Szabadidő

Brooke Shields és a legemlékezetesebb első szex

1980-ban még nem létezett az Éden Hotel, viszont Brooke Shieldsnek egy ahhoz hasonló édeni szigeten sikerült elveszítenie a szüzességét A kék lagúnában. Ezt nézd a héten!

Antikrisztus
HBO, április 2., 23:05

Brooke Shields az édenben

Ha még nem láttad:
A film drámai képsorral indít. Egy szeretkező házaspár nem figyel a gyerekre, aki közben az ablakpárkányra mászik, megcsúszik és szörnyethal. A tragédiát feldolgozandó a pszichológus férj és felesége kedvenc erdei házikójukba vonul vissza, hogy a férj szakmai eszközökkel próbálja kezelni egyre inkább magába forduló feleségét. A kétszemélyes kirándulás azonban lassacskán pokolba fordul, és ezúttal nem egy erdei kísértet, hanem a sötét emberi természet a ludas. Pszicho-horror a javából, csak erős idegzetűeknek!
Miért nézd meg?
Mert a filmből megtudhatod, hogy hiába próbálod a párkapcsolati problémáidat egy új helyen rendbe tenni, a problémát a helyszínváltozás sosem oldja meg, sőt…
Figyeld!
A saját beleit zabáló róka megszólal, a nézőnek pedig egy darabig garantáltan rémálmai lesznek.

A kék lagúna
Filmmúzeum, április 5., 21:00

Brooke Shields az édenben

Ha még nem láttad:
A kék lagúna egy viktoriánus korban játszódó Ádám és Éva-sztori, ami annak idején elsősorban a tinédzsereket ragadta magával. A Grease rendezője tudta, mivel kell a célközönségét meghódítani. A hajótörött gyerekek szép lassan felnőtté válnak az először lakatlannak tűnő szigeten, és apránként felfedezik a saját, és persze partnerük testét, majd Ádám és Éva mintájára bűnbe esnek. A nyilvánvaló giccs ellenére szórakoztató és megható lett A kék lagúna, amit még az olyan nevetséges apróságok sem tudtak tönkretenni, hogy Brooke Shields haját jól láthatóan a melléhez ragasztották, hogy ne kelljen a színésznőt félmeztelenül mutatni. A meztelen jeleneteknél testdublőrt alkalmaztak.
Miért nézd meg?
Mert a film régimódi, naiv romantikáját és tarzanos ágyékkötőit látva egy kicsit újra a nyolcvanas években érezhetjük magunkat.
Figyeld!
Emmeline-t (Brooke Shields), amint az egyik mosakodása közben rácsodálkozik, hogy miért lett körülötte piros a víz. Ilyen az, ha valakit nem készítenek fel a teste változásaira.

Szigorúan bizalmas
Film+, április 6., 23:00

Brooke Shields az édenben

Ha még nem láttad:
Furcsa, de így van: 1997-ben Russell Crowe és Guy Pearce még igazi senkik voltak Hollywoodban, ezért Curtis Hanson rendező óriásit kockáztatott azzal, hogy a Warner stúdió ellenében ragaszkodott hozzájuk. A két fickó meghálálta a bizalmat, de a siker nemcsak az ő karizmájukon múlott. A Szigorúan bizalmas ugyanis egy mesterien megírt, a rendőrségi korrupciót pellengérre állító csodálatos krimi, aminek annyira bonyolult a cselekménye (címszavakban: sztárhasonmás prostituáltak, mészárlás egy kifőzdében, bulvárbotrány, rasszizmus…), hogy meg sem próbáljuk elmesélni. Ezt látni kell.
Miért nézd meg?
Mert aki szereti az izgalmas és fordulatos krimiket, egy James Ellroy-könyv filmadaptációjával nem tévedhet nagyot. A Szigorúan bizalmas ráadásul a szerző könyveinek messze legjobban sikerült adaptációja.
Figyeld!
A gyönyörű (és a szerepért Oscarral jutalmazott) Kim Basingert, aki ezekben a ruhákban tényleg úgy fest, mint egy filmsztár a XX. század első felében.

Elizabeth

Story4, április 7., 20:00

Brooke Shields az édenben

Ha még nem láttad:
A XVI. század második fele nem nevezhető éppen Anglia fénykorának. A franciák és a spanyolok szervezkedtek, hogy közösen foglalják el az országot, a katolikus pedig a protestánsok ellen uszítottak belső viszályt. Ilyen körülmények között kellett trónra lépnie I. Erzsébetnek, akinek ráadásul komoly tapasztalatok nélkül kellett helytállnia a problémazivatarban. Az Elizabethben az a jó, hogy nemcsak hitelesen mutat be egy híres történelmi alakot (ebben nagy érdeme van a filmben felfedezett Cate Blanchettnek is), hanem az intrikákon keresztül megmutatja nekünk az akkori udvari életet is. Mindezt pazar, színpompás díszletek között.
Miért nézd meg?
Mert ez az utóbbi egy-két évtized egyik legjobb női portréfilmje, ami az igazi vasladyt állítja a középpontba.
Figyeld!
Hogyan lesz egy kislányból nő, majd nőből igazi királynő, aki ridegen félre tudja tenni az érzelmeket, és fel tudja áldozni a magánéletét, ha az országa érdeke úgy kívánja.

Marley meg én
RTL Klub, április 8., 19:00

Brooke Shields az édenben

Ha még nem láttad:
A John Grogan önéletrajzi ihletésű könyve nyomán készült film elsősorban arról szól, hogy egy férfi milyen fázisokon és élethelyzeteken keresztülmenve válik igazi felnőtté, és ebben hogyan segít neki a szerelme, a kutyája, később pedig a gyerekei. A filmbéli, rosszalkodó labrador valódi összekovácsoló erő John (Owen Wilson) és Jennifer (Jennifer Aniston) kapcsolatában, és végül is Marley az, aki számos megható jelenet után igazi családdá gyúrja össze a párocskát. A film után pedig újfent le kell vonnunk a tanulságot: ha egy hollywoodi filmben van kutya és gyerek, az csak sikeres lehet.
Miért nézd meg?
A film bemutatja, hogy nem árt kicsiben kezdeni, és egy közös kutyus tökéletes tesztalany arra, hogy megtudjuk: vajon tényleg jó szülők lennénk együtt?
Figyeld!
Marley-t, a labradort a filmben huszonkét (!!!) különböző kutya alakította. Te meg tudod különböztetni őket?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top