Szabadidő

Az ember, aki a nászútján találta meg az igazit

Nincs kellemetlenebb annál, ha az ember éppen összekötötte valakivel az életét, és pont a legboldogabbnak szánt pillanatában döbben rá, hogy valaki mást szeret. Ez történik Ben Stillerrel az Agyő, nagy Ő! című vígjátékban. Ezt nézd a héten!

Vénusz
Duna Televízió, március 5., 21:30

Az ember, aki a nászútján találta meg az igazit

Ha még nem láttad:
Ízlés dolga, hogy az ember hány évnyi korkülönbséget tart tolerálhatónak egy kapcsolatban. Néhányan már egy tíz évvel idősebb pasira matuzsálemként gondolnak, egyeseknek húsznál kezdődnek a bajok, de abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a több mint ötvenévnyi korkülönbség biztosan nem tesz jót a pároknak. A nyugdíjas színészt és egykori sármőrt alakító Peter O’Toole még egyszer szeretne elmerülni a fiatalságban és a szerelemben, ezért udvarolni kezd az egyik barátja fiatal rokonának. A férfi és a nő tűz és víz. Az egyik finom modorú, a másik nyers, az egyik fájóan öreg, a másik piszkosul fiatal… Azonban a kapcsolat – ha csak lélekben is – megszületik, és öröm nézni a vásznon a kibontakozását.
Miért nézd meg?
Mert a híres Lolita-sztorit még senkinek sem sikerült ennyi érzelemmel és ennyire szépen újraértelmezve tálalnia.
Figyeld:
Magadat, ahogy azt veszed észre, hogy a film végére telikönnyeztél jó néhány papírzsepit.

Csapatleépítés
Film+, március 7., 21:00

Az ember, aki a nászútján találta meg az igazit

Ha még nem láttad:
Egy angol hadiipari cég egy busznyi „lelkes” alkalmazottját egy kelet-európai erdőbe küldi csapatépítésre. Az esemény azonban hamar átfordul csapatleépítésbe, ugyanis az isten háta mögötti, lepukkant házban sorra pusztulnak el az emberek. Sorozatgyilkos feni rájuk a fogukat igazi vadászmódszerekkel, és közel és távol sincs senki, aki segíthetne. A film pikantériája, hogy Magyarországon vették fel, bár az elejét leszámítva túl sok helyszínt nem fogunk felismerni.
Miért nézd meg?
A csapatépítő tréningekről mindenki szerzett már élményeket, és tegyük hozzá, a legtöbben nem önként, mosolyogva vettünk részt. A film viccesen hozza az ilyen események hangulatát és figurázza ki ezeket.
Figyeld:
A filmben jó néhány magyar mondat hangzik el magyar színészek és statiszták szájából, amik kifejezetten viccesek.

Agyő, nagy Ő!
TV2, március 8., 21:00

Az ember, aki a nászútján találta meg az igazit

Ha még nem láttad:
Eddie (Ben Stiller) sikeres a munkában, de teljesen lúzer a magánéletben. Eljár a volt csajai esküvőire, ahol egyedül tapsikol, miközben a beszédekben éppen őt fikázzák. Lila (Malin Akerman) kisebb csodaként lép be az életébe. Gyönyörű, temperamentumos, szereti Eddie-t… Mi kell még? A nászúton aztán kiderül, hogy ennél jóval több: szerelem. Csakhogy erre Eddie akkor döbben rá, amikor megismeri az igazit egy, a családjával nyaraló lány (Michelle Monaghan) személyében. De hogy lehet összejönni az új lánnyal úgy, hogy közben a feleség is a közelben figyel?
Miért nézd meg?
Mert a filmben tökéletesen vegyülnek a Keresd a nőt! szintű idióta poénok az igazi romkom-pillanatokkal, ami egy kellemes, férfiak és nők számára is fogyasztható eleggyé teszi a mozit.
Figyeld:
Amikor Ben Stiller egy mexikói faluban véletlenül egy jól megtermett patkányt kezd el simogatni a kiskutya helyett.

A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége

Cool, március 9., 20:20

Az ember, aki a nászútján találta meg az igazit

Ha még nem láttad:
Elképesztő, hogy már csak hónapokban kell mérnünk az időt a Hobbit című film premierjéig, melyben Peter Jackson rendező megmutathatja, hogy még ma is képes ugyanolyan intenzív filmcsodát a vászonra varázsolni, ahogy azt A Gyűrűk Ura-trilógiával tette. Az első részben Tolkien fantáziavilága hibátlanul kelt életre, és ugyan egy-két szál (pl. Bombadil Toma) kimaradt, összességében egy pompás fantasy volt a jutalmunk emlékezetes karakterekkel, ragyogó látványvilággal, csipetnyi humorral és egy olyan befejezéssel, ami után mindenki a körmét rágta le a folytatásra várakozva.
Miért nézd meg?
Ha már láttad, akkor azért, ha még nem láttad, akkor meg azért.
Figyeld:
Amikor Mória bányáiban megjelenik a lángoló balrog, az minden idők egyik leglátványosabb szörnypillanata.

Jól áll neki a halál
STORY4, március 11., 20:00

Az ember, aki a nászútján találta meg az igazit

Ha még nem láttad:
Madeline (Meryl Streep) és Helen (Goldie Hawn) már fiatal koruk óta egyfolytában egymással vetélkednek, amióta az előbbi egyszer lenyúlta az utóbbi pasiját. A vetélkedés egy varázsszernek köszönhetően egészen az abszurditásig fajul. Mindketten megisszák a csodaszert, amitől elvileg nem öregednek tovább, viszont a párharcuk csak ezután durvul el igazán. Mindketten Ernest Menville-re (Bruce Willis), a kissé tétova plasztikai sebészre hajtanak, ám közben a legvadabb eszközöktől (pl. sörétes puska) sem riadnak vissza, ha kárt kell okozni a másikban.
Miért nézd meg?
Mert ritka pillanat, hogy Bruce Willist pipogya papucsférjként, Meryl Streepet pedig vérbeli komikaként láthatjuk, ezért ne hagyjuk ki!
Figyeld:
Az öregedéstől és egymás gyötrésétől szépen lassan széthulló Meryl Streepet és Goldie Hawnt, ahogy a filmben percről percre egyre rosszabb formában vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top