Szabadidő

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Nem kell Los Angelesbe utaznod azért, hogy hollywoodi sztárokkal találkozhass. Elég, ha idehaza nyitva tartod a szemed, és a megfelelő környéken mozogsz. Az NLC segít a sztárvadászatban.

1. Szentendre belvárosa

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Andie MacDowell és Jeremy Irons
Szentendre cukrászdákkal, éttermekkel és apró galériákkal teli belvárosának Hollywood sztárjai sem tudnak ellenállni. Andie MacDowell például tíz évvel az első magyarországi látogatása után is emlékezett a városra, amit egy interjúban mesélt el, ráadásul 2010 nyarán újra visszalátogatott oda, amikor a Monte Carlo forgatásán akadt egy kis szabadideje. Arról sajnos nincs hírünk, hogy Selena Gomezt (akinek az anyukáját játszotta a filmben) is magával vitte-e. A legnagyobb Szentendre-rajongónak azonban a lassan magyar állampolgárságra törő Jeremy Irons számít, aki az itt tartózkodása idején szinte minden hétvégén leruccant a feleségével egy kis szentendrei sétára.

2. Ötkert

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Keanu Reeves és Jeremy Irons
A belvárosi szórakozóhely népszerűségét elsősorban az adja, hogy közel van a volt Roosevelt térhez, melynek környékén állnak a főváros legpatinásabb, dunai panorámás szállodái. A filmes stábok elitebb tagjait előszeretettel szokták itt elszállásolni. A 47 Ronin című filmet forgató Keanu Reevest is a környéken kapták le kissé ittasan és nem túl ápoltan, miután az Ötkertben öntött fel a garatra. A szórakozóhelyen többször látták Jeremy Ironst is, egyszer például egy csinos fiatal hölgy társaságában, aki nyilvánvalóan nem a felesége volt.

3. Tihany és Balatonalmádi

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Brad Pitt, Robert Pattinson, Uma Thurman, Viggo Mortensen és Jeremy Irons
Ha egy filmcsillag nem csak pár napot tartózkodik nálunk, előbb-utóbb kiruccan a Balatonhoz is. Az ottani gazdag választékból Tihany és Balatonalmádi lett a sztárok kedvence. Egyszer a nagy Brad Pittet is látták az egyik tihanyi stégen, amint gyönyörködik a tóban, sőt állítólag Angie-vel még egy tihanyi kastélyt is béreltek maguknak, hogy élvezhessék a friss levegőt és a Balaton szépségét. Robert Pattinson és Uma Thurman is Tihanynál forgatta a Bel Ami – A szépfiú című filmet, viszont a szálláshelyük a Balatonalmádiban található Hotel Ramadában volt a pletykák szerint, ahol Uma javaslatára egy hatalmas bulit is tartottak Amíg Viggo Mortensen nálunk forgatta a Good című moziját, előszeretettel kirándult a Balaton partján, de nemcsak ő, hanem Jeremy Irons is megjelent arrafelé, méghozzá motorral körbejárva a tavat.

4. Costes

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Angelina Jolie, Brad Pitt, Sophia Loren, Uma Thurman
Michelin-csillagos étteremhez exkluzív vendégek dukálnak. Az épp családlátogatáson járó Sophia Loren famíliája kíséretében tért be a Costesbe, de a legnagyobb hírverés minden bizonnyal Angelina Jolie és Brad Pitt vacsoráját kísérte. A Nők Lapja Cafe anno kiderítette, hogy a két sztár többek között rombuszhalat, langusztint és tarisznyarák-salátát fogyasztottak, némi vörösborral kísérve. Nincs más dolgunk, csak asztalt foglalni…

5. Nobu

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Robert De Niro, Angeline Jolie, Brad Pitt, Jeremy Irons, Goldie Hawn
Könnyű úgy telitömni sztárokkal egy helyet, ha a tulajdonosok maguk is a filmszakma csillagai. Mivel a budapesti Nobu étterem Robert De Niro és Andy Vajna tulajdona, a legvalószínűbb, hogy kettejük egyikébe ütközünk, de a hírek szerint evett itt már Angelina Jolie, Brad Pitt, Jeremy Irons és legutóbb Goldie Hawn is, aki Twitteren haverkodott Steiner Kristóffal, Hajdú Péterrel pedig még egy közös fotót is készített az étteremben. Ha a méregdrága halételek mellé egy filmcsillagot is kapunk, könnyebb szívvel fizetjük ki a számlát.

