Szabadidő

A YouTube világszerte élőben közvetíti a Sziget fesztivált

A jubileumi, huszadik Sziget fesztivált a YouTube – a világ legnagyobb videomegosztó oldala – élőben fogja közvetíteni. Válogatott programját így az egész világon követni lehet majd az interneten keresztül – akár mobiltelefonról is – a Sziget hivatalos YouTube-csatornáján. Ez az első rendezvény, amit a YouTube élőben közvetít Magyarországról.

Az élő közvetítés a Sziget 1. napján, augusztus 8-án indul a fesztivál hivatalos YouTube-csatornáján. A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad műsorából összeállított élő közvetítés a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható, olyan sztárokkal, mint a Placebo, a SUM41, a Hurts, a Deus és a Tankcsapda.

A YouTube világszerte élőben közvetíti a Sziget fesztivált

A közvetítést ismétlik, hogy a fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le. A koncertek legjobb pillanatai pedig a fesztivál után még további 3 hónapig megtekinthetőek lesznek annak YouTube-csatornáján.

A YouTube világszerte élőben közvetíti a Sziget fesztiváltA Sziget idén már 20. alkalommal nyitja meg kapuit – 1993-ban indult útjára. Mára Magyarország első számú turisztikai attrakciójává, hivatalosan is Európa legjobb nagyfesztiváljává vált. A „Sziget” ma már nemcsak hazánkban bír többletjelentéssel, de az egyik legismertebb magyar szó az egész világon. Több korosztály meghatározó generációs élménye, milliónyi magyar és külföldi fiatal szerzett itt életre szóló emlékeket.

A YouTube a világ legrangosabb fesztiváljait közvetíti, az internetezők élőben követhették többek között a belga Tomorrowlandet, a spanyol Sonart és az amerikai Coachellát is. A fesztiválok mellett koncerteknek is helyt ad az oldal, a 2011-es Coldplay-koncertet például a YouTube-on keresztül 19 millióan nézték élőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top