Szabadidő

11 dolog, amit (talán) nem tudtál a Modern Talkingról

A focistafrizura csak egy elem Dieter Bohlen és a januárban hozzánk érkező Thomas Anders sztorijában. Nemcsak a fiúk élték túl az együttest, de a Nora-nyaklánc is.

11 dolog, amit nem tudtál a Modern Talking-tagokról1. A Modern Talking széthullását többnyire Thomas Anders felesége, Nora Balling számlájára írják, akit állítólag gazdag szülei “neveltek félre”. Mindent megengedtek neki, 12 éves korában például egy arany Rolexet kapott ajándékba. Hosszú szőke haja megvolt az iskolában is, emiatt hableánynak nevezték az osztálytársai.

2. A Nora-nyaklánc ötlete egy nyaraláson merült fel, természetesen Norától. Először egy olyan övre gondolt, ami Udo Lindenberg nevű német énekes jellegzetes viselete volt, csak annyi különbséggel, hogy a csaton az ő neve szerepeljen. Végül a nyakláncnál maradtak, amit az egyik barátjuk javasolt. A feltűnő darabtól 1989-ben szabadult meg Anders, bár még együtt voltak Norával, ám akkoriban új korszak kezdődött a zenei pályafutásában, Different címmel megjelent az első szólólemeze. A nyaklánc azóta is megvan, a széfjében őrzi Anders.

3. A Modern Talking kétszer bomlott fel, az első szakítás után Thomas Anders a feleségével együtt összehozta a Man-X nevű együttest, hogy ők kísérjék a fellépésein, Magyarországon is ebben a felállásban játszottak. A velük közösen írt Tell Me című számot Nórával énekelték a koncerteken. Nora a Modern Talking első korszakának végén is megjelent néha háttérénekesként a színpadon Utte nevű barátnőjével.

4. Miközben Nora a szerelmével fojtogatta Thomas Anderst, Dieter Bohlen elkezdett csajozni. A Modern Talking első felbomlása után létrehozta a Blue System nevű együttest, aminek az egyik háttérénekeséért otthagyta a feleségét és három gyerekét. Az apai ágon szudáni származású Nadja Abd el Farrag civilben gyógyszertári asszisztens volt. A 90-es években szakítottak Verona Feldbush miatt, akivel végül csak 30 napig tartott a házasság, de a nő így sem járt rosszul, a válás után szép tévés karriert futott be.

11 dolog, amit nem tudtál a Modern Talking-tagokról5. Nemcsak Thomas Anders és Dieter Bohlen pereskedett egymással a szőke együttestag életrajzi könyve miatt, nemrég újra feltűnt Nora, és az idén szeptemberben megjelent Száz százalék Anders című könyv miatt beperelte Thomas Anderst. A könyvben többek között első osztályú pénzeltüntetőgépnek nevezte egykori feleségét. A bíróság novemberben Norának adott igazat, és megtiltotta Andersnek, hogy a kettőjük viszonyáról szóló részekről a nyilvánosság előtt beszéljen, ha ezt megszegi, 30 millió forintos büntetést kaphat. A könyvet viszont árulhatja tovább nyugodtan. A per arra is jó volt, hogy végre újra látni lehetett Norát, aki a beszámolók szerint feketében jelent meg, és ijesztően soványnak tűnt.

6. Nora borzasztó féltékeny volt az életrajzi könyv szerint, azt is ellenezte, hogy az egyik klip forgatásán Anders egy másik nővel kettesben üljön egy kocsiban, és nem akarta engedni, hogy újságírónők készítsenek vele interjút.

7. Bohlen 2003 óta a német Megasztár, a Deutschland sucht den Superstar (DSDS) állandó zsűritagja, és az angol és amerikai énekes tehetségkutatók legnagyobb arcához, Simon Cowellhez hasonlóan ő is az erős beszólásairól lett nevezetes. Az egyik versenyzőnek például azt mondta, hogy úgy énekel, mint egy „bedrogozott kerti törpe”. 2008-ban nagy botrányt tört ki, miután egy 17 éves fiú ideg-összeroppanást kapott az egyik válogatáson: hiperventillált, aztán összeesett. Előtte Bohlen a fiú apjára tett megjegyzést, amiért nem szólt a gyereknek, hogy nincs tehetsége.

8. A tévés tehetségkutatón ismerte meg legújabb barátnőjét is, és idén kislányuk is született. Az énekesnek ez az ötödik gyereke.

9. A DSDS sztárpalántáinak írt dalai még most is felkerülnek a német slágerlista élére. Bohlent többször vádolták plágiummal, ezt az új szerzeményeivel sem úszta meg, az idén megjelent Call My Name-ről azt mondják, hogy gyanúsan hasonlít a OneRepublic nevű amerikai együttes Marchin’ On című számára, ami a német közszolgálati tévén a 2011-es foci-világbajnokság dala volt. Mivel mindkettő a Universalnál jelent meg, per nem lett az ügyből.

10. Bohlen ma egy Hamburg melletti faluban, Tötensenben él, Thomas Anders a százezer lakosú Koblenzben lakik, ahová időközben Nora is visszaköltözött Amerikából.

 
11. Thomas Anders három szólóalbumot adott ki 2000 óta, a legutóbbit tavaly, de nem csak zenét árul, van saját parfümje és ékszerboltja is, bár Nora-nyaklánc nem kapható sajnos.

2012 január 6-án Budapesten, a Syma csarnokban lép fel Thomas Anders és a Modern Talking Band.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top