Szabadidő

Duciságára büszke dívával erősít a Balaton Sound

Björk után további tíz fellépőt jelentettek be a Heineken Balaton Sound szervezői. Zamárdiba érkezik júliusban többek között a Gossip együttes, Avicii, Steve Angello és Carl Cox is.

A Balaton Soundon lép fel a plus size énekesnőA kétezres évek eleje óta aktív Gossip együttes már bejárta a világ legnagyobb fesztiváljait, és idén a Balatonra is eljönnek Beth Dittóval, az énekesükkel, aki arról híres, hogy bátran vállalja magát a túlsúlyával együtt, és a melegjogok nagy szószólója. Szerepelt tavaly Jean Paul Gaultier divatbemutatóján, és saját plus size divatmárkát is létrehozott.

A Heineken Nagyszínpadon játszik Avicii, a svéd elektronikus zenei iskola house tagozatának növendéke, aki alig múlt huszonkét éves, és a Levels című száma rengeteg európai országban, köztük Magyarországon is felkerült a slágerlisták első tíz helyére. A Sound előadója lesz Elliot Gleave is, aki Example néven vált ismertté, és elsősorban az elektronika felől közelít a hiphophoz, de a house és a dubstep populárisabb oldaláért rajongó fiataloknak is mindig tartogat valamit.

Zamárdiban zenél még Steve Angello, görög felmenőkkel rendelkező DJ, producer, remixer és kiadótulajdonos, akit a skandináv elektronikus zenei színtér legnépszerűbb és legfelkapottabb house-kollektíváját, a Swedish House Maffia harmadik tagja. A másik két előadót már láthatta a közönség élőben pörögni a Heineken Balaton Soundon.

Az acid house mozgalom veteránja, nemzetközi hírű Carl Cox is fellép a fesztiválon, és jön a technót játszó Dubfire, az acid és a progresszív house képviseletében Sasha, aki a 80-as évek óta mozog a műfajban, és a Felix da Houscat Watching the Car Goes By című számából készült átiratáért pár évvel ezelőtt Grammy-jelölést kapott.

Az indietronica műfaj populárisabb irányzatát képviselő Digitalism duó a legújabb lemezükkel, az I Love You Dude-dal érkeznek idén nyáron a Soundra. Játszik majd még az Animal Collective, akinek a stílusa annyira egyedi, hogy a szervezők csak a hetvenes évek meghatározó német kísérleti rock zenekaráéhoz, a Can profiljához tudják hasonlítani. Kanadából érkezik Zamárdiba Dan Snaith egyedülálló elektronikus zenei formációja, a Caribou.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top