Szabadidő

3 titok, amit nem tudtál a Titanicról

1997-ben a fiatalok Rose és Jack szerelme miatt sírtak a mozikban. Most 3D-ben bárki újra megnézheti a Titanicot. A giccses szerelmi történet pedig emlékeztet minket arra, hogy a tinilányokat már a Twilight és a High School Musical előtt is be tudták csalni a mozikba. Íme, 3 titok, amit még te sem tudtál az idén 15 éves Titanic filmről!
3 titok, amit nem tudtál a Titanicról

3. Kate Winslet forgatás közben borotválkozott
Emlékeztek még arra a jelenetre, ahol Rose le akar ugorni a hajóról és Jack megmenti? „Amikor Leo megfogta a kezemet, hogy visszahúzzon a fedélzetre, a fények pont úgy világítottak meg, hogy látszott néhány szőrszál a kezemen. Leállítottuk a forgatást, gyorsan odahívtam a sminkesünket, aki hozott pengét és borotvahabot. Leborotváltam a kézfejemet és folytattuk a munkákat” – emlékezett vissza a felvétel napjára Winslet.

2. Winslet és DiCaprio szörnyűnek látják magukat
Az angol származású Kate Winslet 2008-ban nyert Oscar-díjat a Felolvasó című fimért, akkor így emlékezett vissza a Titanic-időszakra. „Tudom, hogy borzasztó az amerikai akcentusom… 15 év telt el azóta, hogy Hollywoodban élek. Sok mindent megtanultam magamról, a filmezésről, a színészetről. Ahogy a világ, úgy én is változtam. Amikor például meglátom a Titanicot, mindig azt mondom magamban: Bárcsak a mostani tudásommal visszamehetnék, és úgy játszhatnám el a szerepet” – utalt Winslet arra, hogy nem elégedett akkori alakításával. Hasonlóan látja magát DiCaprio is. „Leóval a napokban találkoztunk, megnézett 18 percet a 3D-s Titanicból, majd beletemette az arcát a kezébe. Jó ideje nem látta a filmet, és nincs megelégedve a 15 évvel korábbi munkájával” – mondta a film rendezője.

1. Meleg vízben „fagyoskodtak”
Az őrült munkatempót diktáló rendező elismerte, hogy a hét hónapig tartó forgatás nagyon kemény volt, de szó sem volt arról, hogy a fagyos vízben vették volna fel a jeleneteket. „A hatalmas medencében meleg víz volt, nem pedig langyos vagy hideg. A színészek nem fagyoskodtak, sminkkel és filmes trükkökkel értük el azt az állapotot, amit a nézők láthatnak” – mondta James Cameron rendező, aki cáfolta azt a hírt, hogy a színészek nem hagyhatták el a medencét, még a mosdóba sem mehettek ki. „Mindenkinek volt lehetősége kimenni, és mindenkit arra kértünk, hogy ne a medencébe végezze el a dolgát” – állította Cameron.

Elképesztő új fotók az elsüllyedt Titanicról! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top