Szabadidő

Sopronba jön Iggy Pop

Érkezik még a VOLT-ra a Called Out in the Dark című slágert jegyző Snow Patrol, akik korában a U2-val és a Coldplay-jel koncerteztek. Újabb nevek a nyári fesztiválszezonból.

Sopronba jön Iggy PopA már korábban bejelentett Skrillex mellett a 2009-es magyarországi fellépésük után a Snow Patrol idén a VOLT fesztiválon zenél. A brit csapat korábban a U2 és a Coldplay társaságában turnézott, és 2011-ben a legrangosabb brit zenei magazin, a Q díját vihette haza. Ők a novemberben megjelent új albumukkal jönnek Sopronba. A 2002-es és 2006-os szigetes koncertje után megkapjuk újra Iggy Popot a pszichedelikus garázsrockot játszó the Stooges-zal.  

Az elektronikus zenére vágyó közönségnek elhozzák Katy B-t, akit tavaly rengeteg díjjal megszórt a zenei világ, és az első számát Bengával, a neves dubstep producerrel készítette két éve. Akik tavaly a Szigeten pogóztak a new-wave és az elektronika vonalán mozgó Hadouken!-re, azok most ugyanezt Sopronban ismételhetik meg.

A skandináv metálkultúra elkötelezett hívei a Children of Bodomra vadulhatnak meg nyáron, és az áprilisban megjelenő Weapons című lemezükkel érkezik a fesztiválra a nu-metálos Lostprophets.

„A kezdetektől arra törekedtünk, hogy a VOLT ne egy legyen a hazai fesztiválok közül, igyekeztünk a vártnál jóval több élménnyel megajándékozni a vendégeinket, akik évről évre egyre többen szerettek bele a VOLT-ba. Jó ideje elvárás a közönségünk részéről, hogy kultikus és aktuális világsztárokat egyaránt láthassanak nálunk. E téren a huszadik VOLT Fesztivál zenei programja minden igényt kielégítőnek ígérkezik. Élő legendák és a toplisták éllovasai közül is többen elfogadták a meghívásunkat” – mondták el a szervezők, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top