Szabadidő

Németh Kristóf újra csábító lett

A Barátok közt és a Jóban Rosszban sztárjai is szerepet kaptak Szabó Magda Abigél című művének színpadi változatában. A film Torma Piroskája, Bánfalvy Ági most másik szerepben tűnik fel.
Németh Kristóf lesz az Abigél csábítója

Németh Kristóf, aki majd Kuncz Ferenc hadnagyként próbálja Vitay Georginát kicsalni az intézetből, először már egyetem után találkozott az Abigéllel. „A Színművészeti Egyetem után a Kamara Színházba szerződtem, ahol együtt játszottam Szerencsi Évával, aki az Abigélben Vitay Georginát alakította. Ez idő alatt sokszor szóba került a könyv és a film, és annak forgatásáról szóló számos történet, így nem volt kérdés, hogy szinte azonnal pótoltam addigi hiányosságomat, elolvastam a lebilincselő könyvet és megnéztem a csodás filmet is” – mondta a népszerű színész.

Zsuzsanna testvért Gubás Gabi és Fábián Anita felváltva játssza majd. „Ha Szabó Magdáról van szó, felőlem jöhet bármi, akár gyerekvers vagy színpadi darab, szívesen vállalom. Úgy gondolom, a fiatal korosztállyal feltétlenül meg kell ismertetni a legendás írónő műveit, ezért is várom nagy izgalommal az elkövetkezendő időszakot” – árulta el Gubás Gabi.

Németh Kristóf lesz az Abigél csábítójaBánfalvy Ági, aki a 34 évvel ezelőtt készült legendás filmben is játszott – a kissé szeleburdi, de jószívű Torma Piroskát alakította – most Horn Mici bőrébe bújik. Egyébként a színésznő nagy álma válik valóra, hogy színpadon is bemutatják az Abigélt, ő a producere is a darabnak. „Az Abigél olyan örök és közkedvelt alkotás, ami mindent túlél. Az én mesterem Szabó Magda volt. Ő bátorított és inspirált, hogy a színészetből merjek egy kicsit tovább lépni, merjek globálisabban gondolkodni” – meséli a színésznő.

A Szikora János rendezte darabot június 8-án mutatják be először a Városmajori Szabadtéri Színpadon, aztán ősztől rendszeresen az Uránia Filmszínház színháztermében lehet majd látni. A darabban játszik még Kiss Ramóna, Száraz Dénes, Vitay Georginát, a főszerepet pedig Bánfalvy Ági egyik tanítványa, Csöngedi Nikolett alakítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top