Szabadidő

Ben Affleck tolvajként is szívtipró

Igazi karrierpróbának számít, amikor egy színésznek úgy kell eljátszania a gonosztevőt, hogy közben szeressék a nézők. Ben Affleck ezt tökéletesen oldotta meg a Tolvajok városában, de a bankrablós film mellett lesz spermazselés vígjáték is a tévében. Ezt nézd a héten!

Elveszett jelentés

Ben Affleck tolvajként is szívtipró

 

STORY4, április 9., 23:00
Ha még nem láttad:
Hollywoodi sztárnak lenni nem mindig főnyeremény. Akadnak napok, amikor az ember nagyon egyedül érzi magát egy hazájától távoli hotelben, és teljesen értelmetlennek tartja, hogy azért legyen ott, mert valami távol-keleti italmárkát kell vigyorogva reklámoznia. Bill Murray-nél unottabb arcú filmsztárt még nem hordott hátán a föld, de ő úgy unatkozik, hogy a szenvedésén a nézők kifejezetten jól szórakoznak. Az itt még pofátlanul fiatal Scarlett Johanssonnal való találkozás még az ő búbánatos képére is képes mosolyt csalni, és a futó hotelbarátságból valami kicsit mélyebb és emlékezetesebb születik. Csodás hangulatfilm, ami után egy darabig lebegni fog a lelkünk.
Miért nézd meg?
Mert a film úgy szerelmesfilm, hogy igazából nem is az. Két, első ránézésre teljesen össze nem illő ember mégis egymásra talál benne, de csak lélekben. És ez így van jól.
Figyeld!
Az érzékeny búcsú pillanatát a zsúfolt japán utcán. Visszafogottsága ellenére szem nem marad szárazon.

A Bourne-csapda

Ben Affleck tolvajként is szívtipró

TV2, április 10., 21:20
Ha még nem láttad:
Ma már a kézikamerázós, erősen dokumentarista stílus már egyáltalán nem számít szokatlannak semelyik műfajban, de 2004-ben még egyértelműen nagy merészségnek számított ebben a stílusban elkészíteni egy nagy költségvetésű akciófilmet. A dolog bejött, és az emlékezetét vesztett szuperkém második kalandja még az elsőnél is menőbb lett. Itt már senki nem fanyalgott, hogy Matt Damon túl kölyökképű lenne a szerepre, mint az első résznél, pedig a film jószerivel ugyanarról szól, mint az előd. Adott a memóriazavarokkal küzdő hős, akitől egykori munkaadói próbálnak megszabadulni, ő pedig keresztbe-kasul bejárja Európát, hogy felkutassa emlékeit. Egyszerűségében nagyszerű film, ami thrillerként és akciófilmként is tökéletesen működik.
Miért nézd meg?
Mert ez az a film, ami letaszította James Bondot a világ legcoolabb kémjének járó trónról.
Figyeld!
A kézikamerával felvett, piszkosul intenzív moszkvai autós üldözés annyira berántja a nézőt, hogy a legtöbb akciófilm azóta is ezt utánozza.

Tolvajok városa

Ben Affleck tolvajként is szívtipró

Cinemax, április 12., 20:00
Ha még nem láttad:
Ben Affleck valószínűleg megnézhette párszor a Szemtől szemben című filmet, mert a hatása le sem tagadható a második nagyjátékfilmjében. Persze az alapszituáció hasonlóságán (egy bankrablóbanda az utolsó nagy akcióra készül, nyomukban a zsarukkal és a maffia által zsarolva) túl a Tolvajok városa külön életet él. Boston munkásnegyedének hangulata, az érdekes karakterek vagy a tragikus szerelmi háromszög Ben Affleck, Blake Lively és Rebecca Hall között mind más irányba viszik el a mozit, és a rendezőnek hajszál híján sikerül a lehetetlen is: felül akarta múlni a De Niro–Pacino páros utcai lövöldözését, és ha ez nem is jött össze, az biztos, hogy utolérte őket.
Miért nézd meg?
Mert a filmben egyenlő súlyt kap a rablások izgalmas és a rablók érzelmi élete, ráadásul az is kiderül belőle, hogy a szerelem nem ismer határokat, és akár túszként is bele lehet szeretni az elrablónkba.
Figyeld!
Ben Affleck gáláns búcsúajándékát a film végén.

Tremors – Ahová lépek, szörny terem

Ben Affleck tolvajként is szívtipró

Universal Channel, április 13., 21:20
Ha még nem láttad:
1990-ben Kevin Baconről még nem mondták ki az ítéletet, hogy egy életen át rosszfiúkat kell játszania, és próbálkozhatott hősszerepben is. Szálkás felsőtestű, sármos cowboyként is meggyőző volt a Tremors – Ahová lépek, szörny terem című filmben, de a gonoszkás arcél mégis más irányba terelte a karrierjét. A film sztorija egészen abszurd. Egy sivatagos völgyet óriási vakond/giliszták (talán az űrből?) szállnak meg, amik a föld alól támadva szippantják be az arrafelé éldegélő maroknyi embercsoport tagjait. Az emberek szövetkeznek, de persze nem könnyű túlélni egy olyan ellenféllel szemben, ami önerőből áttöri magát akár a házak padlóján is. Végtelenül szórakoztató, megunhatatlan mozi, ami később több folytatást is kapott, de mi az eredetire esküszünk.
Miért nézd meg?
A film ugyan első ránézésre klasszikus szörnymozi, de az igazán abszurd rémeknek, valamint a két laza és jó dumákkal felszerelt cowboy főszereplőnek hála, sokkal többet lehet rajta röhögni, mint rettegni.
Figyeld!
Az óriási vakond/giliszták fantáziadús elintézési módjait.

Keresd a nőt!

Ben Affleck tolvajként is szívtipró

Cool, április 14., 21:00
Ha még nem láttad:
A film, ami a komédia királynőjévé avatta Cameron Diazt, és bebetonozta Ben Stiller nevét a legmenőbb komikusok között. Már az alapötlet is kellően ütődött. Egy fickó elhatározza, hogy magánnyomozóval kutatja fel a lányt, akiért anno a gimiben odáig volt, de jó tíz évvel később se tudja elfelejteni. A lány előkerül, de aztán szép lassan világossá válik, hogy a környezetében minden férfi Maryt akarja, és a cél érdekében nem riadnak meg a legvadabb hazugságoktól sem. Az olyan jelenetek, mint a hajba kent sperma vagy a megvadult kiskutya, Fifi, igazi klasszikusok, és a film humora fölött az azóta eltelt tizennégy év ellenére sem szállt el az idő.
Miért nézd meg?
Kevés film tudja a kissé alpári poénokat úgy használni, hogy attól még bájos maradjon, de a Keresd a nőt! megoldotta ezt a bravúrt.
Figyeld!
A film rögtön a nyitánynál betegre röhögtet mindenkit, amikor Ben Stiller egy óvatlan pillanatban becsípi a cipzárba a zacsiját, és az egész környék felvonul, hogy segítsen rajta.

Indul a 33 kívánság akció
Legyél te is jó tündér! Kattints, és teljesítsd egy nehéz sorsú gyermek álmát!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top