Szabadidő

Sztárok, akik idén beintenek Oscarnak

Oscar néha piszokul igazságtalan tud lenni. Ha egy szép színésznő nem csúfítja el magát, vagy ha egy színész túl sokat szexel a vásznon, legyenek bármilyen jók, nem lesz esélyük Oscart nyerni. Idén Charlize Theron, Michael Fassbender, Ryan Gosling és Leonardo DiCaprio húzta a rövidebbet.

Michael Fassbender
Amiért megérdemelte volna:
Shame – A szégyentelen

Sztárok, akik idén beintenek Oscarnak

A félig ír, félig német származású Fassbender hiába marcangolta szét a saját lelkét a nézők szeme láttára a Shame – A szégyentelen szexfüggőjeként, az Akadémia magasról tojt rá. Az átlag hatvanéves tagoknál valószínűleg nem jött be, hogy a fél filmet átszexelte, és még a péniszét is megmutatta párszor. Egy szexfüggő férfi esetében pedig ezen nincs semmi csodálkoznivaló.
Fassbender az Oscarról:
Nem lehet túl csalódott, mert állítólag díjátadói minőségben elfogadta a meghívást a gálára.

Leonardo DiCaprio
Amiért megérdemelte volna:
J. Edgar

Sztárok, akik idén beintenek Oscarnak

Ahhoz képest, hogy első blikkre egyáltalán nem hasonlít az FBI volt igazgatójára, J. Edgar Hooverre, DiCaprio tökéletesen lényegült át a kopaszodó, pocakos, nyers modorú minidiktátorrá. A gond inkább ott keresendő, hogy a film Hoovert meleg férfiként mutatta be, sőt az egyik jelenetben DiCaprio még férfival is csókolózott, ami biztosan betett a Brokeback Mountain – Túl a barátságon bukása óta homofóbiával gyakran vádolt Akadémia-tagoknak. Ezen felül még az a Leonardo DiCaprio a főszereplő, akit korábban olyan sikerei kapcsán hagytak ki a jelöltek közül, mint A tégla, az Eredet vagy a Viharsziget. Valamiért pikkelhetnek rá.
DiCaprio az Oscarról:
„Azt hiszem egy színész se mondaná, hogy nem vágna szívesen zsebre egy Oscar-szobrot, és én is így vagyok ezzel, de soha nem ez motivál, amikor elvállalok egy szerepet.”

Charlize Theron
Amiért megérdemelte volna:
Pszichoszingli

Sztárok, akik idén beintenek Oscarnak

Amikor Charlize Theron pár éve A rém kedvéért felszedett néhány kilót, és felismerhetetlenre csúnyította magát, azonnal kapott egy Oscart. A Pszichoszingliben nem élt ilyen külső segédeszközökkel, egyszerűen csak piszkosul jól eljátszott egy harmincas éveire felnőni és megkomolyodni képtelen szingli csajt, aki képtelen a tartós kapcsolatokra és elköteleződésre. Mindezt azonban nem Bridget Jones-os könnyedséggel, hanem a szingliség drámai oldalát is bemutatva tette, nem félve attól, hogy antipatikussá váljon a nézők szemében.
Theron az Oscarról:
„Nemrég azzal viccelődtünk az ügynökömmel, hogy ha egy filmben sírni kell, depresszióba esni vagy egy nőt megkínoznak, akkor folyton engem hívnak. Örülök, hogy a Pszichoszingli végre más volt, és annak is, hogy az emberek ennyire szerették. Mindez felér nekem egy Oscarral.”

Ryan Gosling
Amiért megérdemelte volna:
Drive – Gázt!, A hatalom árnyékában

Sztárok, akik idén beintenek Oscarnak

Ha 2011-ben valaki viszonylag gyakrabban járt moziba, bizonyára észre kellett vennie, hogy az év legjobb filmjei közül háromban is fontos szerepet játszott Hollywood új csodagyereke. Azt még megértjük, hogy az Őrült, dilis, szerelemért nem jelölték, de az, hogy a Drive – Gázt! önpusztító és iszonyatosan karizmatikus sofőrjeként, valamint A hatalom árnyékában korrumpálódó politikai tanácsadójaként is hanyagolták, arra vall, hogy az Akadémiánál idén csukott szemmel nézték a filmeket. Vagy talán az riasztotta el őket, hogy a Drive az ő ízlésükhöz mérten túl erőszakos volt?
Gosling az Oscarról:
„Tökéletesen hidegen hagy ez az egész felhajtás.” Azt hihetnénk, hogy csak a sértődöttség beszél belőle a mellőzöttségéért, de ő már a Golden Globe-gálára se ment el, pedig ott nem felejtették el jelölni az alakításáért.

Andy Serkis
Amiért megérdemelte volna:
A majmok bolygója – Lázadás

Sztárok, akik idén beintenek Oscarnak

Bár Serkis arcát elég kevesen ismerik, a színész alakításait annál többen. Neki köszönhetjük Gollam létrejöttét A Gyűrűk Ura-trilógiában, valamint King Kong élethű tombolását az utolsó óriásmajmos moziban. A New Line stúdió már Gollam idején is kampányolt azért, hogy Serkis a jelöltek között legyen, hiszen az ő színészi játékára építették fel a figurát a grafikusok, de az Akadémia tagjai már akkor sem törődtek ezzel. Most, jó néhány évvel később Serkis olyan hús-vér színészeket játszott le a vászonról majomként, mint James Franco vagy John Lithgow, de még ez sem volt elég az üdvösséghez.
Serkis az Oscarról:
„Úgy tűnik, hogy még el kell telnie néhány évnek ahhoz, hogy az Akadémia tagjai lássák, hogy a performance és motion capture technológiával felvett, látszólag animációs figurák mögött valódi színészi alakítások rejtőznek.”

Akik még jelölést érdemeltek volna idén – szerintünk:
Brendan Gleeson (A guardista)
Kate Winslet (Az öldöklés istene)
Tilda Swinton (Beszélnünk kell Kevinről)
Matthew McConaughey (Killer Joe)
Kevin Spacey (Krízispont)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top