6. Rudas fürdő

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Anthony Hopkins, Jeremy Irons
Egy véletlen találkozás egy világsztárral eleve sokkoló élmény, de ha a filmcsillag csak egy szál fürdőgatyában áll velünk szemben, a hatás bizonyára leírhatatlan. Anthony Hopkins az itt tartózkodása alatt elsősorban a Budai Vár és a Gresham Palota között szeretett sétálni, és ekkortájt ejthette útba a Rudas fürdőt is. Állítólag a felesége odáig volt a régi török épület hangulatáért.

7. Sziget Fesztivál

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Jeremy Irons, Juliette Lewis, Jared Leto
A Sziget Nagyszínpadának VIP szekciója biztos pontot jelent a sztárvadászatban. Ha egy hollywoodi arc a fesztivál idején hazánkban tartózkodik, mérget vehetünk rá, hogy viszontláthatjuk a Szigeten. Ezen felül az épp hobbizenész tevékenységüknek hódoló arcok is előszeretettel adnak itt koncertet, a show után pedig általában nem mennek haza csicsikálni, hanem bevetik magukat a fesztiválforgatagba bulizni. A tavalyi Sziget 0. napján például majdnem annyi cikk született arról, hogy Jeremy Irons a VIP részlegben nézte végig Prince háromórás buliját, mint ahány helyen magával a koncerttel foglalkoztak.

8. Trattoria Pomo D’oro

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Angelina Jolie, Jeremy Irons
A jó olasz kaját mindenki szereti, még a világsztárok is. Gianni örülhet, mivel a Magyarországon dolgozó hollywoodi arcok az olaszok közül a Pomo D’orot csípik a legjobban. Erről tanúskodik, hogy Angelina Jolie többször is hozatott innen ételt a forgatásra, sőt egyszer személyesen is megtisztelte a trattoriát, amikor metéltet evett tenger gyümölcseivel és rukkolasalátával. Az étterem marketingese hívásunkra megerősítette, hogy Jeremy Irons szinte törzsvendégnek számít náluk, így aki a Borgiák forgatásának hónapjaiban akar találkozni a sztárral, jól teszi, ha itt keresi.

9. Instant

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Anthony Hopkins, John Cusack
Jól értesült nyelvek azt beszélik, hogy az Instant a hazánkban dolgozó hollywoodi arcok egyik kedvenc helye. A szórakozóhely sajtósa szerencsére nem titkolta ezt az információt, és meg tudta erősíteni, hogy Anthony Hopkins és John Cusack is megfordult náluk. Hopkins A rítus forgatásának idején, egy elszeparált szobába ugrott be egy stábkoccintás erejéig, míg John Cusack egyszerűen csak benézett szórakozni az egyik este. Edgar Allan Poe jelmezét szerencsére otthon felejtette a szerepébe nagyon elmélyült sztár.

10. Nemzeti Múzeum

Tíz hely az országban, ahol hollywoodi sztárokba ütközhetsz

Sztárok, akik biztosan megfordultak ott: Hugh Jackman
Tavaly szeptember elején alig két napot volt itt az X-Men sorozat sármos Farkasa, melynek nagy része munkával telt. Egy reklámfilm forgatásán kocogott, de a rövid pihenőjét igyekezett tartalmasan tölteni. Képzeljük el, hogy épp a Magyarország története az államalapítástól 1990-ig című kiállítást nézegetjük elmélyülten, amikor egyszer csak ott áll mellettünk a daliás ausztrál, aki velünk együtt nézi a 48-as szabadságharc emlékeit. Bármennyire szép dolog a történelem, mi biztosan le sem tudnánk venni a szemünket Hugh-ról, aki saját tárlatvezetést is kapott a kiállítások megtekintéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top