Szabadidő

Koncentrációs táborral reklámozták a fogyást

Az ízléstelen poszterek kiötlőjét azonnal kirúgták a közfelháborodás miatt. Mondjuk ez a legkevesebb a durva húzásért.

Egy dubaji edzőterem nemrég megjelent poszterén az auschwitzi koncentrációs tábor képe szerepel, ami alá azt a szlogent írták, hogy „Mondj búcsút a kalóriáknak!”. Miután a kampányból tíz képet feltettek a Facebookra, kitört a felháborodás, és futótűzként elterjedt a fotó. A vezetőség persze azonnal visszavonta a hirdetéseket – írja a Huffington Post nevű amerikai híroldal.

Koncentrációs táborral reklámozták a fogyást

 

„Elnézést kérünk az ízléstelen poszterért, ami ma reggel került fel a netre” – írta a Twitteren a cég alapítója, aki azóta kirúgta a képekért felelős kreatív munkatársat, és a teljes hétvégi bevételüket felajánlotta egy alapítványnak, ami a holokauszt túlélőit támogatja.

Az edzőterem oldalainak a forgalma a botrány óta megsokszorozódott, de egy helyi pr-cég vezetője szerint ebben az esetben semmiképp sem igaz az, hogy a rossz reklám is reklám. „Hosszú távon visszaüt, ha az emberi szenvedéssel kapcsoljuk össze a termékünket csak azért, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top