Szabadidő

Az m1 keresi 2012 Wolf Katiját

A legjobb énekesek és dalok az m1 élő műsorsorozatában mérkőznek meg egymással. A győztes képviselheti Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Élő műsorban keresik azt a dalt, ami 2012 májusában Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon, jelentették be csütörtökön. A megmérettetést, amin tavaly Wolf Kati indult Magyarország színeiben, újra az m1 közvetíti. „Minden eddiginél nagyobb szabású televíziós show-műsorban választjuk ki az ország dalát és annak előadóját” – mondta el Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa.

A nemzeti válogatóra nevezett dalokat december 20-áig várják. Hazai és külföldi dalszerzők is nevezhetnek hanganyagokkal, a beérkezett számokból egy szakmai zsűri válogatja ki a legszebbeket. A nevezési feltételek között szerepel, hogy a dal még nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, és nem hangozhatott el nyilvános eseményen 2011. szeptember előtt.

 

„Január első heteiben tesszük közzé a zsűri által legjobbnak ítélt dalok listáját, ezek a dalok első lépésben a két, élőben közvetített elődöntő valamelyikében hangzanak el – mondta az MTVA szórakoztató műsorainak főszerkesztő-helyettese, Szilágyi Adrienne. – Az elődöntőkön bemutatott dalok közül a szakmai zsűri és a közönség négy-négy dalt juttat tovább a döntőbe. Az élő döntő nyertese pedig azt a jogot is elnyeri, hogy Magyarországot képviselje a 2012. május 22–26. között megrendezett bakui Eurovíziós Dalfesztiválon.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top