Szabadidő

A rosszlányok minden pasit megkapnak

Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones és Jane Fonda a legvadabb oldalát mutatva a legcsábítóbb. Züllj együtt velük egy bűnös világ kulisszái között! Chicago és New York a tévédbe költözik! Ezt nézd a héten!

Klute

A rosszlányok minden pasit megkapnak

Filmmúzeum, június 18., 01:05
Ha még nem láttad:
A hetvenes évekbeli New York nem sokban hasonlított a mai önmagára. A kosz és a bűnözés mértéke már-már elviselhetetlen volt, és tényleg félni kellett, ha az ember kilépett az utcára. Amikor a kisvárosi magánnyomozót, John Klute-ot (Donald Sutherland) megbízzák egy eltűnt férfi előkerítésének ügyével, a szálak a Nagy Almába vezetnek. A férfi ugyanis perverz leveleket írt egy New York-i prostituáltnak (Jane Fonda), aki most úgy fest, komoly veszélyben van. Egy gyilkos vadászik rá. Fonda soha életében nem volt ennyire romlott, és az alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták. A film végtelenül feszült thriller, ami egészen félelmetes fénybe helyezi a különféle szexuális aberrációkat, ráadásul furcsa bónuszként szerelmes filmként is működik.
Miért nézd meg?
Mert legalább annyira fülledten erotikus, mint az Elemi ösztön, csak a Klute sokkal ijesztőbb, mivel egy jóval reálisabb világot mutat.
Figyeld!
A sejtelmes zajokat Bree lakása körül. Mintha még a falnak is füle lenne.

Palimadár

A rosszlányok minden pasit megkapnak

m1, június 20., 22:40
Ha még nem láttad:
Mel Gibson 1990-ben már javában a Halálos fegyver-sorozat dicsfényében fürdött, és mivel a nők imádták, régi hollywoodi recept szerint ki kellett szolgálni a hölgyrajongókat is. Persze mindezt úgy, hogy a régi imázs se sérüljön. Az akció-vígjáték bevett formuláját így egy romantikus szállal vegyítették, Danny Glovert pedig a sokkal cukibb Goldie Hawnra cserélték. Gibson nem is nagyon erőlködik, hogy változtasson: a jól bevált manírjaival dolgozik, de ez itt bőven elég. A sztori egy tanúvédelmi programban bujkáló férfiról szól, akit véletlenül felismer a tizenöt évvel ezelőtti szerelme, amivel egy lavinát indít el. A maffia is felfedezi a férfit, így a páros kénytelen együtt menekülni a rosszarcúak bandája elől, miközben a régi érzelmek újra lángolni kezdenek…
Miért nézd meg?
Mel Gibson és Goldie Hawn egymást zrikálós humora annyira jól működik, hogy csodálkozunk, miért nem forgattak együtt több filmet…
Figyeld!
Nézzünk meg egy-két Kate Hudson-vígjátékot, aztán üljünk le a Palimadár elé! Az eredmény: a kicsi lány szakasztott úgy játszik, mint az anyja a fénykorában.

1408

A rosszlányok minden pasit megkapnak

FEM3, június 22., 21:00
Ha még nem láttad:
Mike Enslin (John Cusack) nem mindennapi író. Hosszabb-rövidebb ideig a lakója lesz bizonyos legendás kísértetházaknak, hogy később jól megírja róluk, hogy igazából csak egy repedt vezeték miatt hallanak arrafelé furcsa zajokat. Nála szkeptikusabb pasit el sem tudnánk képzelni, de a New York-i Dolphin Hotel 1408-as szobája talán még rajta is kifog. Az elmúlt évtizedek során többtucatnyian váltak a szoba áldozatává (öngyilkosok lettek, eltűntek…), ezért a hotel zárva tartja a helyet, míg Enslin némi fenyegetés hatására beköltözik egy éjszakára. Na de milyen éjszakára? Haláli para a javából.
Miért nézd meg?
Mert egy jó horrorfilmnél nincs jobb indok arra, hogy olyan szorosan bújj a pasidhoz, és szorítsd a kezét, amennyire csak lehet.
Figyeld!
Furcsa módon nem akkor parázunk a legjobban, amikor beindul a szellemjárások hada, hanem akkor, amikor a hoteligazgatót alakító Samuel L. Jackson egy hosszú monológban mesél arról, mik is történtek a hotel hírhedt 1408-as szobájában az elmúlt évek alatt.

Eurotúra

A rosszlányok minden pasit megkapnak

TV2, június 23., 21:50
Ha még nem láttad:
A Cool túra kistestvérét nálunk valamilyen furcsa okból nem játszották a mozik, pedig legalább olyan jó, mint a nagy tesó, sőt talán jobb is annál. A gimi végeztével a megcsalt, összetört szívű Scott néhány barátjával átruccan Európába, hogy bejárják az öreg kontinenst, a fiú pedig találkozzon azzal a német lánnyal, akibe az interneten zúgott bele. Utazás közben a lehető legvadabb kalandok (egy perverz olasz zaklatja őket a vonaton, az álomnő kistesójáról kiderül, hogy náci…) várnak rájuk, a film pedig erős támadás a rekeszizmok ellen.
Miért nézd meg?
Mert a filmben ellövik az összes durva előítéletet, amit az amerikaiak az európaiakról gondolnak (pl. minden angol pasi megrögzött focihuligán, vagy Kelet-Európában egy dollárral a zsebükben ők számítanak a leggazdagabbaknak…), és olyan szinten túlfeszítik a húrt, hogy az már inkább paródiává válik.
Figyeld!
Amikor a főhős a film elején megtudja, hogy a barátnője Matt Damonnal csalta rendszeresen, ráadásul mindezt dalban mondják neki el…

Chicago

A rosszlányok minden pasit megkapnak

STORY4, június 23., 20:00
Ha még nem láttad:
Bob Fosse és Fred Ebb legendás színpadi musicaljének filmváltozata a kétezres évek elején alaposan felborzolta a kedélyeket, és ismét divatba hozott egy műfajt, amit korábban Hollywood már halálra ítélt. A húszas évek legendás gengszterklubjainak Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) a legnagyobb csillaga, egészen addig, míg ki nem nyírja a férjét, akit rajtakap a szeretőjével. Roxie Hart (Renée Zellweger) is hasonló sorsra jut, csak ő a szeretőjével végez, miután kiderül, hogy a pasi nem tud számára énekesi karriert biztosítani. A börtönben botrányt botrányra halmozva próbálnak egyre nagyobb hírnévre szert tenni, és ügyvédjük (Richard Gere) segítségével a bulvár középpontjában maradni. Szatíra a hírnévről és a csillogásról, ami anno hat Oscar-díjat kapott. Romlott egy film, nagyon romlott.
Miért nézd meg?
Pazar díszletek, gyönyörű kosztümök és óriási slágerek (And All That Jazz, Roxie…). Kell ennél több?
Figyeld!
Amikor az egyik dalban a börtönben sínylődő magyar lány beszélni kezd, de valamilyen borzalmas szláv akcentussal…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top