Szabadidő

Egyszerre búcsúzik a Jóban Rosszban és a Barátok közt

Berényiéktől és a csillagkútiaktól is búcsúzhatunk pénteken. Mostantól nyár végéig már tényleg csak filmek lesznek a tévében. Ezt nézd a héten!
Egyszerre búcsúzik a Jóban rosszban és a Barátok közt


Jóban Rosszban / Barátok közt évadzáró epizód

TV2, június 29., 20:30, valamint RTL Klub, június 29., 20:55
Mit várhatunk?
Minő véletlen, idén egy napra esik Magyarország két legnépszerűbb napi szappanoperájának búcsúja. A Berényi família és oldalhajtásai, valamint a csillagkútiak különítménye jól megérdemelt pihenőre megy péntek este, és ahogy ilyenkor szokás, jókora fordulatokkal és cliffhangerekkel csigázzák majd fel a nézőket, hogy a szünet után izgalommal telve kapcsoljon vissza. A Jóban Rosszban az utolsó adásokban esküvővel, brutális leszámolással, lánykéréssel és gyilkos vírussal pörgeti fel az adrenalinszintünket, míg a Barátok közt utolsó részeinek tartalmát egyelőre titkolja a gárda, de a napokban úgyis minden kiderül…

Miért nézd meg?

Mert a hírek szerint a mostani elválás kissé hosszabb lesz a megszokottnál. Bár még nincs hivatalos információnk, a Barátok közt a szokásos egy hónapnál legalább két héttel többre megy vakációra, és a Jóban rosszban szereplőivel se valószínű, hogy találkozunk még a nyáron.
Figyeld!
A legendás főcímeket még egyszer utoljára mindenkinek el kell dúdolnia!

Egyszerre búcsúzik a Jóban rosszban és a Barátok közt

Amerikai história X
Filmmúzeum, június 25., 23:00
Ha még nem láttad:
„Az apja tanította gyűlöletre. A barátaitól tanulta a dühöt. Az ellenségei reményt adtak neki.” Ezzel a szlogennel indult útjára még 1998-ban ez a brutális dráma, ami egy olyan világba nyújt betekintést, amelyet nem sokan ismerhetünk: a szkinhed szubkultúrába. A film azt vizsgálja, hogy a család és a barátok hogyan határozzák meg egy ember jellemét és hozzáállását az idegenekhez. A főhős, Derek Vinyard egy kertvárosi szkinhed fiú, aki miután megöl egy fekete bőrű férfit, börtönbe kerül. Odabent megvilágosodik, és pár évvel később már egy teljesen más Derek tér vissza a világba. Csakhogy ezt barátai nehezen bocsátják meg neki. Különösen az öccse, akinek a bátyja volt a legfőbb példaképe…

Miért nézd meg?

Mert az Amerikai história X egy hatásos tanmese arról, hogy a gyűlölet csak gyűlöletet szül.
Figyeld!
A mindig vékonydongájú, kissé nyámnyilának tartott Edward Norton a szerep kedvéért pokolian kigyúrta magát. Kopaszra borotvált feje és áltetkója miatt a forgatás idején minden szomszédjához bekopogott, és elmagyarázta, hogy nem őrült meg, és az átváltozása csak egy szerep kedvéért történt.

Egyszerre búcsúzik a Jóban rosszban és a Barátok közt

Szerelem sokadik látásra
RTL Klub, június 28., 21:30
Ha még nem láttad:
Oliver (Ashton Kutcher) és Emily (Amanda Peet) egy repülőgépen ismerkednek meg egymással, majd egy kellemes légyott folytatásaként egynapos városnézésre indulnak. Már a hülye is első pillanatban látja, hogy kettejüket az isten is egymásnak teremtette, de nekik hét évükbe kerül, hogy ezt észrevegyék. Közben néha (kb. évente) összefutnak, időnként az egyiküknek van párja, máskor meg a másiknak, de a lényeg az, hogy a végén garantált a happy end. Kedves mozi egy szimpi szerelmespárról, sok vicces pillanattal. Felejthető, de amíg tart, szórakoztat.
Miért nézd meg?
Ashton Kutcher nyári limonádéitól túl sokat nem érdemes várni, de az biztos, hogy hűsítő élményt nyújtanak a kánikulában.
Figyeld!
Hogyan kell egy kellemes és rövid légyottot lefolytatni egy repülőgép toalettjében.

Egyszerre búcsúzik a Jóban rosszban és a Barátok közt

Szerelmes Shakespeare
STORY4, június 30., 20:00
Ha még nem láttad:
Oké, valljuk be, elég vicces dolog, hogy Gwyneth Paltrow-ra ráaggatnak egy apró műbajuszt, férfiruhába öltöztetik, és senkinek nem tűnik fel, hogy nő, de ha ezen az apróságon túltesszük magunkat, akkor a Szerelmes Shakespeare páratlan élményt nyújt. Bepillantást nyerhetünk az éppen alkotói válsággal küzdő William Shakespeare életébe, akinek csak egy új múzsa hozhat megváltást a karrierjében. Amikor megismerkedik Lady Violával, a probléma megoldódni látszik, csakhogy a lánynak a királynő parancsára hozzá kell mennie egy lordhoz. Nagyon brit, nagyon szellemes és nagyon üde.

Miért nézd meg?

Mert ritka kincs, hogy egy film egyszerre romantikus, vicces és okos is egyben. Izgulunk a szerelmesekért, miközben rengeteg megtudunk a Shakespeare korabeli színházról, valamint a nagy író világáról.
Figyeld!
Rómeó és Júliát a film szerint az első változatban Rómeó és Ethel, a kalóz lányára keresztelték. Szerencsére végül egy újabb változat valósulhatott meg.

Egyszerre búcsúzik a Jóban rosszban és a Barátok közt

Foci-Eb-döntő
m1, július 1., 20:15
Mit várhatunk?
Verejtékben tocsogó férfiakat, akik (jó esetben) kilencven percen át kergetik a labdát a zöld gyepen, valamint a pasink elismerését, hogy milyen jó fejek voltunk, mert megnéztük velük az év sporteseményét. A foci-Eb döntőjének türelmes megtekintésével párunk jó időre lekenyerezhető, ráadásul ha majd balettelőadásra hívjuk, mindig lehet emlékeztetni, hogy bezzeg mi nem fintorogtunk, amikor anno meccset kellett vele néznünk. Mindezért cserébe másfél-két óra az életünkből igazán nem sok, és ha mázlink van, még az is lehet, hogy izgalmas lesz a meccs.

Miért nézd meg?

Még ha nem is szereted a focit, egy Eb-döntő már csak a közösségi szellem és a tét nagysága miatt is mindig élmény, főleg ha valamilyen szabadtéri szórakozóhelyen nézed.
Figyeld!
Az ezüstérmet átvevő csapat nem túl őszinte mosolyát, amint átveszik a kitüntetéseket és fogadják a gratulációkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top