Szabadidő

Szexpartnert keres Ashton Kutcher

Lehet-e férfi és nő között csak barátság, ha közben rendszeresen le is fekszenek egymással? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a Csak szexre kellesz című film, de lesz übermacsó Clint Eastwood és globális felmelegedés okozta katasztrófa is a tévében. Ezt nézd a héten!

Gattaca

Szexpartnert keres Ashton Kutcher

FEM3, április 17., 21:00
Ha még nem láttad:
A közeljövőben járunk, amikor már a hagyományos fogantatás nem divat. A gyerekek mesterséges megtermékenyítéssel jönnek létre, és csak a lehető legtökéletesebb génekből hozzák létre őket. Az ún. szerelemgyerekek pedig automatikusan a társadalom szegény rétegeibe sorolódnak be. A génrasszizmus eredményeként Vincent (Ethan Hawke) vágya sem teljesülhet, mert fogantatása miatt nem lehet űrhajós. Viszont ha megveszi egy rokkanttá vált „tökéletes ember” vérmintáit és személyazonosságát, maga is az elitbe tartozhat. Csakhogy ehhez csalások sorozatára van szükség. Izgalmas jövőkép, ami a sci-fi elemek mellett románcot, krimit és drámát is tartalmaz.
Miért nézd meg?
Mert ez volt az a mozi, ami előképként szolgált a tavalyi nagy sikerű Lopott idő című filmhez. A két film rendezője ugyanaz, és a Lopott idő gyakorlatilag a Gattaca alapötletének egyszerű továbbgondolása.
Figyeld!
Ennek a filmnek a forgatásán jött anno össze a később sokáig házaspárként élő Uma Thurman – Ethan Hawke páros, így a filmbéli vonzalmuk átterjedt a magánéletükre is.

Csak szexre kellesz

Szexpartnert keres Ashton Kutcher

HBO, április 18., 21:00
Ha még nem láttad:
Az életben sem lehetetlen, bár kétségkívül kevésbé gyakori jelenség, hogy az ember fia/lánya hosszú évek után összejöjjön a legjobb ellenkező nemű barátjával, hogy aztán boldogan éljenek, míg meg nem halnak. A filmekben ez egy igen gyakori felállás, amit a Csak szexre kelleszben azzal is fűszereznek (ettől lesz modern a film), hogy a két haver nemcsak a vidámparkba megy együtt, hanem bizony egymás testi szükségleteinek kielégítéséről is gondoskodnak. És még csodálkoznak azon, hogy előjönnek az érzelmek? A film legfőbb vonzerejét a jófajta dumák jelentik, valamint az, hogy bár a két főszereplője nagyon nem illik össze, külön-külön azért rendkívül szórakoztatók.
Miért nézd meg?
Mert a film tökéletesen mutatja be a mai fiatalok érzelmi elkötelezettségtől és a kapcsolatoktól való félelmét, vagyis a vígjátéki alaphelyzet és a poénok mellett azért gondolatokat is kapunk.
Figyeld!
Amikor az apró Natalie Portman és a hatalmas Ashton Kutcher egymás mellett állnak, kifejezetten viccesek a jókora magasságkülönbség miatt.

Kidobós – Sok flúg disznót győz

Szexpartnert keres Ashton Kutcher

RTL Klub, április 19., 21:25
Ha még nem láttad:
A kidobós meglehetősen silány sport (a film készítői szerint is), Las Vegasban mégis bajnokságot rendeznek belőle, ahol a főnyeremény 50 000 dollár. Ez az összeg mentheti meg Peter (Vince Vaughn) bezárásra ítélt edzőtermét, ezért fog egy rakás lúzert, és együtt beneveznek. A részvételhez nemcsak egy csomó tízéves kislányon kell brutálisan átgázolniuk, hanem a szomszéd edzőterem kitömött gatyájú tulajának (Ben Stiller) csapatát is le kell győzniük. Mindeközben pedig olyan klasszikus mondatok hangzanak el, mint a „késő bánat, leszbi gondolat” vagy a „van svungja a bakancsos k*rvának”.
Miért nézd meg?
Mert a Kidobós a bizonyíték arra a tételre, hogy nem minden sport-vígjáték pocsék alapjáraton. A film humora már annyira idióta, hogy ezáltal még a műfaj sablonjait is simán megbocsátjuk neki.
Figyeld!
Chuck Norris és David Hasselhoff rövid, de annál emlékezetesebb cameóját.

Piszkos Harry

Szexpartnert keres Ashton Kutcher

MGM, április 21., 23:25
Ha még nem láttad:
Ha valaki látta pár éve a Zodiákus című filmet, talán emlékszik rá, hogy a filmbéli nyomozók egyszer egy mozipremieren vesznek részt, ahol egy olyan filmet mutatnak be, amit a San Franciscóban történt valós gyilkosságok ihlettek. Ez a film a Piszkos Harry volt, és a hetvenes évek elején még nem egészen realista megközelítését választották a témának. A filmbéli gyilkos iskolabuszokat robbantgatna és sakkban tartaná az egész várost, csakhogy van egy iszonyatosan tökös nyomozó, aki mindig kifog rajta. Skorpió és az öntörvényű Harry Callahan összecsapása a stadionban igazán parádés, ahogy a film hangulata is. Igazi hetvenes évekbeli retró a legjobb fajtából.
Miért nézd meg?
Manapság a csapból is magányos igazságosztók folynak, de régen abszolút tabudöntögetőnek számított egy olyan zsaru, aki akár a törvényeket is átlépte, hogy igazságot szolgáltasson. Clint Eastwood és a Piszkos Harry úttörő mozi volt.
Figyeld!
Amikor Clint Eastwood a magnumjával a kezében kiselőadást tart a punknak a fegyverhasználata lehetséges következményeiről. Ez minden idők egyik legcoolabb mozipillanata.

Holnapután

Szexpartnert keres Ashton Kutcher

RTL Klub, április 22., 20:00
Ha még nem láttad:
Bármilyen bugyuta film is a Holnapután, a világ sokat köszönhet neki. Roland Emmerich mozija volt az, ami először világított rá a nagyközönség számára is érthető módon a tényre, hogy a globális felmelegedés bizony hosszú távon komoly gondokat okozhat. Mindezt persze hatalmas áradásokkal és pusztító fagyviharokkal tette, ráadásul nála a világot egy-két nap alatt dönti romlásba a felelőtlenségünk, de ha lehagyjuk a túlzásokat, a Holnapután üzenete valóban célba ért. A film a klasszikus katasztrófafilmes trendeket figyelembe véve épül fel, vagyis folyton rohanni kell valami elől, és nagytotálokban láthatunk tömeghalált, valamint híres épületek elpusztulását. Primitív, szórakoztató és üzenete van.
Miért nézd meg?
Mert láthatod a hosszú távú eredményét annak, ha nem kapcsolod le a villanyt, miután kijöttél egy szobából.
Figyeld!
Egy katasztrófafilm-rendezőnél a természeti jelenségek (pl. a fagy) jól látható és követhető rémként érkeznek, ami elől futva el lehet menekülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top