Szabadidő

Ötnapos hőségriadót hirdettek

Vasárnap 39 fok is lehet, főleg délen és délkeleten kell készülni kíméletlen hőségre. Aki érzékeny, annak a feje is megfájdulhat.

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos keddig, mivel igen meleg és száraz idő várható a következő napokban, olvasható az ÁNTSZ oldalán. A kánikula különösen az ország déli-délkeleti felén kínozza majd az ország lakosságát.

A fertőzésveszélyes szökőkutak helyett irány a strand!
A fertőzésveszélyes szökőkutak helyett irány a strand!

Pénteken a nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul majd, és vasárnap éri el tetőfokát a hőség, aznap 39 fok is lehet. Kedden remélhetőleg egy hidegfront hoz könnyebbséget. Addig viszont fronthatásra nem kell számítani, csak a hőség miatt leszünk bágyadtabbak és lassúbbak a szokásosnál, és az érzékenyebbeknek a fejük is megfájdulhat az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.
Ezért arra kérik az ország lakosságát, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon, és védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítményekkel. Mi is ajánlunk tíz biztosan hűvös helyet kánikula esetére, de ilyenkor sok más eszköz megengedett.

 

A Velencei-tó már most 27 fokos

Mindenképp érdemes lesz strandra vagy vízpartra menekülni a hőség elől, bár a Balaton már most 25, a Velencei-tó 27 fokos, úgyhogy hétfőre még a halaknak is melegük lehet majd. A Tisza-tó és a Fertő-tó szintén 25 fokos vízhőmérséklettel néz elébe a kánikulának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top