól kezdve valamiért olasz széria lett, mi pedig már rég elveszítettük a fonalat…

1. Szellemek nyomában/Ghost Hunters

Évadok száma: 8

Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Akinek még nem volt szerencséje ehhez a “dokumentum” sorozathoz, az sem maradt le sokról. Két férfi és még 3-4 “alkalmazott” járja az Egyesült Államok városait, és szellemekre vadásznak a technikai felszerelésükkel (elemlámpa és társaik…) Néhány epizódon keresztül még szórakoztató, hogy a sötétben ők mindig meglátják a romos templom vagy a 200 éves könyvtár szellemeit, de sajnos a kamera pont lemarad róla. De a nyolcadik évad után a “Pedig esküszöm, hogy láttam” és az “Istenem!  Valami megérintett! mondatok elég unalmassá válnak, tekintve, hogy a tévénéző ebből aztán semmit nem lát. Aki szellemet akar keresni, tegye. Csak ne kelljen ezt nyolc évadon át néznünk. 

Amiknek még bizalmat szavazunk!
Tíz sorozat, ami már igazán véget érhetne

Igenis vannak remek tévéműsorok. Tuti, hogy néznénk még legalább 3-4 évadon keresztül a Modern család című sitcomot, amit itthon az HBO ad, de hamarosan látható lesz az RTL2-es csatornán is. Annak is örülnénk, ha még 10 évadon át nyomoznának Los Angeles utcáin a SouthLAnd (Terepen) főszereplői. A hamarosan ötödik évaddal jelentkező műsort jelenleg az egyik legütősebb és legigényesebb sorozatnak tartják. Itt nincsenek mentalisták, és írók sem kezdenek nyomozásba, de van minden más, a rózsaszín maszlag nélkül. Itthon sajnos még nem látható, de mi a jövőben is bizalmat szavazunk a zombikkal teli The Walking Dead című sorozatnak.
Ami pedig a “csajos” sorozatokat illeti. Tetszik vagy sem, nekünk szükségünk van a Grace klinikára, és Patrick Dempsey tökéletesen belőtt hajára, és a Glee-től sem szeretnénk még pár évig búcsút venni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top