Szabadidő

Antisztár és zenehippi ellen küldjük harcba a Compact Discót

Nemcsak nálunk választották már ki, kit küldenek az idei Eurovíziós Dalfesztiválra. Összegyűjtöttünk hat indulót, akik biztosan ott lesznek Bakuban, köztük két tehetségkutatós felfedezettel. Íme, az albán Szíj Melinda és a máltai Gyurcsík Tibor, akikkel összecsapunk!

Franciaország – Anggun: Echo

A könnyed gumipopszám alapján nem mondanánk meg róla, de Anggun a kilencvenes évek egyik legmenőbb indonéz rocksztárja volt, és aztán ő is dolgozott együtt Pras Michellel a Fugeesból, mint újabban Király Linda. A képen hamvas lánykának tűnik, de lassan több évtizedes zenei múlt áll mögötte.


Ciprus – Ivi Adamou: La La Love

A ciprusiak pumpálós, helyi dallamokkal megtámogatott diszkóhimnusszal indulnak versenybe. Ehhez képest a franciák pályaműve komolyzenei alkotásnak tűnik, a szöveget sem bonyolították túl, olyan, mintha egy dadogós kiskamasz diktálta volna le. A görög X-Faktorból szabadult énekesnő csípőmozgása és kisugárzása viszont figyelemre méltó.

Dánia – Soluna Samay: Should’ve Known Better

Egy szőke, huszonegy éves „Alanis Morisette”-tel futnak neki Bakunak a dánok. Solunát kiskorától műanyagmentes zenehippinek képezték a szülei, nyaranta Európa utcáin zenéltek családostól, telente Guatemalában húzták meg magukat. A vándorélet a vérében van, a klipben is egy lakókocsiban tépelődik. Hogy ebben a mezőnyben se maradjunk áthallások nélkül, szólunk, hogy ez a dal Seal Crazy című számára hasonlít.

Málta – Kurt Calleja: This is the night

Málta egy Gyurcsík Tibor-osan lefegyverző mosolyú és bársonyos hangú, huszonkét éves énekest választott egy optimista, de felejthető dallal. Kurt szívós fickó, annyi szent, harmadikra szuszakolta át magát a nemzeti eurovíziós válogatón, miután az előző két évben hiába próbálkozott.

Svájc – Sinplus: Unbreakable

A diszkópop helyett a rock felől közelít az Eurovízióhoz Svájc egy U2-s hangulatú számmal, aminek köszönhetően a színpadon még hangszerek is feltűnnek. A fiúcsapat frontvonalát egy testvérpár alkotja, akiknek külön stylistra már nem lesz szükségük.

Albánia – Rona Nishliu: Suus

Egy kesergős, szívtépő nótával szállnak ringbe az albánok zongoraszó és vonósok kíséretében. Rona Nishliu a helyi Megasztárban bukkant fel 2004-ben, és elég magának való nőnek tűnik, akitől legalább olyan távol áll a popsztárkodás, mint Szíj Melindától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top