Szabadidő

Johnny Depp sosem volt ennél szerethetőbb

Jack Sparrow ide, Sweeney Todd oda, Johnny Depp máig legszívmelengetőbb alakítását az Ollókezű Edwardban nyújtotta. A romantikus mesefilm pazar díszletei között esett szerelembe Winona Ryderrel is. Ezt nézd a héten a tévében!

Váltságdíj

Johnny Depp sosem volt ennél szerethetőbb

Cool, május 14., 21:15
Ha még nem láttad:
Tom Mullan dúsgazdag vállalkozó, akinek a gyerekét egy napon elrabolják, és váltságdíjat kérnek érte. A férfi eleinte együttműködik a rendőrséggel, de ahogy a helyzet egyre bonyolódik, úgy lesz elege a tanácsokat osztogató zsarukból, a követelődző emberrablókból és az őt mindenhová követő sajtóból. Ellenszegülve a rendőrség és az elkövetők akaratának saját, rendkívül kockázatos akcióba kezd, és még a saját feleségével és szembeszegül az akarata érvényesítéséért. Egy kétségbeesett apa megrázó tetteinek krónikája a Váltságdíj, ami családi drámaként is legalább annyira működik, mint jóféle thrillerként.
Miért nézd meg?
Amikor ma Mel Gibsonra zsidózó botrányhősként gondolunk, néha elfelejtjük, hogy csodálatos színész. Ez utóbbira a Váltságdíj az ékes bizonyíték.
Figyeld!
Mel Gibson nyilvánosan, a tévéképernyők előtt mond nemet kisfia elrablóinak, kockáztatva ezzel gyermeke életét. Szívszorító és felzaklató pillanat.

Ollókezű Edward

Johnny Depp sosem volt ennél szerethetőbb

Filmmúzeum, május 15., 21:00
Ha még nem láttad:
Tim Burton és Johnny Depp legújabb közös filmjét, az Éjsötét árnyékot leginkább azért kritizálták, mert a páros együttműködéséből kiveszett a szív, és már csak a stílus maradt. Volt idő, amikor még szívért sem kellett sorba állniuk. A jóképű tévés sorozatsztár skatulyájából kitörni vágyó Depp és a különös, a gót dolgokhoz vonzódó direktor nagy egymásra találása volt az Ollókezű Edward, melyben egy gazdája (apja) által magára hagyott teremtmény egy idilli amerikai kertvárosban próbál új életet kezdeni. A bokrok és frizurák nyírása miatt eleinte nagy sikernek örvend, de amikor már emberszámba kéne venni, gyorsan szörnyetegnek kiáltják ki. A forgatás során jött össze Depp az akkor még nagyon fiatal Winona Ryderrel, de a film nem feltétlenül ezért emlékezetes. Az olyan klasszikus mesék és sztorik újraértelmezése ez, mint a Pinokkió és a Frankenstein, csodás kivitelezésben, zsepigyilkos pillanatokkal.
Miért nézd meg?
Mert az egyik legszebb filmet láthatod a magányról és a kitaszítottságról, ami valaha készült, és megtudhatod, honnan ered Depp vonzalma az extrém sminkek iránt.
Figyeld!
Johnny Depp mindössze 169 szót mond a filmben.

Csupasz pisztoly 2 és ½

Johnny Depp sosem volt ennél szerethetőbb

TV2, május 17., 21:20
Ha még nem láttad:
Az atomenergia-lobbira az amerikai elnök új tanácsadója vetít sötét jövőképet, ám a gazok összefognak, és elrabolják a fickót, hogy egy hasonmást ültessenek a helyére. Drebin hadnagy (a szórakoztatóan ütődött Leslie Nielsen) természetesen kiszúrja a dolgot, de nem egyszerű bizonyítania a csalást. Vadászkutyák elől iszkol, szexboltokba megy anál intruderek után, mexikói zenésznek öltözik, és még tolószékes fickóval is harcba bocsátkozik igaza bizonyításáért. Őrület a köbön, megállíthatatlan poénrengeteggel fűszerezve. Legalább olyan jó, mint az első rész, ha nem jobb.
Miért nézd meg?
Ha még nem láttad, azért, ha pedig már láttad, úgyis tudod, hogy újfent halálra fogod magad röhögni. Kell még más érv?
Figyeld!
A konferencián felsorolják a részt vevő energetikai vállalatok nevét. A magyar szinkron olykor csodákra képes, amit a felsorolt nevek (pl. Nabumm) is jeleznek.

Az új világ

Johnny Depp sosem volt ennél szerethetőbb

VIASAT3, május 19., 18:25
Ha még nem láttad:
John Smith, a távoli világból érkezett katona, és Pocahontas, a helyi törzsfőnök lányának szerelmét számos rajz- és mesefilm megörökítette már, általában erősen idealizált formában. A nevek és a helyszín megváltoztatásával még James Cameron Avatarja is közéjük sorolható. Az új világ című film abban különbözik társaitól, hogy úgy próbálja bemutatni ezt a különös kapcsolatot, amilyen lehetett. Nyoma sincs mesés körítésnek. A fehérek pont annyira önzők és rasszisták, amilyenek a valóságban lehettek, és az indiánok sem lettek túlmisztifikálva. Költői mozi egy szebb és természetközelibb világ utolsó időszakáról, és egy népről, melynek kultúrája az enyészeté lett. Mindezt egy szerelem tükrében láthatjuk, olyan színészekkel, mint Colin Farrell vagy Christian Bale.
Miért nézd meg?
Az alkotók több mint háromszázezer méternyi filmet használtak el a forgatáson (ebből sok film kijönne), a forgatókönyvet pedig a hetvenes évek vége óta folyamatosan csinosítgatták. Nem csoda, hogy ilyen jó lett.
Figyeld!
A filmbéli Pocahontas azon ruháját, amit a királynő előtt visel, az indián lányról megmaradt egyetlen kép alapján rekonstruálták.

Fehér leander

Johnny Depp sosem volt ennél szerethetőbb

STORY4, május 20., 18:00
Ha még nem láttad:
A címbéli virág ezúttal nem túl pozitív dolgot jelent. Ennek a növénynek a kivonatával gyilkolja meg Ingrid a pasiját, miután az elhagyja őt. A már önmagában drámai alapszituáció ezután csak fokozódik, amikor a nő tizenéves lánya magára marad, és az egyik nevelőszülőtől a másikig vándorolva próbálja élni az életét. Az anyja a rácsok mögül is próbálja tartani benne a lelket leveleivel, de nem könnyű egy lányt úgy nevelni, hogy a börtönből magyaráznak neki. Janet Fitch regényének megkapó filmváltozata kellemes, elgondolkodtató és megható darab, ami ugyan némileg szájbarágós és a giccshatáron is sokat lébecol, összességében mégis pozitív élmény.
Miért nézd meg?
Mert nagybetűs női mozi az anya-lánya kapcsolatok sokrétűségéről, Hollywood nagyasszonyának (Michelle Pfeiffer) remeklésével, de ne feledkezzünk meg Renée Zellweger és Alison Lohman fantasztikus játékáról sem.
Figyeld!
Astrid folyton más és más családokhoz költözik, ezért a lány élete által Amerika legkülönbözőbb rétegeinek életébe nyerhetünk bepillantást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top