Szabadidő

A Szigetre azért megy az ember, hogy Sziget-fílingje legyen

Idén 20 éves a Sziget fesztivál, amit szerkesztőségünk tagjai sem hagynak ki. Mindannyian más-más koncertet várunk, egyvalamiben azonban egyetértünk: Szigetre azért jó menni, mert csak ott találod meg azt a bizonyos "Sziget-fílinget". Ezt ajánljuk mi a 2012-es Sziget-felhozatalból.
A Szigetre azért megy az ember, hogy Sziget-fílingje legyen

Kempf Zita: Egy világfalu részeként heverni a kimondhatatlan nevű ambient sátorban

Magazinszerkesztőnk a „fíling” miatt jár a Szigetre, így idén sem tud egyetlen pontos programot megnevezni, ami miatt kimegy. De ott lesz, és erre ezer okot is felsorolt volna, de beértük kevesebbel is. „Koncertekre mindenki tud menni a Szigeten, abban nincs semmi kihívás. Sőt, koncertekre menni bármikor lehet, év közben is: szintén nem nagy ügy. A Szigetre azért megy az ember, hogy Sziget-fílingje legyen (meg egy kicsit fiatalságfílingje, meg tinikora-fílingje, tudjátok, az, ami már nem jön vissza, de pár napig azért kicsit úgy csinálhatunk, mintha). Szóval a legjobb tevékenységek azok, amik a fesztivállét élményét adják. Mindaz, ami így, egyben, ilyen töményen sehol máshol nem valósulhatna meg. Feküdni a fűben, és a csillagok helyett a kivetítőn nézni valami jó filmet a benzinmentes autós moziban. Egy világfalu részeként heverni a kimondhatatlan nevű ambient sátorban, babzsákon, zokniban. Klárikát skandálni valami valószínűtlenül 21. századi táncdalfesztiválon. Porban gázolni. Sárban gázolni. Fröccsönteni. Aranyat érő rézangyalt venni. Zsidó zenészekkel társulva leugrálni a krisnás vacsorát a roma sátorban. Reggel nem tudni, hol ébredni. Az első kávé után nyugtázni: egészen-egészen jó helyen.”

TóCsa: Éljen a metál!

Állandó újságírónk nagy bánatára idén nem lesz Rock/Metál színpad a Szigeten, de azért a 0. napon ő is talált kedvére valót. „Lesz úgynevezett metálnap a 0. napon, amikor Ákos (amúgy másik színpadon folyó) szintipopos dallamaiba fognak belehörögni az olyan előadók, mint a Dimmu Borgir vagy a Moonspell. Érdekes fúziónak ígérkezik. Nyáron is hófehér bőrű, hollófekete hajú és bőrszerkós lányoknak az aznapi jegyváltás egyenesen kötelező!”

 

Pácsonyi Daniella: Lávaköves hot dogra gyúr a gasztrorovat

Vezető szerkesztőnknek ez lesz a 13. Sziget Fesztiválja, úgyhogy nagyjából már tudja, hogy hol milyen hangulatra számíthat. „A Világzenei Nagyszínpadon szinte minden évben fellép a Goran Bregovic, kezdő és rutinos szigetelőnek mindenképpen ajánlanám, a régi öregek úgyis ott lesznek, pont mint én. Yonderboi Balaton Sound-os fellépését sajnos kihagytam, ezért egyértelmű, hogy a Szigeten megnézem majd csakúgy, ahogy az Anima koncertjét is, akik szintén az iskolás éveim felhőtlen nyaraira emlékeztetnek. De biztos, hogy nem fog hiányozni a kötelező lávaköves hot dog és az üveges fröccs sem, meg talán hajnal háromkor egy lángos is jöhet” – ecsetelte a gasztro- és trendrovat szerkesztője.

 

Dobos Tamás: Folk, pop, rock…

Képszerkesztőnk a furcsa nevű Katzenjammer bandára kíváncsi idén. „Elég fiatal norvég együttesről lévén szó (2005-ben alakultak – a szerk.), úgy gondolom, sok lehetőség rejlik bennük.
Zenéjükben a folkelemeket keverik poppal és rockkal. Érdekességük közé tartozik az is, hogy csak fiatal lányokból áll a zenekar, és meglepően jól használnak minden autentikus népi hangszert. A leghíresebb számuk talán a
Bar in Amsterdam, ami mindenkinek kellemes hangulatot teremt minden bulihoz.”

Csipán Viktor: Korn

„A Kornt megnézném, mert a 2011-es albumuk egészen jó lett. Ráadásul aki ilyen testtartásban tud pózolni, az megérdemli, hogy meghallgassák” – érvelt webszerkesztőnk.

Balázs Enikő: Fröccs és The Killers = Szerelem

A sztárok és a szabadidő rovatok gazdája nemcsak a jó koncerteket szereti, de a jó borokat is. A Szigeten pedig ezt a kettőt egyszerre kapja meg, méghozzá abban a városban, amit a legjobban szeret. „A 20 éves Sziget utolsó napján egészen biztosan ott fogok állni a Nagyszínpad előtt, és hideg fröccsel a kezemben éneklem a Killers When You Were Young című dalát. Majd összeszedem a barátaimat, elsétálunk egy sátorhoz, ahol éppen Zagar fog szólni – mert úgy kell lennie –, lefekszünk a fűbe és megállapítjuk: mi éppúgy kortalanok és menők vagyunk, mint a Sziget!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top