nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Boszorkányok márpedig léteznek

Boszorkányok márpedig léteznek

Ha eddig talán nem hittünk volna benne: boszorkányok márpedig léteznek. Ahogy angyalok és egyéb segítő szellemek is. Legalábbis M. Hefelle Krisztina Grimoire – Árnyak könyve című kötetéből ez derül ki.
NLCafé
f Ajánlom

Boszorkányok márpedig léteznekA Grimoire eredeti műfaját tekintve tulajdonképpen varázskönyv, emlékirat, mágikus eljárások és boszorkányos praktikák őrzője. A szűz, a királynő és a boszorkány legendája azonban nem tartalmaz egyetlen leírást sem varázsitalról, éjféli bűbájról vagy napforduló-szertartásról. Ez a Grimoire másképpen őrzi és közvetíti a tudást: arról mesél, hogyan épül be és válik életünk részévé az ősi törvény, ha mély lélegzetet véve lazán ráfekszünk az Áramlás hullámaira, rábízzuk magunkat sorsunk forgatókönyvére, s merünk hinni benne, hogy az út, ami nekünk rendeltetett, a lehető legjobb cél felé visz.

A Grimoire szerzője újszerű történetkezelésével, könnyed szövegstílusával, a történelmi háttér szakavatott ismeretével csakúgy, mint az ősi kelta tudástár készségszintű alkalmazásával összetett művet alkotott. Noha személyében teljesen ismeretlen a magyar irodalmi palettán, saját kérésére az is kíván maradni.

Megosztás Facebookon