Szabadidő

Amit csak kívánsz – webpercesek

Nem segítünk, nem tartunk össze, nem adunk. Aktuális, hasznos és vicces linkek heti webajánlónkban.

Múlik és megáll az idő

Amit csak kívánsz - webpercesek

Hurrá, folytatódik a Vissza a jövőbe-fotóprojekt! Irina Werning „ilyen volt – ilyen lett” képeiről már korábban is rajongással írtunk (http://static.nlcafe.hu/szabadido/20110223/neha_a_ferfiak_a_jobb_nok/), ezért most külön örülünk, hogy sorozata újabb képekkel bővült. Az idő múlását ezúttal is olyan személyek arcvonásain kutathatjuk, akik az eredeti helyszíneken, azonos pózban, ruhában álltak a kamera elé. Egy fallal kevesebb lett, néhány ránccal több, sokakra rá sem ismerünk, más felett pedig mintha megállt volna az idő… Akinek kedve van részt venni a projektben, Werning e-mail címén jelentkezhet.


Kívánságlista közösségi módra

Amit csak kívánsz - webpercesek

Körbetelefonálás, e-mailezgetés, hosszas egyeztetések helyett íme egy okos kis Facebook-alkalmazás, amellyel pofonegyszerűen egyeztethetik a család és a barátok az ünnepelt ajándékait. A Present Bee ajándéklistáját csak az ismerősök láthatják, lájkolhatják és szerkeszthetik.

 

Lesújtó kép Magyarországról

Amit csak kívánsz - webpercesek

A londoni Legatum Institute jóléti listája alapján Magyarország a 36. helyet foglalja el a világ országainak sorában, Csehország, Lengyelország, Chile, Szlovákia és Costa Rica mögött, egy hellyel megelőzve Panamát. 2009-ben az ország még a 27. helyen szerepelt a rangsorban. A szerény gazdasági, innovációs eredményeken túl a legrosszabb a helyzet a társadalmi tőke terén. Ez a mutató az összetartás, az idegeneknek való segítőkészség, az önkéntesség és az adakozás mértékét fejezi ki, e szerint a 77. hely jut nekünk a világ országai között.


Édes gasztroblog

Amit csak kívánsz - webpercesek

Utálatos novemberi napok vigasztalója a sütis Gasztroblog, az Édesem. Aki személyesen szeretne kérdezni a receptek posztolójától, megtalálja a WAMP Spájz rendezvényen, november 27-én, 15 órakor a Rapidrandi akció keretében.


A legidiótább albumborítók

Amit csak kívánsz - webpercesek

Utálatos novemberi napok kettes számú vigasztalója: végiggörgetni a valaha megjelent legidiótább lemezborítók gyűjteményét. Na, most sajnáljuk az mp3 korát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top