Szabadidő

George Clooney és Sean Penn sosem volt ilyen jó

A héten a tévécsatornák beerősítettek filmek terén. Jön George Clooney remek ügyvédi alakítása, minden idők talán legjobb gengszterfilmje, valamint Richard Gere is táncra perdül.

Titokzatos folyó

George Clooney és Sean Penn sosem volt ilyen jó

VIASAT3, szeptember 11., 21:20
Ha még nem láttad:
Bostonban egy tinilány eltűnik. Az apja, Jimmy Markum (Sean Penn egyszerre csodálatos apa és félelmetes erőszaktevő) kikel magából, és felhasználva gengsztermúltjából eredő kapcsolatait, minden követ megmozgat lánya előkerítésére. Közben lassan megismerjük az ügy hátterét, és lassan kibontakozik előttünk egy múltbéli sérelmekkel teli világ, ahol a problémákat általában a folyóban süllyesztik el. Clint Eastwood egyik legjobb filmje a Titokzatos folyó, ami egyszerre működik szívszorító drámaként és pokolian izgalmas krimiként, ráadásul a végkifejlete több mint meglepő.
Miért nézd meg?
Mert kevés mozi mutatja be ilyen alapossággal, ahogy az erőszak mindig erőszakot szül, és azt, hová vezet mindez.
Figyeld!
A főhősök feleségeit. Látszólag csak mellékszereplők, de valójában ők mozgatják a szálakat a háttérből.

Hölgyválasz

George Clooney és Sean Penn sosem volt ilyen jó

STORY4, szeptember 12., 20:05
Ha még nem láttad:
Richard Gere unalmas, szürke öltönyöket viselő jogász, aki nap mint nap bepillant egy közeli tánciskola épületébe, de a legtöbb emberrel ellentétben őt nem Jennifer Lopez csodás teste vonzza oda, hanem maga a tánc. Némi csípőriszálással akar színt vinni szürke életébe, ezért a sokadik vágyakozó pillantás után beiratkozik, és együtt riszálja a többiekkel (ráadásul egész jól), amitől rendbe jön az élete otthon is, a feleségével. Kellemesen kiszámítható, ugyanakkor végig szórakoztató és édes film, amitől egy kicsit jobb kedvre derülünk.
Miért nézd meg?
Mert a film megerősíti a hitünket abban, hogy „a tánc jót tesz a testnek és a léleknek”.
Figyeld!
Bár a film főszereplője Richard Gere és Jennifer Lopez, mégsem lesz köztük románc, ami azért egy hollywoodi filmtől igencsak szokatlan.

Tesó-tusa

George Clooney és Sean Penn sosem volt ilyen jó

TV2, szeptember 13., 21:20
Ha még nem láttad:
Két negyven év körüli lúzer srác (Will Ferrell és John C. Reilly) még mindig úgy él, mint a gimnazisták. Nincs állásuk, a szüleik nyakán élősködnek, és egész nap csak videojátékokon játszanak. Amikor az apjuk és anyjuk összejön, mostohatesók lesznek, és komoly konkurenciaharc kezdődik meg a házon belül az uralomért. A szülők eleinte aggódnak, hogy mi lesz ebből, de aztán a srácaik összehaverkodnak, de ekkor kezdődik csak az igazi baj. A Tesó-tusa egyetlen humorforrásra épít: milyen vicces az, amikor két, negyven körüli melák felelőtlen tiniket alakít. És a helyzet az, hogy tényleg vicces.
Miért nézd meg?
A film gyakorlatilag rögtönzések és improvizációk tömkelegére épül. Vicces látni, ahogy a helyben kitalált szövegekből összeáll a történet.
Figyeld!
A tesók Boats and Hoes című zseniálisan otromba klipjét, és a szám szövegét.

Michael Clayton

George Clooney és Sean Penn sosem volt ilyen jó

m1, szeptember 16., 21:00
Ha még nem láttad:
Michael Clayton (George Clooney) fontos figura. Ő az, aki a legnagyobb multik esetében közbeavatkozik, amikor beüt a mennykő. Amikor egy óriási gyógyszercég jogásza idegösszeomlást kap, miután a céget a nyilvánvaló bűnössége ellenére kéne védenie, Clayton veszi kezébe a szálakat, csakhogy őt is egyre jobban mardossa a lelkiismerete emiatt. Vajon az ügyfele képviselete érdekében feláldozhatja az elveit és az erkölcseit? Clooney visszafogott, mégis pontos játékkal mutatja meg, mekkora színész.
Miért nézd meg?
Mert olyan erkölcsi kérdésekről szól, amik még a XXI. században sem idejétmúltak, ráadásul mindezt remek tálalásban adja elő.
Figyeld!
Tilda Swinton finom, Oscar-díjas alakítását, aki egy multi vezetőjeként csak akkor fogja fel, hogy mit tett, amikor már késő.

A halál keresztútján

George Clooney és Sean Penn sosem volt ilyen jó

RTL Klub, szeptember 16., 23:55
Ha még nem láttad:
Tommy két végén égeti a gyertyát. Egyszerre dolgozik az olasz és az ír maffiózóknak, és amikor azok rájönnek az árulásra, a fickó üldözötté válik. Csakhogy Tommy nagy dumás, aki bármilyen helyzetből kidumálja magát, ráadásul a többiekkel ellentétben hatalmas mázlija is van. A halál keresztútján néhány sűrű nap története, amikor a két maffiacsalád megpróbálja átvenni az uralmat a városháza fölött, Tommy pedig ügyesen lavírozva próbál a felszínen maradni. A Coen testvérek legjobb filmje, ami higgyük el, hogy ilyen életmű mellett igazán nagy szó.
Miért nézd meg?
Szenzációsan fantáziadús gengsztermozi, csodálatos szövegekkel, jó humorral és emlékezetes jelenetekkel.
Figyeld!
A főhős, Tommy gyakorlatilag végig csak sodródik az árral, és ő alig tesz valamit, inkább csak úgy történnek körülötte a dolgok.

George Clooney barátnője terhes
George Clooney kiütötte Brad Pittet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top