Szabadidő

Pély Barnával kóstolhatod a mangalicát

Vidám mackókkal, ízletes mangalicasonkákkal vagy Máté Péter dalaival is tölthetjük a ránk váró vacogós hétvégét.

Mangalicafesztivál

A tél egyben a hurkázás és más disznóságok szezonja, amikor a szervezetünk parancsára táplálnunk kell a zsírtakarónkat. Erre lehet kiváló alkalom a hétvégi Mangalicafesztivál, ahol valószínűleg magukkal a kunkori szőrű állatokkal is találkozhatunk, emellett főzőverseny, népzenei programok, borok és pálinkák gondoskodnak a felfokozott hangulatról. Szombaton fellép Tóth Verával a Peet Project & United, és Pély Barnáék csapata eljátssza majd a nemrég készült mangalicás számukat, az I Feel Foodot. Ha a koleszterinek miatt aggódunk, akkor kérdezzünk rá, hogy makkoltató rideg tartásban nevelték-e az állatot, mert állítólag csak úgy egészségesebb a mangalica húsa a sima sertésénél.

Hol? Budapest, Szabadság tér
Mikor? Február 3–5.
Mennyiért? Ingyen
Ne menj, ha megrögzött állatvédő és egyben vegetáriánus vagy.

Mackófesztivál

 

Pély Barnával érezheted a mangalicát

Csütörtökön azt jósolták nekünk a budapesti állatkert medvéi, hogy még sokáig csípik az arcunkat a mínuszok, és ennek észlelésében egy óvodás járt élen. A gyerekek egész hétvégén ismerkedhetnek a medvékkel a vasárnapig tartó Mackófesztiválon, megnézhetik a barna medvék és a jegesmedvék etetését, játékos vetélkedőkön vehetnek részt, találkozhatnak Dörmögő Dömötörrel, a Barlang étteremben pedig mézes-erdei gyümölcsös gyerekmenüvel csillapíthatják éhségüket. Ha átfagyott a család, akkor pillanatok alatt átszökhetünk a trópusokra, drága repjegyet sem kell váltanunk hozzá, elég belépni a Pálmaház kapuján.

Hol? Budapest, Állatkerti krt. 6–12.
Mikor? Február 2–5.
Mennyiért? Felnőtteknek 2100, diákoknak 1500 forint, de a brummogó gyerekek ingyen bemehetnek
Ne menj, ha megrögzött állatvédő és egyben vegetáriánus vagy.

Máté Péter-emlékkoncert

Pély Barnával érezheted a mangalicátA héten egy picit mi is megemlékeztünk Máté Péterről, mint akinek a dalai sohasem kopnak ki a magyar kiskocsmák és presszók zenegépeinek kínálatából. A dalszerző február 4-én lenne 65 éves, és ebből az alkalomból nagyszabású emlékkoncertet tartanak népszerű énekesek közreműködésével, fellép például Malek Andrea, Malek Miklós, Zsédényi Adrienn, a Back II. Black és a Bolyki Brothers komoly zenei kísérettel.

Hol? Budapest, Kongresszusi Központ
Mikor? Február 4. szombat 20.30
Mennyiért? 4900 – 17 900 forint
Ne menj, ha nem akarsz mások előtt szívfájdító slágerekre könnyezni.

Tisza-tavi jégtúra

Pély Barnával érezheted a mangalicátA vacogtató hideg elől nemcsak menekülni lehet, ki is használhatjuk az ilyenkor adódó lehetőségeket, például a hagyományos Tisza-tavi jégtúrával, amin vasárnap a Csík Zenekar néhány tagja is részt vesz. A szervezők gyerekeknek és időseknek is ajánlják a kirándulást, ami nádasokon és vízbe fagyott ártéri erdőkön vezet keresztül.

Hol? Poroszló, Fűzfa Pihenőpark
Mikor? Február 4–5.
Mennyiért? 500–1500 forint
Ne menj, ha egy ígéretes kirándulás kedvéért sem bírsz korán kelni hétvégén.

Borozás a város alatt

Pély Barnával érezheted a mangalicátOlyat programot is tudunk mondani, ahol garantáltan nem süllyed tizenkét fok alá a hőmérséklet, az Eger történelmi belvárosa alatt kanyargó egykori érseki pincerendszerben forralt borral várják a látogatókat. A négy deci bor mellé egy bögrét és egyedi stílusú idegenvezetést is kapunk.

Hol? Eger, Eszterházy tér
Mikor? Február 4–5.
Mennyiért? 1500 forint
Ne menj, ha megrögzött sörös vagy.

 

 

Mrs. Columbo-koncert

Pély Barnával érezheted a mangalicátGalambos Dorina az első Megasztár és az első albuma óta eltűnt, elvégezte a Zeneművészeti Egyetemet és Mrs. Columbo néven tért vissza Hudák Zsófival és Sárközy Fannival. A három lány vasárnap ad koncertet a február 6-án megjelenő lemezük anyagából a főváros talán legszebb szórakozóhelyén, a márvány csigalépcsős Budapest Jazz Clubban.

Hol?
Budapest, VIII. Múzeum utca 7.
Mikor? Február 5. 19:00
Mennyiért? 800 forint
Ne menj, ha kerülöd a tehetségkutatók felfedezettjeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top