nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Fesztivál a Leghűségesebb városban

Fesztivál a Leghűségesebb városban

Idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Volt fesztivál. A jegyeket már javában árusítják, hiszen alig két hónap van a fergetegesnek ígérkező jubileumi parti kezdetéig.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Azoknak, akik eddig sohasem voltak a Volton, épp ideje elkezdeni, akik meg már kipróbálták, valószínűleg nem kell mondanunk, hogy hol vehetik meg a jegyüket 2012-re. A 20. születésnap alkalmából a több, mint 150 zenei előadó között lesz a világ krémje. A magyarokat olyan előadók képviselik majd, mint a Quimby, a Tankcsapda, Magashelyi Underground, Bëlga, míg külföldi oldalon a Simple Plane, Faith No More, Röykopp fogja – többek között – adni a talpalávalót a leghűségesebb városban.

Mivel a fesztivál június 27–30. között tartja nyitva kapuit az ország egyik legszebb városában, ezért érdemes több programot is tervezni erre a négy napra. Hiszen a koncertek mellett még beleférhet egy kis városlátogatás is.

Sopron a második világháború óta az ország leghűségesebb városának becses címét viseli. Ugyanis ekkor lakói úgy döntöttek, hogy a háború után nem élnek a lehetőséggel, hogy Ausztriához csatlakozzanak, inkább megmaradtak magyarnak. A döntést pedig az ország a Leghűségesebbnek járó címmel köszönte meg.

Ha nemcsak a nappalokat, de az éjszakát is a belváros szívében töltenéd, akkor nincs is jobb választás egy régmúlt időket idéző szállónál.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

A város azonban nemcsak elhivatottságáról híres. De utcáin sétálva egy szép, 19. századi város elevenedik meg szemünk előtt, ahol még azt is elhisszük, hogy a boldog békeidők sosem értek véget.
Szomszédságában számtalan nemes élte életét, melynek szemtanúi lehetünk mi is. Nagycenken Széchenyi István kúriájába látogathatunk, míg Fertődön az Eszterházyak várnak minket. Ha pedig tovább haladunk a határ felé, akkor olyan római kori emlékeket is megtekinthetünk, mint a Mithras-szentély vagy a Kőfejtő.

Ha pedig utunk során megszomjazunk, akkor nincs más dolgunk, mint betérni a vidék valamelyik méltán híres pincészetébe. Sopron ugyanis az ország egyik legrégebbi borvidéke. Már a római korban is folyt szőlőtermesztés és borkészítés a területen, mely az évszázadok során csak egyre kifinomultabb lett. Ma pedig a legfinomabbnak tartott kékfrankosokat itt találni.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

Ha ti is azok közé tartoztok, akik szeretnek családias környezetben, egy kellemes vendégfogadóban megszállni, akkor egy erdei fogadóban megtalálhatjátok mindazt a közvetlen vendégszeretetet, finom ételeket és borokat, melyeket Sopron nyújthat.

Éppen ezért, ha mindezt szeretnénk első kézből megtapasztalni, akkor nemcsak a Voltra érdemes már megvenni a jegyünket, de megfelelő szállást is kell találnunk, hiszen minél tovább halogatjuk, annál kisebb lesz a választék.

Ha szerintetek a nyugalom és pihenés minden pénzt megér, akkor Sopronban érdemes kikapcsolódni, mert számtalan csillag vár minket a szállodákban és a fesztiválokon egyaránt.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

Most azonban még mind találunk kedvünkre való és a pénztárcánkhoz leginkább illő szállodát. Az egyszerűbb szállóktól a kifinomultabb pihenést biztosító helyekig mindent megtalálhatunk Sopronban attól függetlenül, hogy miért érkezünk a városba. Csak annyi a feladatunk, hogy a megfelelő helyen keressünk szállást.

Nem számít, hogy egy hátizsákos fesztivál vagy hétvégi pihenés, esetleg nyaralás kedvéért érkezünk a városba, de fontos, hogy kellő figyelemmel válasszunk szállást magunknak. Hiszen csak akkor érezzük igazán jól magunkat, ha van egy szállás, ahol bármikor felfrissülhetünk, távol az otthontól.

Megosztás Facebookon