Szabadidő

Ezektől a sorozatoktól kell elbúcsúznunk idén… és akik túléltek

Bejelentették a legnagyobb amerikai televíziós társaságok, hogy melyik sorozatból kérnek új évadot, és fény derült arra is, hogy mitől kell végleg elbúcsúznunk. Ez persze a magyar csatornák kínálatára is hatással lesz.
Ezektől a sorozatoktól kell elbúcsúznunk idén...és akik túléltek

A nagy túlélők!

A krimik nagy része túlélte
Megnyugodhatnak a Dr. Csont rajongói. Habár itthon még csak a hatodik évadnál jár a sorozat, az amerikaiak berendelték a 8. évadot is, és az összes főszereplő aláírta a szerződését. Visszatér az RTL Klub másik nézett krimije, a Castle, és a Story4-en látható Hidegsebész. Túlélte és visszatér a képernyőre a Gyilkos elmék, a Mentalista,  a Hawaii-05, NCIS, NCIS LA és a CSI: Helyszínelők is. Nagy kedvencünk, a jelenleg futó legjobb zsarusorozat, a SouthLand – Terepen – is kapott a ötödik évadot.

A „kitchen”-valóságshow is folytatódik
Örülhetnek Gordon Ramsay rajongói, mert a nagyszájú szakács mindkét műsorából készül újabb évad, így valószínűleg a Viasaton újra találkozhatunk nemcsak a Pokol konyhája, de a Konyha ördöge című adásokkal is.

Drámák és vígjátékok nagy öregjei
A jelenleg legsikeresebb sitcom, a Modern család – itthon az HBO vetíti – is zöld utat kapott a negyedik évadra. Így az egykori Al Bundyt alakító Ed O’Neil még egy jó ideig nem megy nyugdíjba. A kórházos sorozatok szerelmeseinek sem kell aggódniuk. Lesz kilencedik évad a Grace Klinikából, mi több, az eredeti gárdából négyen – Patrick Dempsey, Sandra Oh, Ellen Pompeo és Justin Chambers – újabb két évadra leszerződtek. A Grace Klinika alkotójának egyébként másik két sorozata is visszatér. A Doktor Addison és az újonc Botrány is kapott még egy évet.

Itthon a Comedy Centrálon vetített Városfejlesztési osztály és az Office is kapott még egy esélyt. Véleményünk szerint A hivatalt már ideje lenne levenni a képernyőről, és inkább a Városfejlesztéssel kellene fogalmazni, de nem mi ülünk a gyártó NBC vezetői székében. Ha már CC, akkor Így jártam anyátokkal. Jó hír Barney Stinson rajongóinak, hogy kedvencük is visszatér még legalább egy évaddal.

Az agymosásra szánt műsorok is visszatérnek
A fiatalok is örülhetnek, mert a nekik szóló sorozatok – amiknek a valósághoz semmi közük – is visszatérnek ősszel, így a Gossip Girl és a 90210. De úgy tűnik, Tyra Banks is a képernyőről vonul nyugdíjba, ugyanis modellkereső műsora lassan a 20. évadot tapossa.

 

Végleg vége!

Elő a zsepikkel, ugyanis jó pár sorozatnak végleg befellegzett Hollywoodban. Kilenc évad után elköszön a Tuti Gimi, de nem kapott újabb lehetőséget a Fem3-on vetített Pan Am sem.
Nincs szerencséje itthon az AXN csatornának. Ahány új sorozatot megvett idén, azt szinte mind elkaszálták az Egyesült Államokban. Így nem készül újabb évad, A Cég, A folyó, a Charlie angyalai és a Missing – Elrabolva sorozatból sem. Nem baj jönnek újabbak, bár bírnánk évezni, ha legalább két évadot megélt műsorokat is láthatnánk.

Elköszönnek a nagy öregek is. Az Egyesült Államokban véget ért a Született feleségek és Doktor House sem rendel többet. Hogy mi tölti be az űrt? A Született feleségek rajongóinak talán érdemes belenézni a Jennifer Love Hewitt főszereplésével készült The Client List sorozatba, illetve az első évadot sikeres átvészelő Hart of Dixiebe. Utóbbi olyan, mintha a Szívek szállodáját keresztezték volna a Miért éppen Alaszkával.

 

Még kérdéses

Persze még vannak foltok a berendeléseknél. Veszélyben van a Miami helyszínelők és a New York-i helyszínelők sorozat. De nem született még döntés Felejthetetlen – itthon az AXN vetíti – című sorozatról sem. A Két pasi meg egy kicsi kapcsán habár az a hír járja, hogy Ashton Kutcher megkezdte a tárgyalásokat egy újabb évadra, mindhárom színésznek alá kell írna a szerződését a folytatáshoz, itt azonban mindenki bizakodó, 90 százalék az esély, hogy lesz 10. évad. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top