Szabadidő

Lady Gagát és Bachot is kérhetsz az élő zenegéptől

Nem a csak a zenét, de még a muzsika tempóját is a járókelők választhatják. Ötletes megoldás.

Lady Gagát és Bachot is kérhetsz az élő zenegéptől Egy hegedűsből és egy csellósból álló alkalmi utcazenekar a szokásostól eltérően nem egy hangszertokot, vagy épp kalapot tett maga elé, hanem befőttesüvegeket, amelyekre különböző előadók, zeneszerzők nevei kerültek fel, de meglepetés zenét, illetve az adott mű gyorsabb vagy lassított verzióját is lehetett kérni némi pénz bedobásával.

A New York utcáin zenélő duó – akikhez olykor egy szaxofonos is csatlakozott – lényegében eleven zenegépként muzsikált, arra biztatva a járókelőket, hogy szóljanak bele abba, mit és hogyan szeretnének hallani.

Bár csak néhány órán át tartott az akció, végig népes hallgatóság állta körül a zenészeket, és persze szépen gyűltek az adományok is. A nap végére több mint 76 dollárt zenéltek össze, amit azonban nem tartottak meg maguknak, hanem egy fiatal művészeket segítő nonprofit szervezetnek adományoztak.

A magunk részéről örülnénk, ha magyar muzsikusok is kedvet kapnának egy hasonló szimpatikus megmozduláshoz.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top