Szabadidő

Jó pasik kényeztetnek minket

Javier Bardem, Tom Cruise, Robert Downey Jr., Jamie Foxx és a régi sulisoknak Gregory Peck. A heti tévéfilmes választék Hollywood férfisztárjainak legjavával kecsegtet, a két domináns műfaj pedig a thriller és a vígjáték lesz. Popcornos zacsikat előkészíteni!

Játsz/ma
VIASAT3, január 16., 21:10

Jó pasik kényeztetnek minket

Ha még nem láttad:
David Fincher neve sokáig egyet jelentett a trükkös cselekményű, csavaros befejezésű thrillerekkel, és ezt a Hetedik és a Harcosok klubja mellett a Játsz/ma megrendezésével vívta ki magának. Brad Pittet ugyan ezúttal otthon hagyta, de pont azt a Michael Douglast szerződtette a főszerepre, aki egy gazdag genya alakításával már Oscart is kapott. Douglas ezúttal is Gordon Gekkó-i magasságokba tör az elviselhetetlen bankármogul szerepében, aki egy fura ajándékot kap az öccsétől (Sean Penn): részvételt egy játszmában, ami felforgatja az egész eddigi életét, sőt veszélybe is sodorja azt.

Miért nézd meg?

A Játsz/ma igazi szubjektív mozi, ahol a néző szinte együtt lélegzik a főszereplővel, mivel minden lépésénél vele vagyunk, és pontosan annyit tudunk csak, amennyit ő. Így a nyomozás tétje szinte már a mi bőrünk.

Figyeld!

A Játsz/ma az a film, amit kifejezetten érdekes újranézni, mert a korábban látottak fényében bizonyos jelenetek és szereplők egész más megvilágításba kerülnek.

Collateral – A halál záloga
TV2, január 17., 21:05

Jó pasik kényeztetnek minket

Ha még nem láttad:
Egy bérgyilkos, akinek egyetlen éjszaka alatt öt embert kell eltennie láb alól, és egy mit sem sejtő taxis, aki elszállítja őt a gyilkosságok helyszíneire. Amikor utóbbi emberünk rájön, mibe is keveredett, túsz lesz a saját kocsijában, és kérdésessé válik, túléli-e az éjszakát. A Collateral – A halál záloga báját leginkább az adja, hogy két teljesen ellentétes – egy életigenlő és egy életgyűlölő – jellem feszül egymásnak, de miközben küzdenek, megismerik és valamennyire tisztelni is kezdik a másikat. A Szemtől szemben rendezője olyan akciómozit készített, ahol a karakterek sokkal fontosabbak, mint az akciójelenetek.

Miért nézd meg?

Mert amikor két olyan csávó feszül egymásnak, mint Tom Cruise és Jamie Foxx, arra bizony érdemes rááldozni két órát az életünkből.

Figyeld!
A film az akcióthriller jellege mellett egyben óda is az éjszakai Los Angeleshez. A várost nagyon ritkán lehet annyira szépnek látni, mint a Collateralban.


Terhes társaság

HBO, január 18., 21:20

Jó pasik kényeztetnek minket

Ha még nem láttad:
Átautózni Amerikán a kelet–nyugati tengelyen igazi turistaálom, ami azonban könnyen rémálomba fordulhat, ha az útitársunk nem épp a megfelelő személy. Peter (Robert Downey Jr.) a felesége szülésére repülne, de egy utastársával (Zach Galifianakis, a Másnaposok őrült szakállás fickója) való vita miatt mindkettejüket letessékelik a gépről. Jobb híján együtt vágnak neki az útnak, ám nem könnyű egy olyan alakot elviselni, aki nem csinál gondot abból, hogy más társaságában maszturbáljon az autóban, sőt abból sem, hogy egy halott hamvaiból főzzön kávét…

Miért nézd meg?

Mert a Terhes társaság furcsa keveréke a Cool túrának és a Másnaposoknak, ráadásul a filmet ugyanaz a fickó rendezte, mint azokat, ergo csak olyan dolgokat vett át, amik már az említett két moziban is hibátlanul működtek.

Figyeld!

Nem szép dolog megütni egy gyereket, de amikor Robert Downey Jr. teszi ezt meg a filmben, azon bizony a hasunkat fogjuk majd a röhögéstől.


Ómen

Filmmúzem, január 20., 23:00

Jó pasik kényeztetnek minket

Ha még nem láttad:
Sok olyan régi mozi akad, ami felett egy-két évtized múltán eljár az idő. Az Ómen ugyan 1976-ban készült, mégis ugyanolyan hátborzongató ma, mint annak idején. Már a kiindulópont is szörnyű: egy amerikai diplomatának a gyermeke halva születik, de mivel a szomszéd kórteremben egy anya belehal a szülésbe, némi kenőpénzzel kicserélteti a gyereket. Mindezt úgy, hogy a saját felesége se tudjon a dologról. A szomszédban fekvő anyuka azonban más volt, mint akinek hitte, és a felcseperedő poronty mellett többen krepálnak be, mint Rambo golyózáporaitól összesen. Ő lenne az Antikrisztus? A film megelőlegezte azokat a bizarr haláleseteket, amiket mostanában a Végső állomás című horrorsorozatban láthatunk.

Miért nézd meg?
Ha már a maják megjövendölték az idei évre a világvégét, legalább tudjuk meg, ki hozza mindezt ránk.

Figyeld!

A film Oscar-díjas, sejtelmes kórusokra építő zenéje hallatán pillanatok alatt egy sátánista szeánsz kellős közepén érezhetjük magunkat. Kellemetlen érzés.


Vicky Cristina Barcelona

m1, január 21., 20:15

Jó pasik kényeztetnek minket

Ha még nem láttad:
Woody Allen mindig is jó volt a szerelmi játszmák ábrázolásában, legyen szó egyszerű párkapcsolati csatákról, szerelmi háromszögekről, netán egy szerelmi négyszögről, mint filmünkben. Két amerikai diáklány Barcelonában tölti a nyarat, és szerelmesek lesznek egy ottani macsó festőbe, aki azonban még mindig a furcsa idegállapotú exnejét szereti. Antiromantikus romantikus mozi, melynek végén igazából senki nem leli meg a boldogságot, de közben rengeteg dolgot megtudunk a szerelemről és a fellángolásokról. Woody Allen átmegy latinóba.

Miért nézd meg?

Nyárias, könnyed romantika télvíz idején, egy gyönyörű európai városból. Igazi kényeztető relaxációs program.

Figyeld!

A Javier Bardem és Penélope Cruz közti összhang egészen páratlan. Nem csoda, hogy összejöttek, és azóta is boldogan élnek együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top