Szabadidő

Téves riasztás: bemondták, hogy zuhan a repülő

A repülőgép utasai azt hihették, perceken belül a jeges óceánban landolnak.

Téves riasztással rémítették halálra az utasokatA British Airways Londonból Miamiba tartó járata épp az Atlanti-óceán felett repült január 14-én, amikor az utasok a hangszórókból egyszer csak egy előzetesen felvett, automata figyelmeztetést hallottak, miszerint a gép hamarosan kényszerleszállást hajt végre a vízen. A fedélzeten pillanatok alatt eluralkodott a pánik.

„Egymásra néztünk és arra gondoltunk, hogy mindjárt meghalunk. Gyermekes családok is voltak a gépen, mindenki összezavarodott és könnyekben tört ki. Rettenetes volt” – számolt be tapasztalatairól az egyik utas a The Daily Telegraphnak.

Fél perccel később aztán az egyik légiutas-kísérő bemondta, hogy hagyják figyelmen kívül az előző bejelentést, mert azt tévedésből játszották be, és ezért elnézést kérnek. Az út hátralévő részében aztán a stewardessek egyénileg is igyekeztek minden utast megnyugtatni. 

A British Airways utólag közleményben is még egyszer bocsánatot kért a gép utasaitól a rendkívül kellemetlen incidens miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top