Szabadidő

Nem ismerték fel Tom Cruise-t

Veled is előfordult már, hogy csak a stáblistát nézve jöttél rá, hogy a kedvenc színészed szerepelt az előbb látott filmben? A maszkmesterek, a fogyó- és hízókúrák időnként csodákra képesek.

Nem ismerték fel Tom Cruise-tBilly Bob Thornton
Film: Halálkanyar
Angelina Jolie fiatalkori kedvenc pasija amúgy sem egy klasszikus szépfiú, de tetőtől talpig olajos, elhízott és szemüveges autószerelőként egyenesen taszító fazon.

John Travolta
Film: Hajlakk
Öt szilikonos arcprotézis és körülbelül tizenöt kilónyi műháj kellett ahhoz, hogy John Travolta hiteles legyen kövér háziasszonyként.

 

Rooney Mara
Film: A tetovált lány
A helyes hollywoodi üdvöske szemöldökét kiszőkítették, piercingek tömkelegét kapta, új, tépett frizurát vágtak neki, fogyott egy kicsit, és extravagáns ruhákat adtak rá, hogy átváltozzon a kegyetlen Lisbeth Salanderré.

Nem ismerték fel Tom Cruise-tRobert De Niro
Film: Dühöngő bika
Az öreg bokszolólegenda, Jake La Motta szerepe kedvéért De Niro nemcsak harminckilónyit hízott, hanem egy jó kis törött műorral is közel felismerhetetlenné tette magát. Oscar volt a jutalma.

Tom Cruise
Film: Trópusi vihar
Extra adag testszőrzet, hosszabb protéziskarok, kipárnázott has, kopasz fej és némi arcprotézis. Ennyire volt szükség ahhoz, hogy halálra röhögjük magunkat Tom Cruise-on, amint a kövér stúdiómogult, Les Grossmant játssza a Trópusi vihar című komédiában.

Mickey Rourke
Film: Sin City
Némi arcprotézis, sebhelyek tömkelege, irgalmatlanul kigyúrt test, és Mickey Rourke máris felismerhetetlenné vált Marv, a szerelmes óriás szerepében a Sin City című noirban.

Nem ismerték fel Tom Cruise-tChristian Bale
Film: A gépész
Ha egy színész ledob magáról egyszerre több mint harminckilónyi súlyt (amivel máig is rekorder a szakmában), ott már bármilyen további smink felesleges. A producerek szerint Bale több mint negyven kilót akart leadni, de azt már nem engedték neki az orvosok.

Eddie Murphy
Film: Amerikába jöttem
A komikus igazi átváltozóművész, aki gyakran felismerhetetlen, de a legjobb sminket az Amerikába jöttem című filmben láthattuk rajta, ahol Murphy teljesen hiteles idős, fehér New York-i fickóként.

Charlize Theron
Film: A rém
Tizenöt kiló súlyfelesleg, a szemöldök eltávolítása, előnytelen smink és borzasztóan közönséges ruhadarabok: így változott át a szupermodell alkatú Charlize Theron prostituáltból sorozatgyilkossá. Az átalakulás Oscar-díjat ért.

Nem ismerték fel Tom Cruise-tJim Carrey
Film: Lemony Snicket – A balszerencse áradása
Borzas szemöldök, csúnya kopaszodás, hegyesebb áll. Nem tűnik olyan soknak, a sminkeseknek mégis naponta három órájukba telt, hogy Jim Carrey-t átalakítsák Olaf gróffá.

Mike Myers

Film: Kicsikém – Sir Austin Powers 2
Laza hét órájukba telt naponta a maszkmestereknek a kis Mike Myerst átalakítani az óriási Dagidöggé. Ennyi műhájat és protézist maximum A bölcsek kövére-filmekben használtak valaha.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top