nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Fogyókúrára fogták a világ legkövérebb tacskóját

Fogyókúrára fogták a világ legkövérebb tacskóját

Idős gazdái azt hitték, hogy attól lesz boldog a kutya, ha minél kövérebbre hizlalják. Majdnem belehalt.
NLCafé
f Ajánlom

Az 5 éves, Amerikában élő tacskó, Obie nagy valószínűséggel a világ legkövérebb tacskókutyája. Míg egy egészséges, átlagos fajtársának súlya nagyjából 9 kiló, addig ő 34 kilót nyom.

A szerencsétlen tacsi gazdája egy idős, szenilis házaspár volt, akik miután ilyen iszonyatosan felhizlalták, rádöbbentek, hogy az állat gyakorlatilag tönkrement és leadták egy menhelyen – igaz, a kutya ezzel járt a lehetőségekhez képest a legjobban. Itt talált rá ugyanis Nora Vanetta állategészségügyi szakember, aki elhatározta, hogy megmenti a jobb sorsra érdemes kutyus életét.

Szomorú, barna szemek...
Szomorú, barna szemek…

 

„Nagyon kedves és szeretetteljes. Nyilvánvalóan szerették, öröm vele dolgozni. Az idős tulajdonosok valószínűleg nem tudtak nemet mondani azoknak a nagy, barna szemeknek” – mentegette a kutya korábbi gazdáit Nora egy sajtónyilatkozatában.

Az ebet speciális diétára fogták és béltisztító vízterápiával kezelik. Bár Obie egyelőre még túl kövér ahhoz, hogy érdemben mozogni tudjon, ha sikerül valamennyit fogynia, akkor a testmozgást is beépítik majd súlycsökkentő programjába. Nora abban bízik, hogy sikerül legalább 14-16 kilósra fogyasztani a kutyust.

Mi is drukkolunk a kedves kis tacskónak, hogy legalább olyan eredményes legyen a fogyókúrája, mint Tiny-é, az óriásmacskáé.

Megosztás Facebookon