Szabadidő

Mégis mit dolgozik a Facebook-alapító családja?

A Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek szülei és testvérei a milliárdok ellenére sem lazulgatnak. A szülők például továbbra is a régi fogászati rendelőjükben dolgoznak, pedig bankszámlájukon több mint 12 milliárd forintnak megfelelő dollár van.

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg 360 milliárd forintot érő vagyonának köszönhetően a teljes Zuckerberg család megengedhetné magának, hogy egész évben egzotikus helyeken nyaraljanak, ők mégis dolgoznak. A szülei például ugyanazt a fogászati rendelést viszik, amit még jóval a közösségi oldal alapítása előtt kezdtek el, derül ki a Daily Mail cikkéből, ami a Zuckerberg család rejtőzködő tagjait mutatja be. A családi fotógalériáért ide kattints!

Zuckerberg papa nem várja a nyugdíjat

A kopaszodó Ed Zuckerberg a New York-i kertes házukban fogadja a betegeit, és az irodát Donna, a felesége menedzseli. A betegei Dr. Fájdalommentesnek hívják, úgyhogy biztos elkötelezetten forgatja a fogfúrót, és a világért sem válna meg tőle, mivel ez az élete. Nyugdíjba sem szeretnének vonulni, amíg lehet. Eredetileg azt a 400 millió forint értékű Facebook-részvényt sem akarta elfogadni a fiától, amivel Mark azt akarta meghálálni, hogy segített neki elindulni. A papírok értéke azóta 12 milliárd forintra ugrott.

Zuckerbergék a Harry Potter élményparkban forrás: Facebook
Zuckerbergék a Harry Potter-élményparkban. A képre kattintva családi fotóalbum nyílik!
Forrás: Facebook

Mark testvérei sem elveszettek, az egyik lánytestvére, Arielle, egy San Franciscó-i cég termékmenedzsere, a húga, Donna még a Princetonon írja a doktoriját, és mellette gasztroblogot vezet. A kis fekete bárány Randi Zuckerberg, aki a Facebook marketingasszisztense volt tavaly nyárig, de lelépett, hogy Szilikonvölgy címmel realityt készítsen a programozók világáról. A média lehúzta az ötletet, szerintük a műsor olyan lesz, mint a Jersey Shore, csak sápadt emberekkel, de a lány azt állítja, hogy olcsó botrányokról szó sem lesz. Nekik köszönhetik a Zuckerberg szülők az első unokájukat, Ashert.

Hogyan neveljünk milliárdost?

Bár a gyerekei mind sikeresek, Mark pedig a világ egyik legfiatalabb milliárdosa, Ed Zuckerberg maga sem tudja igazán megmondani, szülőként mivel járult ehhez hozzá. Pár bölcsességet mégis megosztott a világgal. „Megtervezheted a gyerekeid jövőjét, de könnyen lehet, hogy ők egy teljesen más életre vágynak majd – mondta. – Inkább támogasd őket abban, ami őket érdekli, és szánj rájuk annyi időt, mint semmi másra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top