nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Európa egyik legszebbje a Balaton körüli bicikliút

Európa egyik legszebbje a Balaton körüli bicikliút

Öröm volt látni az idei szezonban, hogy egyre többen tekernek a Balatonnál, sokszor egész családok, papa, mama, gyerekek bicikliznek libasorban. A tavat megkerülő, parti településeket összekötő útvonalnak úgy tűnik, híre ment: bekerült a 20 legszebb kerékpárút közé.
NLCafé
f Ajánlom

Európa húsz legszebb kerékpárútja közé választotta a Balaton körüli biciklis utat a németországi Bruckmann kiadó – közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A müncheni székhelyű kiadó július végén jelentette meg legújabb kerékpároskönyvét: a 168 oldalas kötet Európa húsz legszebb kerékpárosútját mutatja be, a túrákat hat-nyolc oldalban leírva.

Európa egyik legszebbje a Balaton körüli bicikliút

A „magyar tengert” nem csak úgy megemlítik: a szerző kerékpárjával nyolc napon keresztül a Balaton északi partján kirándult, erről számolt be az olvasóknak.

A kerékpáros turizmus egyre népszerűbb Németországban: az Általános Német Kerékpáros Klub (ADFC) felmérése szerint 2009-ben a lakosság 49 százaléka, azaz több mint 40 millió ember vett részt egynapos biciklis kiránduláson, 6 százaléka, mintegy 5 millió pedig öt napnál hosszabb kerékpáros üdülésen. A kerékpáros turisták napi költése fejenként átlagosan 60 euró körül alakul. A hazai kerékpárosutak mellett sok német biciklis választ más országokat is úti célul, reméljük, a könyvnek hála, nálunk is minél többen tekernek majd. Addig is te már most letesztelheted, neked mennyire menne a biciklizés!

Megosztás Facebookon