Szabadidő

Így fütyülj a kánikulára!

A Balatonnál Kulka Jánost csípheted el, a Rába partján a nyári Mikulást, és a mórahalmi fürdő szomszédságában egy harmincméteres rétes sül. Hétvégi programok!

Így fütyülj a kánikulára!Férfi és Nő

Színészeink nyáron sem állnak le, csak kirajzanak a legjobb vidéki helyszínekre. Most Keszthelyen ad elő szenvedélyes duetteket Básti Juli és Cserhalmi György, de Udvaros Dorottya és Kulka János is beszállnak melléjük. Dés László és Bereményi Géza külön erre az alkalomra szerzett új dalokat arról, mi minden zajlik férfi és nő között.

Hol? Keszthely, Festetics-kastély
Mikor? Július 8. 20:30
Mennyiért? 4400–5100 forint
Ne menj, ha nincs egy fiú, aki elkísérjen.

Így fütyülj a kánikulára!Dél-alföldi Rétesfesztivál

Nemcsak a Balatonnál hűsölhetünk a hétvégén, a mórahalmi Erzsébet Fürdő szomszédságába települő Rétesek utcájában hetvenféle rétes készül a hétvégén. Egy legalább harminc méter hosszú rétest is kisütnek, és ha veszel belőle egy szeletet, akkor azzal a szegedi gyermekklinika koraszülött intenzív osztályának betegeit támogathatod. Rétesezés előtt és után érdemes csobbanni egyet a 21 medencés fürdőben, ahol speciálisan gyermekek számára tervezett, több mint háromezer négyzetméteres élményfürdőt építettek a családosok számára hidakkal és szigetekkel tarkított kalandmedencével.

Hol? Mórahalom
Mikor? Július 6–8.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha csak a dinnyét kívánod.

Így fütyülj a kánikulára!Jégkorszak és Robert Pattinson a moziban

Ha nincs lehetőségünk nagyobbakat utazni a hétvégén, akkor kézenfekvő megoldás a hőségben a légkondicionált mozi. Családoknak stílusos választás lehet a Jégkorszak, aminek a negyedik részében egy jégtáblán hajókáznak az ismerős állatok. Az Alkonyat-filmekből ismert Robert Pattinson most Uma Thurmant és Christina Riccit őrjíti meg a Bel Ami – A szépfiú című filmben. A kosztümös-cselszövős romantikus moziban ráadásul ráismerhetünk az Andrássy útra és a Balatonra is, mivel nálunk forgatták.

Hol? A mozikban
Mikor? Július 5-től
Mennyiért? Egy mozijegy áráért.
Ne menj, ha a légkondi helyett inkább természetes úton hűsítenéd magad.

Így fütyülj a kánikulára!V. Győrkőcfesztivál

Bár a legtöbb belváros senki földjévé változik majd hétvégén, Győr biztosan kivételt képez, mivel az egészet gyerekparadicsommá varázsolják néhány nap erejéig. A Rába-parti fesztiválnyitón játszik Szalóki Ági, Vitai Ildikó, szombaton Jégvirág tér nyílik nyári Mikulással, lesz Varázshíd reneszánsz játékokkal, Meseváros mesehősökkel és Manófalva Manóolimpiával. Összesen ezer ingyenes programmal készültek a gyerekhad szórakoztatására.

Hol? Győrben tíz helyszínen
Mikor? Július 6–8.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha a gyerekek már felnőttek.

Így fütyülj a kánikulára!Kramer kontra Kramer

Kovács Patrícia és Nagy Ervin egy felborult házasság után mindketten a gyerekükért küzdenek, de kérdés, melyikük érdemli meg, hogy hozzá kerüljön a kisfiú? Az ötszörös Oscar-díjas Kramer kontra Kramer című filmben az egymással szemben álló szülőket Meryl Streep és Dustin Hoffmann alakította, és az idén elkészült színpadi változatot június végétől játssza a Budapesti Belvárosi Színház. A darabot később az ország többi részébe is elviszik, az elsők között Pécsre július 24–25-én és Balatonföldvárra július 28-án.

Hol? Budapest, Budapesti Belvárosi Színház
Mikor? Július 11. szerda, 20:00
Mennyiért? 2500–4900 forint
Ne menj, ha most nem hiányzik a dráma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top